Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dávno

Výběr: Print
04. 11. 2008
8
11
2748
Som nevravel dávno, som nešepkal a možno, že už ani nepoznám tie slová, ktoré učili nás. Cez prestávky, v školách, v práci, v električke! A dnes, keď by znovu bolo treba, len dychtivo lapám, ako neskúsený, ako panic, ktorý vyšiel, vypustený z okov do šíreho sveta. Dávno......! Pozerám v kalendári zavesenom nad perinou v spiatočnom tempe obraciam stránky v nádeji, že zistím, kedy to bolo, a komu vlastne ! Prázdno......! Žiadne mena, adresy, len biely papier a modré čiary oddeľujúce jednotlivé dni, hodiny a mesiace. A ty stojíš - ešte stále, v poloprázdnej predsieni môjho bytu a dúfaš, že aj napriek tým dňom, hodinám a mesiacom v zavesenom kalendári, že predsa si spomeniem na slová, zo školských lavíc, z práce, z električky, že chytím Ťa za snehovobielú ruku - od zimy, že bozkám Ťa - pekne, na ústa pustím Mozarta a zvediem Ťa - do raja !

11 názorů

Print
06. 11. 2008
Dát tip
Blahoslavená ta, které se to týká!*

Toscana
04. 11. 2008
Dát tip
Tak tohle je vždycky ta lepší možnost, když to dopadne takhle... jsou i mnohem horší možnosti.

To áno ONA hej, lenže ja som to pochopil až príliš neskoro... a čas človek nevráti... aj keď sme stále v kontakte a ostali sme dobrými priateľmi, ale medzi nami je niekto, kto nám obom bráni vrátiť čas....aspoň, že sa nestratila, aspoň že ju môžem potajme milovať, počúvať..... skočiť spolu na kávu, a spomínať

Toscana
04. 11. 2008
Dát tip
Neviděla bych to tak černě, pokud byla jen trochu moudrá, pochopila - možná dřív, než ty sám. ;-)

dik...aj ked to boli len tajné túžby tej ktorú som možno sklamal....už dávno!

Toscana
04. 11. 2008
Dát tip
Machrování je dobré leda pro nějakého Frištenského... normální chlap, co nepochybuje ani na vteřinu o tom, že chlapem je, klidně přizná i slabost nebo slzy, na jeho chlapství mu to nic neubírá, naopak, vnímám otevřené přiznání slabosti opravdu jako větší odvahu, než trapné machrování. Ovšem obrat "zvediem ťa - do raja" - to je nádhera ve své čisté podobě.

ti som rád.... inak ono som počul, že ženy to majú radi, keď chlap povie úprimne, že je neschopný a nehrá sa na hrdinu.... takže, prečo nepohladiť ženské srdce...veď niet na svete niečoho krajšieho ako je srdce ženy.

Toscana
04. 11. 2008
Dát tip
Ježiš, to je ale krásný... a něžný - pohladilo *t

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru