Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Naše limity ... a přátelství ...

10. 10. 2008
8
9
1133
Autor
Fart

... po čtyřiceti letech, .... a možná ještě více ....

* Na začátku závodu jsme kdysi chvíli běželi vedle sebe, na vzdálenost paže, … a střídali se ve vedení. Obloha ve výškách kolmých stěn dávala nadhled a uspokojení z hloupého hemžení mravenců svázaných hierarchií jejich hmyzího státu … Ta volnost v nás explodovala každou minutou, a před námi nekonečná řada dní, s kterými bylo možno pohrávat si, jako s barevnými míčky … Dlouhé vlasy, divoký vous .. a ideály … květinových dětí …. Náš Woodstock, ... měl hlas Janis Joplin a riffy Jimmiho Hendrixe nas utvrzovaly v odhodlání z gruntu předělat tenhle skurvený, … … .. .. dospělý svět …. Měli jsme to udělat, …. !! Ale místo toho jsme jen slezli z krystalově bílých pískovcových věži našich neposkvrněných životů, ... do jejich mravenišť …. Ale i tak, stačilo vždy jen zavřít oči, a mohl jsi se na chvilku odpoutat … A znovu byl tady, ten pocit volnosti v kruhu přátel života na vertikále … ... tak proč jsi mi sakra oslepl příteli, a vypatlal mozek lacinou kořalkou, ... ?? Proč se na mě díváš prázdnýma očima, ... a proč se mám zrovna dnes, brodit tvými hloupými kecy …. .. … … … … … … … … … … … … mravenců tvého druhu .. ?? … … … * --------------------------------------------------------- … mému nejlepšímu příteli z dětství, ... kterého jsem znovu po čtvrtstoletí zase uviděl …. … a který skončil na hranicích svých možností, když genetické mantinely se mu nepodařilo překročit …. * .

9 názorů

Kuchot
14. 10. 2008
Dát tip
kdybych víc věděl oc jde asi by se mi líbila ještě víc*

a2a2a
13. 10. 2008
Dát tip
Ta báseň je poznamenána osobním významem a tak tedy trochu zasunuta spíše do soukromých dveří, nicméně jsou zde místa, kterými dáváš najevo hezký projev.

Torolfita
12. 10. 2008
Dát tip
To je drsný...

Rajmund
12. 10. 2008
Dát tip
Sakra, musím se asi vzdát tý kořalky..

moc dobrý kámo** hodně přátel se mění v duchy taky si musím dát majzla..

jo.

avox
10. 10. 2008
Dát tip
zamrazilo mne... nemám slov */

baronka
10. 10. 2008
Dát tip
Je nádherná sedím v první řadě ani nedutám pohladila - T

A.H.
10. 10. 2008
Dát tip
Hendrix, kapitola sama.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru