Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

HLEDÁ SE PŘÍBĚH

21. 11. 2008
0
78
4805
Autor
pozorovatel

Přijímáme nové členy (prozaiky).


HLEDÁ SE PŘÍBĚH



Literatura je výrazem svobody. Zároveň však potřebuje svá pravidla. Pravidlo této soutěže je však jen jedno: toto je jedna z postav vaší povídky. Její jméno je Tereza. Může zůstat jediná, může se stát hlavní, může hrát jen malou epizodu - to záleží na vás. Kvalita je odrazem svobody.
V názvu díla musí být uvedeno jméno Tereza!




Soutěž se koná pod záštitou klubu Prozac od 21.11.2008 do 5.12.2008. Vítězné dílo vybírají členové klubu (+přizvaní), přičemž zaručují, že – v rámci klubové pracovní náplně – připojí patřičnou kritiku. Bude samozřejmě vyhlášena i Miss sympatie (nejvíce udělených tipů).
Výsledky soutěže budou vyhlášeny během týdne po uzávěrce soutěže. A nyní:

Hlavní cena

kterou
(ať už bydlíte v Praze, Ostravě, Brně či Svitavách)
je nejen
pozorovatelova nehynoucí přízeň
ale zároveň

pozvánka na společné jídlo s libovolným členem klubu *


pozorovatel - Praha
domin.go - Brno, Svitavy, Polička, Hradec nad Svitavou (ten přijede kamkoliv)
Winter - Ostrava
G_B_Show - Praha, Brno
Járomír_Jágr - Omsk
Arthur Chyba - Liberec, Třebíč, Znojmo, zkrátka jižní Morava
Rimmer - Česká Lípa, Praha
StvN - Písek
Tragicus - Zlín a okolí


* členové klubu si vyhrazují právo jídlo vybrat, sníst, zároveň neručí za nevolnosti, které mohou vzniknout konzumací tohoto takzvaného jídla. Nadále na nich výherce nemůže vyžadovat patřičnou náladu či naplnění očekávání. Pozorovatel si dále vyhrazuje právo ukončit nehynoucí přízeň úmrtím.

78 názorů

Milhausek
17. 12. 2008
Dát tip
A to mě mrzí, jsem to prošvih. Já mám jen sporý přístup k internetu, díky

pozorovatel
12. 12. 2008
Dát tip
ne, je to klub

Milhausek
11. 12. 2008
Dát tip
Není Prozac ten lék na zklidnění?

Nestíhám :)

pozorovatel
05. 12. 2008
Dát tip
takže mi chceš říct, že ses na mě vykašlal a ani nedodělal povídku?!

Škoda, že už zítra je uzávěrka; cosi jsem rozepsal, ale nestihnu to :/ Jen abys, pozorovateli, nemyslel, že jsem se na tu tvoji soutěž vykašlal :)

NePoe_ta
28. 11. 2008
Dát tip
Tereza vzkazuje, že náruživě ráda pózuje, v textech co mají deadline - konec roku.

NePoe_ta
28. 11. 2008
Dát tip
Dalo by se, vystoupit ze stínu pozorování provozovatele pozorování? Vyblejsknout mu jazykem talíř? Snad. Však my, prohýbající se pod přetíženými stoly, ne vždy severského původu, zřídka kdy dobereme cestou od lopatky ke lžícím. Co namítat, byl-li pro vítěze sjednán pekelník v tombole, ať bere. Rien ne va plus! Ale pakliže uzávěrka jen číslem z kasína, kde roztáčeli ruletou ... a padnul konec, roku?

Vaud
27. 11. 2008
Dát tip
Ale pry skvele pokryvam! ;-)

Vaud
27. 11. 2008
Dát tip
:-)) já stihnu pokrýt celou Barcelonu i Hradec Králové :-))

pozorovatel
26. 11. 2008
Dát tip
a hradec králové je kde?

Tragicus
26. 11. 2008
Dát tip
katugiro: Jsem rád, že nejsem jediný bojovník s větrnými mlýny. :] Díky za snahu.

katugiro
25. 11. 2008
Dát tip
TO36, já sice vidím marnost Tragic(us)ova počínání něco ti vysvětlit, ale když už jsi pokračoval v těch příměrech, přece jen... Konstruktérovi zadáš jasný pokyn, jakou součástku má vyrobit. Podle přesnosti zadání ji také vyrobí. Ale konstruktér je v tomhle dělník, žádný umělec. Jiná věc je, když si chceš nechat vyrobit ozdobnou mříž na okno. Zadáš uměleckému kováři rozměr okna a řekneš mu, co by sis představoval. Na což ti on buď může říct, že to bere a mříž ti udělá, nebo má moc práce nebo se mu nelíbí tvoje představa a pošle tě jinam. Ty jsi tady v roli kováře, který se cítí dotčený, že po něm někdo chce mříž do okna a domáhá se toho, aby po něm někdo chtěl buď řetěz pro psa, nebo ho nechal dělat si co chce a pak to od něj koupil. Je to podobný princip jako s výstavou psů, ale to na tebe bylo asi příliš složité. Pokud budeš reagovat, pokus se, prosím, vtěsnat svoji odpověď do deseti řádků. Delší není vždycky kvalitnější.

Tragicus
25. 11. 2008
Dát tip
Use the Brain, Luke! Zdá se ti liberálnější: "Jistě máte každý nějaký oblíbený typ muže nebo ženy, který preferujete před jinými typy. Co takhle o některém skutečném nebo vymyšleném zástupci této vaší oblíbené skupiny napsat povídku?" než "Pravidlo této soutěže je však jen jedno: toto je jedna z postav vaší povídky. Její jméno je Tereza. Může zůstat jediná, může se stát hlavní, může hrát jen malou epizodu - to záleží na vás." Zatímco my jsme dali jen jednu postavu, která může být úplně vedlejší, třeba dívku, kterous viděl, jak ji chytli, když jela načerno v tramvaji, ale jinak můžeš psát o oživlých mrtvolách nebo o čemkoliv jiném, ty naopak dáváš zcela konkretní téma, že se musí psát o oblíbeném typu člověka. A jak vidíš: jo, radíš, aby byla tato soutěž úplně na jiné téma(proto bernardýni a dobrmani). Nemám(e) problém s diskusí, pokud bude vedena inteligentně. Což jsi doposud nedělal, předkládal jsi nesmyslné návrhy, bez jediného rozumného zdůvodnění. Asi jako bych já přišel při vyhlášení K.O.U.L.E., když pozorovatel vyhlásil "obrození" a já řekl: "Co kdyby raději 'Apokalypsa'?" Mezilidské vztahy nejsou moje silná stránka.

pozorovatel
24. 11. 2008
Dát tip
no my dva určitě:)

to jako budeme jíst z jednoho talíře neboli "na hulváta"?

Tragicus
24. 11. 2008
Dát tip
Kde by. Já budu ředitel Zentivy.

pozorovatel
24. 11. 2008
Dát tip
T: jo, ale já budu mnohem bohatší

Tragicus
24. 11. 2008
Dát tip
pozo: Jsem ve skupině s poměrem ženy:muži 3:1, heč! :] I na střední bylo více dívek. Kdo by řekl, že ženy budou mít takový zájem o chemii. Nikdo. No a ony také nemají.

Tragicus
24. 11. 2008
Dát tip
Tangu, má přirovnání jsou naprosto přesná. Vysvětlil bych ti je, nebýt si vědom zcela marné a tedy zbytečné snahy, svoji schopnost rozumět jsi dostatečně předvedl. Ale neboj, nekopnu tě.

pozorovatel
24. 11. 2008
Dát tip
řeknu ti to takhle jsem na strojárně a to si rychle zvykneš

Vaud
24. 11. 2008
Dát tip
jednou jsem byl za trest na bramborove brigade se 4A, coz byla trida samych kluku pry rozpocitejte se na prvy a druhy - druzi budou holky... od te doby mam trochu rezervovany vztah k ciste muzskym spolkum a nakonec jsem za utek k divkam nebyl ani potrestan... vzdyt jsem byl druhy :-)

pozorovatel
24. 11. 2008
Dát tip
stvn: každý může vaud: to je poněkud viditelná slabá stránka našeho klubu ale musím prozradit, že na tom dnem i nocí usilovně pracujem..!

Vaud
24. 11. 2008
Dát tip
bude mit klub i nejake clenky?? v pripade, ze bych nahodou vyhral - pri veceri s clenkou vic slinim, nez vecerim-li s clenovcem...

StvN
24. 11. 2008
Dát tip
Hele, a můžu taky napsat do soutěže?

ježkovy voči...

pozorovatel
23. 11. 2008
Dát tip
vždycky jsem si říkal, jak se stát šťouralem, který všude vidí jen prospěchářství a konspirace ano, veřejně chceme ohlásit, že tutu soutěž vyhrajem a ještě si navzájem koupíme večeři tak jest šílence my máme rádi:) zdravíme je s úsměvem a vlídným slovem:)

NePoe_ta
23. 11. 2008
Dát tip
Prosa pomálu, zde. Sázka na Terezu v prostoru kde obrací se listy, živnou půdou? Leda pro ty, co ji čtou z toaletních ruliček. Písmák pro belle-être postráda nutné ergonomické vlastnosti. Čitelné je schéma zadání: skupina promrzlých vyhladovělých vyhlašovatelů by si ráda ohřát polívčičku, či nejraději rovnou usednout k tučným soustům u vítězných stolů. To jste ale chlapci mohli promítnout otevřeně. Nakonec proč ne, při troše otevřenosti, pro příště ... :)

Tragicus
23. 11. 2008
Dát tip
Ach jo. Abych pokračoval v tom příměru z minula: Přijdeš na výstavu bernardýnů a zeptáš se jich, proč neudělali raději výstavu dobrmanů? Problém je v tom, že kibicuješ zcestně.

LaMouette
23. 11. 2008
Dát tip
Juraskuuu.. tak to sem pro vsema deseti.. domluvime to.. wo tom zadna..:-)

pozorovatel
23. 11. 2008
Dát tip
já osobně!

Kandelabr
23. 11. 2008
Dát tip
a už někdo něco do soutěže napsal?a když něco napíšu a vyhraju přijedete za mnou do Londýna? :)

katugiro
23. 11. 2008
Dát tip
Souhlasím s Pištou. Teda ohledně toho Tragicuse. Nebo Tragica?

Souhlasím s Tragicusem. Nebo s Tragicem? Teda ohledně toho vola.

pozorovatel
22. 11. 2008
Dát tip
:)))dobrej příměr

Tragicus
22. 11. 2008
Dát tip
"Jen jsem se trochu pohoršil nad tím, jak se tu začínají rozmáhat jakési normativy, jako kdybychom byli konstruktéři, či co?" Jsem ti říkal, ať se s někým poradíš, tohle už ti snad tady bylo několikrát vysvětleno. To je jako bys přišel na výstavu bernardýnů s dobrmanem a začal ječet: "Takové normativy! Cožpak jsme konstruktéři?!" Každá soutěž má nějaké zadání, chápeš to už? Spíše ne, co?

pozorovatel
22. 11. 2008
Dát tip
soutěž byla zadána a tak i bude probíhat jestli máš nějaké jiné představy, tak si udělej svou soutěž:) nevim, že by tu někdo stál o tvé jistě dobře míněné rady.. My se chcem dobře pobavit, porovnat povídky písmáků a dobře si počíst. Kibicování, napadání se jistě ujme jinde.. že nevíš, co tím pišta myslel, je myslim očividný, ale radši to nechám na pištovi

Winter
22. 11. 2008
Dát tip
Hele, čtení je snad samozřejmost, ne? Jinak nevím, kdes nabral, že motivace je ženské jméno. Je to soutěž, soutěž má pravidla. Chtěli jsme udělat něco méně obvyklého. s motivací se to má jako v kouli - ukázat si, kdo na to má - večeře a jiné koninky jsou tak trochu vedlejší. Protože věř mi, kvůli večeři skutečně nepíšu. Radějc nemudruj a napiš povídku .)

Tragicus
22. 11. 2008
Dát tip
Tangente, ty jsi vůl. Myslím, že jsem se také vyjádřil výstižně. Ale trochu se také rozepíši. "Autor by na tuto akci byl pozván samozřejmě též, jako vážený host." Stejná logika, co kdyby byl autor v cizině? Ta večeře je spíše bonus, nikdo autora nenuní na ni přijít a většina soutěží zde nemá ani ocenění. Tato fotka byla vybrána hlasováním, takže se laskavě ubraň "vážnému dojmu". Pozorovatel to vyhlásil jako majitel klubu. Už jsem to jednou říkal, fotka nemá motivovat. Je to prostě takové pravidlo. Jinde dostaneš v soutěži začáteční větu, popř. i více, tady máš do začátku fotku. Prosil bych tě, abys příště první přemýšlel, popř. se s někým poradil.

pozorovatel
22. 11. 2008
Dát tip
armine, takovou informaci jsem přesně potřeboval vědět:) ale ty přece můžeš napsat, že tereza se ve skutečnosti jmenuje kristýnka a má modré oči, když nepoužívá kontaktní čočky

Ale já jsem se pouze vyjádřil v tom smyslu, že fotka mi nepřináší kýženou inspiraci a že mě nenabádá k dalšímu tvoření, nikolivěk že osoba na ní zobrazená je nehezká. Naopak :-) Nicméně pokud vyobrazená osoba nemá modré oči a nejmenuje se Kristýnka, tak mě inspirace opouští

Tragicus
22. 11. 2008
Dát tip
Armin: To bude proto, že tě nemá motivovat, ale inspirovat.

Zabiju.

mě ta fotka nemotivuje :-(

pozorovatel
22. 11. 2008
Dát tip
rimmer: zvedám hozenou rukavici.. pišta: a proto máš holčičku..

Winter
21. 11. 2008
Dát tip
Tak v tom případě, Tangensi, nevím, co tu děláš. Mimochodem tohle JE soutěž, pravdila MUSÍ být jasná a srozumitelná. Ale to při své vrozené chápavosti jistě víš. Přirovnání k návodu je relativně přesné. A mimochodem: "Vzpomněla si na neznámou ženu, která před chvílí všem oznámila, že nenávidí teplou sprchu. Přišla, aby mohla dát všem přítomným ženám na vědomí, že 1) má ráda horko v sauně, 2) zbožňuje pýchu, 3) nesnáší skromnost, 4) miluje studenou sprchu, 5) nenávidí teplou sprchu."

Pozorovatel a testosteron??? .))))))))))))

Rimmer
21. 11. 2008
Dát tip
Žiši, já jsem cena. I když... něco bych si dal, to je fakt. Připiš ke mně, pozorovateli, ještě Prahu. Ať mezi námi zavládne přímý testosteronový boj.

ceder_john
21. 11. 2008
Dát tip
kolik klubů ještě založíte blbečci?

Lusijenko, pojíst můžeš se mnou...ostatně už si to zase slibujeme sto uherskejch roků. já bych bral to žrádlo se stývnem. Ale né v Písku, nýbrž někde na půl cesty...... V Kátoucích třeba.

LaMouette
21. 11. 2008
Dát tip
Arture.. to tedy pjekny prdlajs.. co zapadni Cechy mno mnooooo?.. :-) cili me nema vlasne co motyvovat ani.. zeano.. dyz bych pojedla akurat tak sama samotinka.. zapka pyncesna..:-)

domin.go
21. 11. 2008
Dát tip
ale na Slovensko nejedu :)

řádek
21. 11. 2008
Dát tip
dobra soutez, dobra cena )

dadíková
21. 11. 2008
Dát tip
hej

pozorovatel
21. 11. 2008
Dát tip
dadik, pokud bude básnička kamuflovaná a psaná jako povídka, tak určitě:) vlastně je to jen otázka enterování:))

pozorovatel
21. 11. 2008
Dát tip
..zástěrka, narvahu

Winter
21. 11. 2008
Dát tip
Ale nejmenuje, my to víme lépe. Spíš by mě zajímalo, proč ji tak fozograf pojmenoval.

Narvah
21. 11. 2008
Dát tip
Ta holka na fotce se ale jmenuje Maria Sesma!

dadíková
21. 11. 2008
Dát tip
kraťoučká básnička to být nemůže že? tak nic :)

Zbora
21. 11. 2008
Dát tip
Fajn, už se mi to úplně rýsuje!

pozorovatel
21. 11. 2008
Dát tip
nebudeš tomu věřit, ale tereza přesně takové tričko má pod tím svetrem, který jsem ji půjčil

Zbora
21. 11. 2008
Dát tip
A musí mít červenej svetr ta Tereza? Já bych ji ve své prose viděl spíše na lehké světlé tričko, hravě povlávající okolo hlavy.

pozorovatel
21. 11. 2008
Dát tip
jiko, máme i krásné prozaiky s velkou dávkou ženskosti zbora, protože pak by to byla jen normální povídka? takhle je to soutěž a neřikej mi, že si můžeš vybírat.))

Zbora
21. 11. 2008
Dát tip
Proč zrovna Tereza? Vždyť je spousta jiných krásných žen. Takhle se mi mé prozaické možnosti značně zužují!

Winter
21. 11. 2008
Dát tip
Hele, ta fotka někdy bude? Já jen, že bez ní to ztrácí smysl...

JiKo
21. 11. 2008
Dát tip
Kde jsou fotky členek klubu?:)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru