Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Patníky

Výběr: a2a2a
21. 10. 2008
10
11
1945
Autor
Beezer

minuty prázdného ticha

jsou kývající se patníky

v rytmu postižených alikvót

 

světy se točí v kruzích

kolem Schönbergových prstů

tam kde leží hrana zornic

 

nic nového nezačíná

snad jen netopýří písně

o štěstí

 

v očích mám dva horizonty

událostí


11 názorů

Ó
08. 03. 2009
Dát tip
*


a2a2a
04. 11. 2008
Dát tip
neotřelý výraz, dobrý rytmus a zejména dobrá pointa mi stačí pro tip i výběr, ačkoliv námětů k domýšlení je zde napěchováno víc, než jsem osobně ve svém vnímání poezie schopen akceptovat.

jaza
30. 10. 2008
Dát tip
hudebně proniknutvší))) jsem mile překvapen, slova mají váhu, hmotnost, cit

Beezer
27. 10. 2008
Dát tip
Tady klidně stojím. Jen do mě :-)

Kuchot
27. 10. 2008
Dát tip
aha, ty nestojíš o nic hlubšího :)

Tak čtu to po několikáté a nevim jestli tomu správně rozumím. Ticho není nikdy prázdné, alespoň myslím. Vyznívá mi to jako nějaká vzpomínka nebo noční můra. Jakoby ten vlastní signál nebo zdroj základního tónu už chyběl, ale v těch ozvěnách (alikvótách) pořád působil a vracel myšlenky nebo duši kamsi do minulosti, někam zpátky... Svět v kruzích zní jako bloudění, ale možná není. Jelikož Schönberg (tedy pokud se jedná o toho skladatele) zastával názor, že jen v pevných hranicích lze najít svobodu. Těžko říct, zda-li měl pravdu. Nic nového nazačíná - opět jakoby se všechno pořád jenom opakovalo a vracelo. A ty horizonty já nevím, horizonty událostí jsou plochy časoprostoru, kam nedosáhne světlo ne? Jako bys byl na okraji černé díry a viděl obě její části zárověň - světlo i tmu, jako naději a bezmoc nebo život a smrt. Líbí, takže T*!

Diana
24. 10. 2008
Dát tip
Báseň se mi velmi líbí, popisuje okamžik "tkvění" v tichu, které se rozeznívá všemi ozvěnami. Ten okamžik jakoby se propojil z přítomnosti do věčnosti. Tak to vnímám. T******* Ale až potom, co mi autor vysvětlil neznámá slova. Proč to vysvětlení nedáš do prologu? Na to tady je! Nevytahuj se! ;-)

Diana
24. 10. 2008
Dát tip
Taky jsem blbá. Vůbec tomu nerozumím :-(

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru