Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak jsem doplňovala vodu do ústředního topení

23. 09. 2008
0
4
621
Autor
wanuny

i domácí kutil musí sakra přemýšlet, než to vymyslí

Dnes bylo hezky a slunečno navzdory předpovědím o počasí. Na jednu stranu jsem byla otrávená, že musím na zahrádku, na stranu druhou jsem měla radost, že mi ta kupa práce ubude.

A protože nastává topná sezona, rozhodla jsem se, že doplním odpařenou vodu do topení. Ve sklepě u kotle máme bojler, který má vývod vody, na něm je hadice, která se namontuje do kotle, a už jedéééém. No, tak jsem namontovala hadici do kotle, pustila vodu a šla staré mamce vylít nočník. Pak jsem se vrátila a co mé oko nezří – samá voda, samá voda – kam oko dohlédne, navíc pára, protože ten bojler to tahal přes karmu, protože jsem mu nepustila příjmový kohout vody. Koukám jako blázen a vidím, že hadice není u kohoutu od bojleru…nene…hadice se volně poflakovala na zemi a z kohoutu to teklo rovnou do sklepa. Tak jsem si jen povzdechla, že hadice asi zpuchřela, došla jsem si do garáže pro drát, kleště a nožík. Uřízla jsem zpuchřelou hadici, nandala ji o kousek dál, zajistila drátem a pustila vodu znova. Šla jsem si pro litránek bílého, protože jsem to nervově neunesla. Vrátila jsem se ke kotli – a co mé oko nezří ? Hadice se volně poflakovala na podlaze, kroutíc se natlakovanou vodou a zmáčela zbytek sklepa – tentokrát už bez páry, protože jsem povolila příjmový ventil. Řekla jsem si znova : „Ach jo!“, uřízla druhý zpuchřelý konec, narvala ho na kotel, jukla jsem na rysku, pustila vodu a šla si dát cigáro.

Když jsem se zase šla podívat, „jak to jde“, nešlo to – ani po pěti minutách se tryska náplně vody nepohnula. Sedla jsem si na mokrou zem a přemýšlela, koho mám zavolat…že by v tom kotli byl už kámen a ucpal příjem další vody ?

 

Nóóóóóóó….a pak jsem si všimla páčky u toho kotle….no jo, dyk já neotevřela kotelní ventil ! Tak jsem ho otevřela, vodu doplnila, až nám tekla ze střechy (což je znamení, že je doplněno), a teď to tady zpracovávám do literární podoby, protože to nelze nenapsat, jaký jsem střevo….hlavně, že se všude honosím, že jsem domácí kutil….co dál ? No zahrádka už moc práce neuvidí, protože jsem zcela mokrá a nastává večer, ale musím si to někam napsat, protože staří lidé si prd pamatují a já jaksi začínám inklinovat k těm, co jsou rádi, že trefí domů……….

 

Ale !!!!!!

 

Opět jsem zvítězila nad domácími živly a to mě těší…jdu si dát za odměnu dvojku bílého…….


4 názory

kunka
18. 02. 2009
Dát tip
súhlasím s Alojzom,pohodu je tam cítiť, ale chcelo by tam vpratať viac vtipu... Na zdravie! :-)

Alojs
24. 09. 2008
Dát tip
cítím v tom jistou pohodu... a to je na tvém textu jen a jen dobře. navzdory všem fó-pá :) ... přesto bych v případě tvého fejetonu více vyladil samotné podání... přidal bych nějaká vtipná přirovnání, zhutnil pasáž s nezkrotnou hadicí... přece jen - tvé popisy by mohly být rozvernější. ... dvojka bílého?:) ... dal bych si taky. měl jsem perný den :)

wanuny
23. 09. 2008
Dát tip
no dyk říkám - hlava sklerotická - ještě vloni to šlo bez problémů

A.H.
23. 09. 2008
Dát tip
práce se cení, hlavně že jsi to vymyslela

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru