Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tak trochu padá listí

18. 10. 2008
4
4
1051
Autor
Kaos


Tak trochu padá listí

Tehdy jsem jí dával různý jména podle toho, jaký roční období zrovna bylo. Ptáci zas poposedávali na strunách stožárů a ve vzduchu byly cítit šípky a vůně spálený bramborový natě. Byl podzim. Voňavej, krásnej a unavenej. Jako ty. Stíny se dloužily po zápražích a holky zas začínaly nosit svetry a mně bylo líto krátkých sukní a průhlednejch triček, který musely na pár měsíců do skříní.
Tehdy v ten čas jsem jí dával různý jména a psal špatný básně a doufal, že to snad jednou bude trochu jinak. Trochu. V parku listí tancovalo po vyšlapaných chodnících a tys mi voněla vším tím podzimem, moc, a já si přál ti aspoň jednou za život napsat trochu dobrou báseň a přál jsem si, aby nic nebylo jinak nebo jen trochu jinak. Aby nedošel čaj a ráno nebyla tma. Aby ptáci se nebáli zimy a tvůj pokojík pořád voněl šípkama a nezábly tě prsty v rukavicích, co jsou samá díra, ale že tys mi je přece dal, nemůžu je vyhodit, nemůžu. Aby ses smála, když ti dávám jména nebo klopila oči a hrála si s vlasy. V rozpacích. V tichu. Pár voňavých řádků o jednom z tvých jmen bych rád napsal, o jednom z těch, co jsem ti dával v tý krásný unavený době. Jako ty. Tehdy.
Sedím na zápraží a koukám na svět. Už je to pár let, smráká se. Na chodník padá listí. Trochu se to změnilo. Trochu…

 

 

 

 

 

 


4 názory

Anetté
25. 10. 2008
Dát tip
Líbí se mi to i dneska ráno je v tom něco hrozně upřímnýho, krásný:)*

je to fakt pěkný takový melancholický ...

sidonia
19. 10. 2008
Dát tip
je to takové tiché, příjemné neurazí, nezvedne ze židle ale je to nějakým způsobem moc skvělý

Water Lily
18. 10. 2008
Dát tip
Dnes večer se mi to líbí.*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru