Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nevydařená schůzka

30. 09. 2008
6
9
1912
Autor
macecha

Raduje se,po tolika letech má schůzku. Povede se? Neví. Bojí se, že nedopadne dobře, chybí jí totiž pozitivní myšlení. Má již různé manýry a ten odvážný, bude čelit otázkám možným i nemožným. Je otázkou, zda to snese. To se uvidí.


Schůzka dopadla přesně tak, jak dopadnout měla. Prostě se nekonala.

     Když vyšla z bytu, měla ještě nějaké povinnosti, ale protože bylo dosti času do začátku schůzky, nijak nespěchala. Zajela k matce, postarala se o ni, zašla si na oběd, dala si kávu a jak se pomalu blížila hodina setkání, ztrácela hlavu!

     Vypadala docela dobře, na to kolik je jí let, vzhledem by určitě neodradila, i společnicí uměla být dobrou, pokud o nic nešlo, to si také vyzkoušela, ale tady šlo evidentně o schůzku dvou lidí, kteří již nechtějí být sami a možná by to spolu i někam dotáhli. Ale, jak tak postávala kousek od místa, kde se schůzka měla konat, pomalu dostávala strach. Strach z toho, že se ztrapní, to by nesnesla, strach z toho, že někoho raní, to by jí také mrzelo, ale strach vůbec z toho setkání, protože dotyčný jí dal při hovoru , který spolu vedli den předtím v telefonu jasně najevo, že to myslí vážně, že se mu líbí, vyhovuje mu, dle jeho prvního dojmu po všech stránkách . A to i přesto, že ho na možná úskalí vztahu s ní, varovala.

     Je to hnusné, ale schovávala se za sloupem a pozorovala náměstí. Viděla ho přicházet. Fotografie nelhala, byl to pohledný muž, vykračoval rázně , v ruce kytici květů.

    Popadla ji panika. Co má dělat? Utéci! A hned!
To se jí, při pohledu na toho muže, honilo hlavou. Telefon! Aniž by si to uvědomovala, vytočila jeho číslo. Viděla ho, jak z náprsní kapsy vytahuje mobil a přikládá si ho k uchu. A řekla mu "promiňte, já nepřijdu, není mi dobře, snad příště, ale spíše ne, já jsem si to rozmyslela. Vím, že jsem měla zavolat dříve, ale došla jsem k tomuto rozhodnutí až nyní, tak se nezlobte."  Ještě slyšela nějaké zvuky, ale vymáčkla telefon. Dívala se na něho, jak tam bezradně uprostřed náměstí stojí a kroutí nevěřícně hlavou. Bylo jí ho líto, ale ukázat se prostě nedokázala. Utekla jak malé dítě. Ani neviděla, kam šel on.

     Prostě, zklamala jeho, sebe a konečně došla k poznání, že náprava u ní neexistuje. Délka jejího "samožití" se na ní nesmazatelně podepsala a ona si uvědomila, že by ji to asi pronásledovalo stále a nedokázala by se už změnit. Bylo již pozdě. Byla stará a zůstane navždy sama, protože prostě nedokáže tuto skutečnost překonat. A jasné je i to, že již nikdy nebude zkoušet s někým se seznamovat. Tak se sama za sebe styděla, až se jí udělalo nevolno a chvíli myslela, že snad upadne.
A přitom ráno se tak těšila, doufala. Uplynulo pár hodin a je po všem. A je to tak dobře. Nerada by někomu ničila život.

     Je to divné, ale když přišla domů, byla ráda a cítila velkou úlevu. Asi tomu muži zkazila dojem o ženách, pokud však opravdu někoho hledá, určitě tu svoji pravou najde. Měl na to!  Ona ne! A tak mu bude držet palce a přát mu hlavně, aby už nikdy nepotkal takovou ženskou, jako je ona.

     Prostě, happyend se nekonal.
 

     

9 názorů

macecha
01. 10. 2008
Dát tip
Robinie - je těžko vyvrátil Tvůj názor,každý má své - každopádně za něj děkuji

Robinia
01. 10. 2008
Dát tip
No co na to říct... myslím, že spíš platí "Je lépe litovat toho, co jsme zažili, než toho, co jsme nezažili"

macecha
01. 10. 2008
Dát tip
avox - paní učitelko, hned na to jdu, snad ty překlepy najdu, byla jsem rozčilená a tak jsem to asi přehlédla. Díky Jarmilko- ta hrdinka, to je ale dílo! Už to asi lepší nebude :o)) a ne, aby ses picla, kdo by mě utěšoval svými krásnými veršíky!? Aleši, je to tak. Hrdinka odvážná je, ale na jiné věci, na toto jí rozum nestačí :o)) Je to, jak se říká "štěká, ale nekouše"...

jo, odvážnému štěstí přeje, v apatyce nekoupíš...

avox
30. 09. 2008
Dát tip
můj názor znáš! za zpracování ti dám tip, ale máš tam pár překlepů, drobnůstky, zkus si to ještě po sobě přečíst :-)) */

Já se z té tvojí hrdinky picnu!!! :)))))))))))))))))))

macecha
30. 09. 2008
Dát tip
Lauro Eleonoro - opravila jsem to. Měla jsi pravdu. Díky.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru