Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Polibek smrti

01. 10. 2008
1
4
851
Autor
Element6

Nejnebezpečnějším pokušením, jaké lidstvo poznalo, není samo zlo, největším pokušením je smrt. Pascal Quignard Napsáno: 15. 3. 2008 - stvořeno po hodině biologie

V temnotě spím,
na kanapi červeným.
Mé touhy mění se v jed
a duše dere se ven.
Cítím smrt na bedrech svých,
vnímám vůni podzemní hniloby.
Ležím v hrobě spolu s červi,
na loži spánkem posmrtným...
 







4 názory

Element6
02. 10. 2008
Dát tip
Ne, nechápu, co znamená poslední konetář :-)) Jinak nevím, ale možná používám zažitá klišé, avšak stále fungující, nevím, a le připadá mi, to, že neuznáváš moc díla poetistů 20. století...Nebo máš snad na mysli 19.? Nevím....:-))) Ne, neberu nikoho tady vážně, jak jsem psal výše, je to po hodině bižule, takže se není ani zas tak moc co divit, ještě k tomu u mně, který básně nepíše... :-)))

Noe1
02. 10. 2008
Dát tip
hádanka - přijdeš na to co znamená následující komentář? "ještě že to nevzniklo při hodině ČJ ..."

moorgaan
02. 10. 2008
Dát tip
fuj../**

Eriu Crann
01. 10. 2008
Dát tip
Nechci se tě dotknout, ale tohle by neuspělo ani za největší módy dekedence. Jednak se to tváří jako rýmy a přitom se to nerýmuje ani rytmicky, ani zvukově, a pak červené kanape ve mně vyvolává úplně jiné představy než jsi asi měl v úmyslu (při nejlepší vůli se mi kanape nehodí do hrobky), po prvních dvou verších by jeden čekal spíš, že se vypravěči bude zdát o růžových slonech nebo tak něco. Po lehké depresi přijdeš s podzemím a červy a nakonec místo na červeném kanapi spíš v hrobě. Příště to zkus ve volných verších a nedrž se tak zažitých klišé z přelomu minulého století ;-) (A hlavně mě neber moc vážně.)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru