Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

3. října (1283)

03. 10. 2008
8
9
2016
Autor
Noe1


Dafyddu ap Gruffydd
princi z Gwynedd
blesklo setlou
hlavou:
Je s podivem
kolik lidé spotřebují
materiálu
práce
umu
potu
času
peněz
fantazie
tvůrčích sil
aby jeden druhého
co nejkrutěji
odpravil




9 názorů

avox
09. 10. 2008
Dát tip
taky musím jít zagůglit, z toho co vygůglil papouch jsem rovněž mimo... ale "blesklo setlou hlavou" je paráda i bez historických faktů :-)) */

no tedy

Noe1
08. 10. 2008
Dát tip
Pacer: v Brně, že? Honzyk: díky Františku nechápu: děkuji :-) Petrusha: i tobě děkuji lůuzná dívčino Papouch: :-)))))))))))))))))))))))) král Edward já Anglie :-)))))))

papouch
03. 10. 2008
Dát tip
achjóóó.. sem to zvoral.. ten poslední odstavec nemá být kurvívou

papouch
03. 10. 2008
Dát tip
Přiznám se, že tentokrát jsem mimo. I plácnul do googlu Dafydd ap Gruffydd a klikl na první odkaz. Vyplulo toto: Dafydd ap Gruffydd (c.1235 - 1283) byl princ Gwynedd, mladší syn Gruffydd ap Llywelyn a jeho manželka, Senena, a tak vnuk Llywelyn velký. Během jeho kariéry, Dafydd opakovaně změnil poslušnosti mezi jeho starším bratrem, Llywelyn poslední a král Edward já Anglie, ale to bylo jeho unáhlený útok na Hawarden hrad v březnu, 1282, to způsobilo fináli konflikt s Normanskou Anglií, v běhu kterého waleská nezávislost byla ztracena. Trvat prince Gwynedd a Wales, on vládl jen pro nemnoho měsíců po Llywelyn smrti, účinně psanec. Hledání útočiště od angličtiny nutí v horách Gwynedd, on byl nakonec zajatý a vykonával u Shrewsburyho, a je poznán některými zdroji jako první oběť věšení, kreslit a čtvrtit. Jeho dva synové a několik dcer, většinou Elizabeth (nebo Eleanor) Ferrars, byl poslán k vězení a klášterům příslušně po jeho smrti, a žádný někdy se objevil živý ohrožovat anglickou nadvládu. Nyní jsem tedy úúúplně mimo. Akorát vím, že Hledání útočiště od angličtiny .. v horách Gwynedd je celkem zbytečné, nám se na průmce vždy úspěšně podařilo před angličtinou se skrýt na dívčích záchodech... :-))

Petrusha
03. 10. 2008
Dát tip
to musí skrátka baviť ak nie i niečo viacej ...

Honzyk
03. 10. 2008
Dát tip
......)*

Pacer
03. 10. 2008
Dát tip
:) sem myslel, že bude něco o koňském salámu, když dnes skončila koňská dráha :))*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení

© Dobrý spolek

Nahoru