Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Na samotě u lesa

22. 10. 2008
1
1
1197
Autor
racek

Na samotě u lesa

Minutová groteska

 

   Ne, šéfe, to na mě nemůžete chtít! K Honigovým už ani nepáchnu. Vypadalo to jako báječná zakázka: od pohledu solidní dvojka  chce domek v přírodě, nejlíp stranou od lidí. A že se mám přijet podívat tam, co bydlí teď, kdyby kus dál nestavěli nové baráky, že by se nestěhovali.

   Tak jsem jela. Takový místo a takový dům jste neviděl, šéfe! Hned u lesa, výhled do kraje, nádhera! Bez toho staveniště by to byla pohádka.

   Sedli jsme si a mluvili, ona pekla, nabídla mi, pohoda, ale pak začala mít divný řeči. Že jsem moc hubená a jak by si mě vykrmila, a že jsem určitě unavená a jestli tam nechci přespat. A pan Honig se taky přidal, až mě napadlo, jestli třeba neobchodujou s bílým masem. Ještěže jste zavolal, šéfe! Jak já byla šťastná, že se mám na co vymluvit a můžu odjet! Ale stejně myslím, že by mě ani nepustili, kdyby kolem zrovna nešli skauti.

   A teď poslouchejte, šéfe! Jak jsem se hnala ven, zakopla jsem a chytla se dveří. Kus mi jich zůstal v ruce, tak jsem vám ho přivezla. Kousněte si, šéfe. Nebojte, je to perník.

 

/28/5/2007 Obratník/


1 názor

avox
22. 10. 2008
Dát tip
Věc je to přece dávno známá do lesa Mařenka nemá chodit sama. Ještě že Jeníček, když s ní nebyl alespoň vhodně použil mobil... Vidíš, další plus, je tam signál, kup to! :-))) */

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru