Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Snad

25. 09. 2008
2
32
2464

Čaj uvařím,
pak chladne zvolna
jak moje touha sladkobolná
a ticho bolí do uší

Proč mi tvá láska nesluší?!

Řekni mi  řekni
jen pár vět
co je zač tenhle
hnusnej svět
kde jsi mě sprostě opustil
se slovy:
lásko,  fakt bych z Tebe blil!
Tak radši prchám ádyjé
než jaro přijde do kraje!


Čaj uvařím,
pak chladne zvolna
jak moje touha sladkobolná
a ticho bolí do uší

Proč mi tvá láska nesluší?!
Snad byla jsem - TAK nepovolná?!

 

 


 



 






32 názorů

tsuki
22. 08. 2009
Dát tip
Dlouho jsem sváděla bitvu s vlastním žaludkem. Proč autorka stojí o hlubší kritiku, když ji stejně nepochopí? Vždyť se to přeci rýmuje, tak jakýpak copak? ach proč jsi mi jen, proč jsi moje srdce vzal a pak mi na záchodě, opilý, všechy 4 stěny osral? to se taky "rýmuje", tak jakto, že už toho nejsou plný knihkupectví? někdy prostě nestačí psát srdíčkem, ani nožičkou a dokonce ani tou prdelkou, minimálně proto, že člověk milostně zainteresovaný a ještě k tomu ješitný na to nahlíží jinak.

Toscana
22. 08. 2009
Dát tip
U veršů: hnusnej svět kde jsi mě sprostě opustil se slovy: lásko, fakt bych z Tebe blil! - mě napadlo jediné: To zase bylo v álejích nablito! A to jsem si u prvních pěti veršů říkala, že snad tohle bude konečně nějaký krok dopředu (i přes tu hrůzostrašnou barvu). No, není. ke slovu "ádyjé": je to fakt takový problém najít si na netu jak se to píše správně, když sama nevíš? Sovinský: obávám se, že tady mozeček leda z květáku v kombinaci s vejci.

guy
04. 10. 2008
Dát tip
ach proč jsem jen tak neodolná snad vyléčí mě jeskyň solná a srdce mé prudce rozbuší nechci lkát někde v lopuší v době volna :-)

clovrdik
26. 09. 2008
Dát tip
milá thalino, věř tomu, že jsem si na nikoho nezasedl; dostal jsem avízo a jelikož autor stojí o hlubší kritiku, dostal ji; a jelokož rozebírat každý verš a psát n x-krát, že jako slabé, klišé, nenápaditě, okoukané, hloupé ... a co já vím co ještě zaobalil jsem to do ironie; souhlasím s tém, že podobných výtvorů je na Písmeťáku tuna a rozhodně ne každý z nich hodlám číst a komentovat; pravdou ale je, že kdybych, nedej Písmácký bože, na něco takovýho kliknul, zdrbu to úplně stejně

Alojs
25. 09. 2008
Dát tip
ehm a opět ty kritiky :/ ... co se dílka týče: zapracoval bych nejen na myšlence, na námětu, ale i na samotném pojení slov. Tebou používané rýmy jsou až příliš jednoduše plozené. Nevyhýbáš se pak klišé a básnické naivitě (lze-li to tak nazvat). Viz toto: "Řekni mi řekni jen pár vět co je zač tenhle hnusnej svět" ... Jinak neskládat zbraně... tyhle kritiky tě mužou jen a jen nakopnout... pročítej si básně, inspiruj se, experimentuj... snad se dostaví lepší výsledky.

Noe1
25. 09. 2008
Dát tip
thalina: OK, OK, taky jsem něco potřeboval říst a řekl to Proč si mylím, že to je hra s důvěřivými čtenáři? Viděl jsem podobných her mnoho, sám jsem si tu kdysi hrál na naivní holčičku a bavil se tím, jak mi nadávají a píší, že má díla jsou sračky (takto se tu dříve podobná díla titulovala). Zdejším mistrem těchto mystifikací byl Voloďa (blahé paměti), který takto vydržel provokovat velmi konzistentně minimálně 2 roky. Připadá mi (zatím), že Jitulčina tvorba může být tento případ - něktrá podivná - jakoby nepatřičná -spojení, třebas: Svíčka už dohořívá A venku lítá sova barva písma, občasné reakce v kritikách tomu odpovídají. Co se týče mého komentáře (pokud vycházím z výše uvedeného), vše jsem myslel vážně ... dílo se povedlo, těším se na další díla a jiťulku už mám zařazenou mezi oblíbené. A i kydyby šlo o ironii, nemyslím, že by autorku mohla poškodit.

Honzyk
25. 09. 2008
Dát tip
...ja se NEPRIDAVAL, thalino...byl jsem tu jako treti, nemylim-li se....a jedno ti povim : ma kamoska, starsi, dostala svou dceru ruznyma chvalozpevama na dceru na herectvi (/konzervator)...a chlacholili je obe dve, ze proste "holka" se z toho tzv. vyhraje... JO? hOLKA VYSTUDOVALA KONZERVATOR....a nyni sedi za pokladnou v supermarketu...a nestastna obrazi castingy a konkursy... ---a tento text, tato autorka, by si mela vazit toho, ze ji nelzeme, ja alespon ne...a nejde zavirat oci donekonecna pred takovym neumetelstvim: toto je jiz , tusim, treti jeji vec, prvni ja ji tipoval, ano, povzbudit, ale TOTO PRISERNOST JE, a nemohu couvnout. Asi tak.... ...a protoze si myslim, ze my radky maj, snad, i obecnejsi platnost, nenaaserte se nekteri za avi...diky.)) honzyk.))

sabi
25. 09. 2008
Dát tip
zastávat se sladkobolnosti a brojit proti ironii, to mi taky nějak v rámci spravedlivého postoje úplně nesedí. každému, co jeho jest, poku dse někdo se svými díly vrhne do éteru, musí počítat se všeličím. Jitulinka má štěstí, že se k ní vloupla i ty, shovívavá, ale holt se naplnilo i riziko, že si ji přečtou i ti méně shovívaví. A k nim patřím i já. Na to mám, pokud se nemýlím, plné právo. tož hezký večer

Noe1
25. 09. 2008
Dát tip
milá thalino, A čím si k jejímu rozvoji přispěla ty, že soudíš druhé? Překvapuje mne, že upíráš právo lidem vyjádřit názor. Zvlášť když autorka stojí o kritiku. Nezlob se na mne, ale jalovým moralizováním taky nikdy nikdo ničemu nepomohl.

sabi
25. 09. 2008
Dát tip
thali, opravdu nemam cas prochazet basnicku za basnickou, ale nick Jitulinka Kvetinka proste upouta pozornost, s tim uz clovek musi tak nejak pocitat, ze... me akorat popudilo to, ze u prilezitosti Jitulcina prvniho dila doslo k obrovske devalvaci tipu (coz si myslim, ze je objektivne nezpochybnitelny fakt) a prostredky, jake ke kritice (kterou jitulinka sama vyzaduje) pouzivame sou proste takove, jake jsou nam vlastni. od prvniho setkani s Jitulcinou tvorbou jeji dalsi dila sleduju a jakmile vycitim nepatrne zlepseni, rozhodne budu prvni, kdo ji pogratuluje, zatim me jeji poezie uzemnuje...

Honzyk
25. 09. 2008
Dát tip
...thalino, diky za avi: a nemyslim si, ze bych si na Jitulce "brousil pero"...ale domnivam se,ze je dobre nazyvat veci pravymi jmeny, ergo psat nazor tak, jak ja citim, jinak by nemelo cenu... cau, honzyk.

sidonia
25. 09. 2008
Dát tip
milá thalino, nemyslím si, tedy v mém případě, že by šlo o nějaké "zasednutí si". prostě jsem jen dostala avi, tak sem reagovala. to, že sem se nesnažila autorku posnutou nikam dál přiznávám, ani sem to neměla v plánu. dík za avi, pěkný večer

Ay´Le
25. 09. 2008
Dát tip
ta ruzova je takova prusvitna ze se to docela spatne cte..ale ani to nevadi vzhledem ke kvalite sdeleni.. a teda koukam ze sebevedomi ti nechybi hah

Honzyk
25. 09. 2008
Dát tip
)))))))))a clovrdik este lepcejsi!!!))))))))

Honzyk
25. 09. 2008
Dát tip
)))Noe!!!

clovrdik
25. 09. 2008
Dát tip
konečně poezie !! rozklikl jsem tuto báseň a v tom se otevřely dveře ..; normálně bych to svedl na průvan, ale teď už vím, že to byl čerstvý vítr přicházející generace Básnířek (to velkký B je tam schválně, asi jako když věřící mluvěj o Bohu !); a ta božíčkovsky (Božíčkovsky ?) růžovoučká barva .. hned jsem dostal chuť ... na velkýho panáka černýho ferneta a nebo radši hned dva, co kdyby působil moc pomalu; jen abych se z toho nepoblil .. no, na lásku bych to ale nesváděl, žádný strach; no a závěr básně je přímo excelentní ! ale neboj se nic, tady máme pro tebe vždy radu (s laskkavým svolením vypůjčenou ze sportovního prostředí) : nedáš, dostaneš ! :-)

sabi
25. 09. 2008
Dát tip
hernajs, moc jsem toho dnes nenaspala, ale toto mě probralo definitivně... hnusnej poblitej svět růžovým fontem... já se picnu knedlou za ucho...

Noe1: děkuji, konečně někdo, kdo nemá potřebu se vytahovat na holky a má pochopení! Bratra nemám jen sestru. Ale neříká si Voloďa.

Noe1
25. 09. 2008
Dát tip
Jitulko, souhlasím, že se ti tahle hodně povedla, piš dál, dám si tě do oblíbených autorů. btw: nemáš náhodou bratra, co si říká Voloďa?

Honzyk_ dala jsem "bolí" místo "slyším", bude to tak lepší? Já myslím, že tahle se mi opravdu povedla, je ze života a snažila jsem se aby nebyla tak, jak jste mi psali u minulých, "přeslazená".

Háber
25. 09. 2008
Dát tip
hnusný svet* ach jaj, *ťažké je to*

Honzyk
25. 09. 2008
Dát tip
...sidka:)))))))))))))))))))))

sidonia
25. 09. 2008
Dát tip
"kde jsi mě sprostě opustil se slovy: lásko, fakt bych z Tebe blil!" mít to ještě jednu sloku, tak už asi spadnu pod stůl

Honzyk
25. 09. 2008
Dát tip
...mozna az prilis povolna: s tim psanim jiste... toto je vskutku prisernost, se neuraz... "ticho slysim DO usi":DDDDD.........hehe

Petrusha
25. 09. 2008
Dát tip
jéje, to je farbička ...

Noe1
25. 09. 2008
Dát tip
už jsem se rozhodl ... je to provokace :-))) Tak radši prchám ádyjé než jaro přijde do kraje! je pedla

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru