Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Domov

10. 10. 2008
5
7
915
Autor
Lin_Sien_2

 

Závěsná lávka přes Mi Teng si 
v latích vratkost lapá po dechu 
konopné provazy rozpletené opona deště boří oporu  
hlubina pohledu spodnímu živlu odolává...
 
Domov je místo započetí tvého příběhu...
 

7 názorů

Lin_Sien_2
16. 10. 2008
Dát tip
Díky, Fouckaulte. Započetí a začátek; Početí a počátek. Jediný důvod, co mně napadá, je právě rytmický, právě ono "za-" pro rytmus, který se ti ale jeví zadrhující. Může být, mně to nepřišlo. Nejlépe by bylo v posledním verši bez "tvého", to by ale nevystihovoalo to, oč mi šlo.

Fouckault
15. 10. 2008
Dát tip
nejsem kovaný v rytmu a zvuku ale přesto cítím v poslední verši jakousi krkolomnost onoho "započetí" jak se vůbec liší "započetí" od "početí"?

Lin_Sien_2
10. 10. 2008
Dát tip
Marketo, ten posledni verš je u mě výjimka. Nemám rád citáty, ani upravené, ale tentokrát nešlo jinak. Někdo geniálně prostý nechal sériově pro vyrobit obyčejné stojánky na svíčky, co se prodávají např. v Albertovi, a na ně umístil nápis: DOMOV JE MÍSTO, KDE TVUJ PŘÍBĚH ZAČAL. Tak mu ten text alespoň pomyslně věnuji, moc mi v jedné situaci vědomí pomohl.

Markéta
10. 10. 2008
Dát tip
Domov je místo započetí tvého příběhu...

A.H.
10. 10. 2008
Dát tip
to je takový most přes básnickou propast.

Honzyk
10. 10. 2008
Dát tip
...slova padajici jaklo vodopad....("lapa po dechu") mne jeste k vetsimu pohledu, u mne nejinak nez s otevrenou hubou, nuti:)***

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru