Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

řecky snadno a rychle

14. 11. 2008
8
16
5754
Autor
aleš-novák

lekce 1.

 

ψ  život

φ  kus

μ r

pe ρ n

π sek

  

a pro pokročilejší studenty

pa π ρ vý...

 

 

 


16 názorů

u nás doma to máme spravedlivě rozděleno. Některý fóry jsou starý, některý moje...:o)

Když pračlověk vymyslel úplně první prafór a vyprávěl ho v jeskyni svým prapřátelům, už tehdy se se jeden znich nesmál a jenom otráveně poznamenal: To znám. To je starý...

papouch: ok :o)

papouch
16. 11. 2008
Dát tip
aleš: Vzhledem k tomu, že 70tá léta byla dobou temna, tak oficiálně nic na toto téma nevycházelo. Jednalo se o studentské aktivity, sem-tam nějaký samizdat.. Pokusím se něco vyhrabat a naskenovat Ti to. Jinak - nic Ti nevyčítám (možná to tak vyznělo, omlouvám se), jsem blb a hraju si na chytrýho.. :-) Ona - historie se pořád opakuje, žejo :-) Byla to nejen řecká abeceda, ale i azbuka (spousta písmen v azbuce je pro tuto ptákovinu využitelných (jo, ju, šč a pod.)) (zkus napsat roščilený :-) K tomu se přidaly i téměř rébusy s ostatními znaménky a výsledkem byl skoro nečitelný kaligram, při jehož luštění se kdekdo pobavil.. (např. Pecˇ = Pec + háček = Pecháček (kdysi "populární" sportovní reportér) A - říkával Jarda Štercl - (herec, komik, bavič, úúžasný srandista): "Když v televizi vyprávějí vtipy, tak si vezmu klobouk. A smekám.. totiž zdravím. Zdravím staré známé.." :-) měj se fajníkovitě ☼ avi všem s případnou omluvou

papouch: řecká vlna v sedmdesátých letech mě zastihla v první třídě, to jsme se řeckou abecedu ještě neučili :o) neměl bys nějaké odkazy na autory, kteří se tématem zabývali? Abych nedělal stejné chyby dvakrát...díky za upozornění.

pane učiteli, dneska se nechytám!

moorgaan
15. 11. 2008
Dát tip
...dobre blbustky.. nevim jak napsat recka pismena jinak to napsal recky.-)) /**

Ferry
15. 11. 2008
Dát tip
Nepoznamenaná vzděláním souhlasím s Papouščím pípáním Leda bys psal řecky dada což má každá Dáda ráda

papouch
14. 11. 2008
Dát tip
tak tohle (vřazování řeckých písmen do českých slov) je ale hóóódně staré a vyšumělé a v průběhu 70tých let dotažené k dokonalosti... např. u toho písku ti chybí čárka nad pí sory, e-e. To je jako bys objevoval dada.

Diana
14. 11. 2008
Dát tip
:-)*

pošlu avi mašinφρvi :o) a co třeba π-o-v-ři? o) (to, co vypadá jako v, je ve skutečnosti "ný") jasně, peron je správně. pořád mi vyskakují další, třeba p-ρρ-k :o)

avox
14. 11. 2008
Dát tip
tak nevím... četla jsem "peron"... u vás se mu neříká nástupiště?

žádné nástu π ště tam není :o) pro ještě pokročilejší: Je ρvm ...mužské jméno :o)

avox
14. 11. 2008
Dát tip
jako kdybys tušil, že s tím nástupištěm jsem měla největší problém :-))

jasně, našlo by se jich spousta...ale jedno jsem ti tam přidal :o)

avox
14. 11. 2008
Dát tip
φ ha! proč ne ψ kus nebo π nie? :-))) */

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru