Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rozbor filmu II: Báječná léta pod psa

23. 11. 2008
2
52
8159
Autor
jufonka

BÁJEČNÁ LÉTA POD PSA

Věcné informace:

Název: Báječná léta pod psa

Režie: Petr Nikolaev

Země původu: Česká republika

Ostatní: komedie, 1997, 109 minut

Úvod

Je to již jedenáct let, kdy se režisér Petr Nikolaev rozhodl zfilmovat román Michala Viewegha. V porovnání s ostatními filmy podle dalších románů Viewegha se tato adaptace řadí mezi zdařilé, podle mnoha lidí i nejpovedenější. Příběh popisuje dospívání jedné z hlavních postav, Kvida, a život jeho rodiny za doby komunismu, normalizace a z části i revoluce. Ve filmu je prostor zejména pro otce Kvida (Ondřej Vetchý), jeho problémy se zaměstnáním, režimem a v podstatě celým životem. Ačkoliv se děj týká spíše depresivních problémů, tak je vše podáváno humorně a film se označuje za komedii.

Herecké výkony nejen hlavních postav

Ústřední dvojici manželů, jimž se narodí malý Kvído, ztvárňují Ondřej Vetchý a Libuše Šafránková. Ondřej Vetchý velice uvěřitelně zahrál poněkud přihlouplého a zbrklého „otce rodiny“, jemuž se ale nedá vytknout to, že je hodný a snaží se dělat pro svého syna a manželku vše, ačkoliv mu to režim rozhodně neusnadňuje. Ondřej Vetchý v tomto filmu prokázal, že umí „vylézt“ se svých hereckých stereotypů a zahrát i poněkud složitější postavu, která se ale paradoxně na první pohled zdá jednoduchá a prostá. Libuše Šafránková naopak působí poněkud inteligentněji, razantněji a od života očekává něco více než bydlení ve skleníku. Dokáže si prosadit svou, konec konců jí nic jiného nezbývá. Ve filmu je vidět souhra těchto dvou herců, kteří se očividně snažili zahrát své role bezchybně a opravdu uvěřitelně. Nejsou však jediní, kteří předvádí kvalitní herecké výkony. Opomenut by neměl být Vladimír Javorský v roli nesympatického (dá se říci až odporného) komunistického soudruha Šperka. Nikdo z dalších herců určitě nesnižuje hodnocení hereckých výkonů, samozřejmě ani postava Kvida, která dodává filmu laskavý humor a zejména zlehčuje těžkou dobu komunismu, ve které se děj odehrává.

Vhodný kompromis

Petru Nikolaevovi se povedlo to, co umí jen málo režisérů: šedou dobu normalizace dokázal popsat komicky, ale nedělá z toho žádnou frašku. Divák se mnohdy pousměje a snad jen při sledování postavy Vladimíra Javorského si zanadává na zlou dobu a nechá se na chvíli unést špatnými vzpomínkami na poměry před revolucí.  Dá se tedy říci, že se režisérovi povedl kompromis, který neurazí tím, že vážné téma podává nevážně. Není těžké uhádnout, proč jsou postavy tak uvěřitelné. Scénář je totiž povedený a nenutí divákovi, jak má reagovat na určité scény. Samozřejmě se ve filmu najdou občas okamžiky, kdy je děj trochu patetický, ale většinou to není nic katastrofálního.

Děj, hudba, střih

            Mezi zápory filmu patří, že někomu se může zdát děj poněkud rozvleklý. Je pravda, že tempo je spíše pomalé. Film sice popisuje dvě desítky let, ale žádných velkých dějových zvratů se nedočkáme: Kvido je dítě, Kvido vyroste a má sourozence, otec se zblázní, nastane revoluce, konec dobrý, vše dobré. Někdo televizi vypne, řekne si, že to byla dobrá komedie, a dál nepřemýšlí. Film ho totiž primárně do přemýšlení nad režimem nenutí. Neměl by však? Když už se Nikolaevovi povedl film, který mimo jiné popisuje těžká léta za komunismu, mohl by možná i poučit. Jenže je možné, že právě tím by film ztratil svou poetičnost.

            Hudba Ivana Hlase doprovázející film jistě nikoho neurazí, dá se považovat za vkusnou a hodící se. Dodává filmu melancholii smíšenou s humorem a nadsázkou. Film tvoří originálním například střihy, které ukazují, že uběhla nějaká doba – nastala zima, jaro… Záběry kamery na přírodu nejsou na škodu a do filmu se hodí, ačkoliv děj trochu prodlužují a někomu by se to mohlo zdát zbytečné.

Film, který neurazí

Báječná léta zřejmě nejsou filmem, který nadchne úplně všechny. Kritici, pokud budou chtít, na něm najdou spoustu chyb. Diváci film však přijali kladně. Přece jen je vše natočeno s nadsázkou a ve výsledku je film podařený. Ne vždy se tohle (zejména českým) filmům podaří, často převažuje trapnost a jistá nucenost. Báječná léta pod psa jsou kompromisem, který málokoho urazí. Navíc film končí revolucí, tedy koncem, který ve většině diváků nevzbudí depresivní pocity.


52 názorů

moorgaan
25. 11. 2008
Dát tip
papouchu a co tam máš dál??.. opravdu duchaplné:-))..

jo, už podruhý

A_Looney, zjisti si, kdo je to nácek, než začneš ze sebe zase dělat debila, jen se ztrapňuješ

Už jsem to napsal jednou, napíšu to znova : A_LOONEY je HOVADO

StvN
25. 11. 2008
Dát tip
Opsat záložku umí dnes asi kdekdo. Dej víc ze sebe. Vykašli se na to, co si každej může přečíst z přebalu videokazety.

jufonka, takhle se jadaji, protozemaji rozdilne nazory. a nejen u tebe. neber si to tak -)

jufonka
24. 11. 2008
Dát tip
No a můžu se zeptat, takhle se hádáte u všech rozborů, nebo je ten můj výjimka? :)

papouch
24. 11. 2008
Dát tip
né, fakt moorgane, děláš ze sebe šaška jen napadáš všechny, kdo s tebou nesouhlasí a pak se sáhodlouze obhajuješ.. šaška, tajtrlíka.. no jééje (sorry, že se nevyjadřuju ke kritice, ale moorgan je osůbka natolik potrhlá, že mi to nedalo :)

Týjo! :)

moorgaan
24. 11. 2008
Dát tip
Pišto bud tak laskav a krot sve vystupy, otirej se o nekoho jineho... umim take velmi dobre pouzivat pubertacka slova ,jak pouzivas ty...jenze jaksi slusnost me to zatim nedovoluje, je mozne ,ze nevis co to slovo znamena... pak je tezke s nekym jako ty diskutovat o cemkoliv, navic si nemyslim , ze ty umis udilet kamaradske rady a tva uprimost me nechava chladnou, jelikoz vim, ze k te mas daleko.. pokud je tady nekdo šašek, tak to nejspis budes ty- ja rolnicky nerozehral...ty to delas vsude a se znacnou vervou, jinak totiz na sebe upozornit neumis...

Moorgane ty seš opravdu trdlo :))) Jestli mohu dobrou, kamarádskou radu - děláš ze sebe šaška. Úplně zbytečně. Než začneš vyšilovat, tak se seznam se souvislostmi.

moorgaan
24. 11. 2008
Dát tip
slovo fašistický hovoří jasně..aspon u normalnich lidi-nechces me snad poucovat co slovo fašistický znamená?..:-))) pomerancova - z ceho usuzujes ze se do nekoho navazim? ani slovem jsem se nedotkl kritiků, pokud se podivas na muj prvni koment k dilu..az na zaklade jejich navazeni do me jsem si rekl svuj nazor na ne, jako ty rikas svuj nazor na me.. aviza neposilam, nikdy jsem je neposilal a ani je po nikom nevyzaduju, pokud sleduju sve nazory, nepotrebuji aby me nekdo upozornoval na to, ze odpovida.. vim moc dobre, ze ten kdo chce sledovat nazory druhych, avizo nepotrebuje!

katugiro
24. 11. 2008
Dát tip
mně přijde sprosté neposílat avíza přijde mi nervózní navážet se do někoho za označení "fašistický ktitik", když ani nevíš, co to znamená a ten nadhled - to asi vidí (kromě tebe) každý

ja hlavne nevidim nadhled moorgaane - jen spoustu utoku na kritiky za to ze maji vlastni nazor a dokonce ho i napisou (snad to smim napsat, kdyz ja ten ocasek, co te tak stve, nevlastnim :-))

moorgaan
24. 11. 2008
Dát tip
katugiro- ty nekde vidis sprostou!, nervozni a hloupou naladu?..pokud ano, tak urcite ne tady a nevim proc si me beres do ust?..mas nejaky problem?..je zajimave, jak se zde najednou schazeji "kritici" admini a celkem znama spolecnost, kteri se najednou vyroji vzdycky tam, kde se nekdo dotkne jejich ega! vsechno to nasvedcuuje tomu, ze jedine co vas zajima, je to, jaky nazor na vas maji ostatni a pokud je jen trochu jiny nez kladny, tak ...ale o potrefeny huse uz jsem psal jinde ..

panenko marja... autorko, neber si to tak...

katugiro
24. 11. 2008
Dát tip
jeden vztekloun tu nedávno napsal: byt nad veci je prednost inteligentnich lidi..je az s podivem, jak se zde vytvari diky nekterym lidem bez nadhledu, zbytecne sprosta, nervozni a hloupa nalada ale asi mají mít ten nadhled jen ostatní, viď, moorgaane :)

moorgaan
24. 11. 2008
Dát tip
Octopus Syd, kdyz už jsi se inteligentne zapojil do kritiky dila mladeho autora, jiste mne i inteligentne odpovis na otazku - zda je kritika od "kritika" myslena vazne a seriozne, kdyz ma ve svem profilu jmeno -fašistický ktitik, neco o volovi a podobne..jako admin a spravce chodu tohoto serveru ti nevadi, ze profil neni profilovan duveryhodne a v souladu se zaklady zakladnich lidskych hodnot, jako jsou treba- kdyz uz nekam vstoupim: tak pozdravim, predstavim se, mluvim slusne, nikoho neurazim, atd?..profil by mel byt vstupenkou pro vsechny, kdo chteji na tomto ,ale i na jinych, serverech , pusobit a pohybovat se - urcite neni vymyslena registracni predloha k tomu, aby se tam nekdo profiloval jako sympazitant fasismu ci jinych extremistickych a zakonem zakazanych skupin..navic nekdo, kdo dostal nalepku " kritik" a vlastne je vyslancem toho nejlepsiho, kdo na pismaku pusobi a ma tudiz mandat, jako erudovany, ci oznaceny vizitkou, dila hodnotit na jine bazi nez na bazi laika... verim, ze me to vysvetlis, protoze admin, je v mem podvedomi, nekdo, kdo ma opravdu zajem na urovni a chodu spravovaneho serveru !

Co je na tomhle stylu "rozboru" šejdrem, to už jsem popsal u autorčina prvního počinu. Nemyslím, že je nutné se neustále opakovat....

Ježkovy voči... pár poznámek k věci - film jsem viděla tka napůl - nebavil mě, ale byla to možnost jak zabít čas v buse student agency nezaujal zas až tolik, ale dívat se naěj dalo nesouhlasím s tímhle: Ondřej Vetchý v tomto filmu prokázal, že umí „vylézt“ se svých hereckých stereotypů a zahrát i poněkud složitější postavu, která se ale paradoxně na první pohled zdá jednoduchá a prostá. myslím, že Ondřej Vetchý ukazuje, že ují hrát i v jiných filmech a nejsem si jistá, že se u něj dá mluvit o stereotypech (můj názor) některá vyjádření jsou dosti neobratná, třeba zde: - poněkud přihlouplého a zbrklého „otce rodiny“, jemuž se ale nedá vytknout to, že je hodný a snaží se dělat pro svého syna a manželku vše, ačkoliv mu to režim rozhodně neusnadňuje vytýkat někomu, že je hodný? to se poravdu nedá - drhne to při čtení - Ačkoliv se děj týká spíše depresivních problémů spojení depresivní problémy mi nepřijde nejšťastnější -Navíc film končí revolucí, tedy koncem, který ve většině diváků nevzbudí depresivní pocity. tohle bych snad radeji take formulovala jinak. takhel to skoro vyzniva, ze je kladnou vlastnosti filmu, kdyz divaka nerozhodi... co potom napriklad takovy hotel Rwanda? je spatny, prtotze je to jedna velka deprese? takze shrnuto: jako zacatek ne uplne spatne, ale dobre take ne. a ke kritikam, mohu-li: pistovy kritiky jsou nekdy sice mozna drsne, ale jdou k veci a maji hlavu a patu moorgan proste chvali. vzdycky. vyber si, co potrebujes vic :-) hezky den :-)

mno, rozbor plytkého filmu je celkem odpovídající...diskuse je celkem na místě, jen ať autorka ví, jak to tady funguje.

moorgaan
24. 11. 2008
Dát tip
Armine sorry, nevim kdo jsi a z tveho profilu je mozne vycist jen to, ze budes pravdepodobne alernick , takze me vubec nezajima co si myslis...

moorgaan
24. 11. 2008
Dát tip
vsechno je o tom, ze vytrhujes vety a odstavce z kontextu a snazis se presvedcit autorku a me o tom, ze jedine tvoje kritika je ta spravna a pravdepodobne i kritika Pišty je tou spravnou kritikou... poku chces a mas snahu se presvedcit o tom, kdo a jak, se k dilu autorky postavil, tak si lasklave precti Pištovu a moji reakci na jeji dilo... Pišta se jako kritik zmohl pouze na to, aby ji zdelil ze v devatenacti letech je vlastne pitomec, ktery se chova a pise jako zak zakladni skoly a proc vubec to sem dava do pismaku,nedej boze, ze chce znat kritku na svoje dilo!!.. to ti pripada od "kritika" jako to prave orechove co potrebuje mlady autor slyset?..pokud ano, asi se namame o cem dal bavit !! a precti si moje hodnoceni, laika-ja si na rozdil od "kritika" tu cukrarinu muzu dovolit, nehraju si na odbornika, jen jsem napsal, ze se o film zajimam nic vic nic min, na nikoho jsem nepoukazoval a vubec jsme nepsal o "kriticich" zde na pismaku, nybrz o kriticich filmovych, kterych jsem par precetl a na ktere odkazujes prave autorku.. nesnaz se me presvedcit o necem jinem- mas to tma cerne na bilem, ja se do nikoho nenavazel jako ty-na hodnoceni del v arene mam stejne jako ty pravo a nevyuzivam ho k tomu, abych presvedcoval druhe, ze se moorgaan nebo kdokoliv jiny snazi podlejzat ci nejeka se autorovi podbizet a hrat si na hezkeho- nepotrebuju to a moje reakce je pouze takova, ze se mne jeji rozbor libi a tim to hasne!.. vubec bych se tim dal nezabyval, pokud by nebylo popudivych a hloupych reakci tebe a Pišty na moji prachobycejnou kritiku, ktera vychazele jen z mych subjektivnich pocitu..

Teda moorgane, ty jsi ale fakt opravdu úplně zmatenej... fakt mooc

pozorovatel
23. 11. 2008
Dát tip
aha, takže tohle všechno kvůli cukrářovi nevim, co si pod tim ty představuješ, ale asi nejspíš víc než já "kam vstoupite a zacnete ho hodnotit, odvedete pozornost od dila samotneho" ehm (nehledě na to, že já se zaobíral jen rozborem a na závěr přidal cukráře) "tak se určitě nemáš zač stydět za svůj projev, oproti některým kritikům, kteří se pod hlavičkou výše jmenovaného, zařazují mezi povolané, ačkoliv jejich recenze a kritiky jsou spíš samolibým projevem chytrolínů, kteří sice nikdy nic dobrého nevytvořili, ale pasují se do role " do všeho kecat "" myslím, že můj cukrář (člověk nabízející cukrátka a mile se usmívající na každého) byl ještě malý kalibr nehledě na to, že zrovna "výše jmenovaný" už mnohokráte dokázal ve svých pracích, že filmu rozumí, zatímco u tebe ten pocit nemám.. ani jsem se nijak nedočetl toho, že by ses vyznal ale nerad bych se k tomu už dále vracel autorka asi nestojí o tuhle diskusi tvojí odpověď si samozřejmě rád přečtu

jufonka
23. 11. 2008
Dát tip
Ale, ale, člověk pár hodin není na písmáku a najednou má tolik novejch kritik :). Omlouvám se, jsem dneska unavená, tak už sem asi nenapíšu, snad zítra ráno se vyjádřím.

moorgaan
23. 11. 2008
Dát tip
nevim jestli to je o hluboke pochvale - "povedlo se ti celkem obrazně dojít k zhodnocení díla a popisu jeho skladby na výbornou..." je to muj pohled na vec- nic vic, ja si to muzu dovolit takhle hodnotit- nejsem kritik ! ...pokud jde o tu samolibost a nadrazenost- pokud napises "cukraři" typu moorgaana , asi tezko muzes od moorgaana cekat jinou reakci, neminim se od nikoho tady nechat nazyvat cukrarem- i kdyz proti nim nic nemam - umim si spocitat jedna a jedna a vim kam jsi miril a urcite to nebyla lichotka, nevim proc te zajimala moje osoba, kdyz jsi kritizoval dilo autorky - pokud nekoho konkretne jmenujes v nejake souvislosti, tak musis pocitat s tim, ze pokud se to dotycnemu nebude libit, tak se proste ohradi- a ja jsem se ohradil...snazim se byt slusny a nenapadajici, pokud nenapadne nekdo me, mozna jsme to s tim samolibym a nadrazenym prehnal, dobre omlouvam se, ale byla to akce na reakci... je smutne, ze jste to prave vy kritici, kdo vlastne nakonec od dila , kam vstoupite a zacnete ho hodnotit, odvedete pozornost od dila samotneho a vyplodite diskuse, ktere nikam nevedou , maximalne hnou zluci spousta jinym, kteri uz , pokud vidi ze jste zasahli do hodnoceni dila, tak radsi vubec do te diskuse nazasahuji, jelikoz vedi, ze je spis o nazorech a obhajobe ega, toho kazdeho kritika , ktery misto aby se venoval opravdove kritice, vnucuje nazor svuj a sveho pohledu na vec...viz. toto ..omlouvam se autorce, ze jsem rozpoutal tento neplodny rozhovor mezi mnou a kritiky, misto abych drzel hubu a pockal si na jine ctenare, kteri by mozna neznechuceni timto dilematem vstoupili na tvoji stranku a precetli by si tvuj velice povedeny rozbor!!

Já mu asi doporučím British Film Institute, to by mohlo pomoci.

pozorovatel
23. 11. 2008
Dát tip
"povedený" sloveso není, to jsem se zmýlil, koukám no morgane, vážně nevim, co "cukrář" vypovídá o mé samolibosti nebo útočnosti vůči tobě podle mě je méně přínosné chválit jen proto, abys podpořil autorku.. podpořil v čem? aby psala dál takhle a nevyvíjela se navíc autorka žádá hlubší kritiku a ne hlubší pochvalu a ano, není lepší rada, než aby si přečetla dobré rozbory filmů.. rozbor není jednoduchá věc, ale systematická založená na mravenčí práci a znalostech kinematografie já sám se o to pokouším a přijímám tvrdé kritiky na můj účet (jsem o čtyři roky starší než autorka, abych se vyjádřil i k tomu, cos naznačil) byl bych moc rád, kdyby ses buď vystříhal napadání mě nebo aspoň vysvětlil, proč jsem tak samolibý a nadřazený ale hádám, že ses jen trochu víc rozohnil nad slovem "cukrář"

Kristepane....

moorgaan
23. 11. 2008
Dát tip
Pišto at premyslim jak premyslim.. tak jsi neuvedomuju, ze bych se vyjadroval k tobe !!..poradne si precti moji prvni reakci k dilu a autorce.. az teprve po tvem upozorneni na TEBE, jsem se zacal vyjadrovat- z logiky veci- k tobe..

moorgaan
23. 11. 2008
Dát tip
k panu kritikovi pozorovatel - dekuji za označení "cukrář" ačkoliv má profese zcela jiná, ale to není podstatné - dáváš tím jasně najevo svou samolibost a nadřazenost nad ostaními !!! je to tvoje hloupost a tvuj postoj,nebudu se s tebou prit o "cukrařině" , ale z pozice "kritika" jsi autorce !! OPRAVDU PORADIL A ZHODNOTIL JEJI DILO !!! tlesk, tlesk, tlesk... sloveso "povedený scénář" je uplne bezproblemove sloveso pro recenzi a urcite se pouziva i v jinych recenzich, i tech na ktere autorku posilas k precteni- urcite si z te tve rady sedla na zadek, chytla se za nos a bezi si precist nejakou kritiku ci rozbor od nejakeho erudovaneho filmoveho kritika... asi si pan pozorovatel nevsiml, ze autorce je celkem malo jar a ze ve svem veku se pokousi najit vlastni cestu na amaterskem serveru, kde predpoklada, ze neni mezi "super odborniky" a ze pokud se chce vyvijet a svoji zalibu zdokonalovat, tak by spis potrebovala "lidstejsi" pohled na jeji snahu a snad i trochu schovivavejsiho nadhledu, nez učitelské - " běž si něco pořádného přečíst a zkus to znovu a pořádně"...

Problém je, Morgane, že ty se vyjadřuješ ke mě (případně k osobě autorky), a nikoli k dílu samému. Zapřemýšlej o tom.

pozorovatel
23. 11. 2008
Dát tip
pokud v názvu zmíníš rozbor, tak by ses o rozbor měla i pokusit nelze jen nastínit holá fakta co takhle nějaká úvaha, polemika, srovnání, dopad, ...? "Petru Nikolaevovi se povedlo to, co umí jen málo režisérů: šedou dobu normalizace dokázal popsat komicky" spíš většina režisérů popisuje dobu komunismu komicky... ona totiž po tom přímo volá (těžké je spíš to podat vážně) "Není těžké uhádnout, proč jsou postavy tak uvěřitelné. Scénář je totiž povedený a nenutí divákovi, jak má reagovat na určité scény." takové vysvětlení jsem opravdu nečekal (kloužeš po povrchu a používáš fráze) sloveso "povedený" se v rozborech téměř nepoužívá a proč? protože rozbor rozebírá a nehodnotí po informaci, že film je občas patetický, ale ne moc, jsem přestal číst zkus to znova a pořádně napřed si však přečti nějaký skutečný rozbor a nenech se zmást cukráři typu moorgaana

moorgaan
23. 11. 2008
Dát tip
ad1/ avíza nepouzivam, jelikoz si myslim, ze pokud nekdo chodi k nekomu na kritiku, tak se tam vraci, aby sledoval pripadnou diskusi..ja na nikom take nevyzaduji aviza ad2/ tentokrat by jsi mne krivdil, temi kritiky jsem vubec nemel na mysli kritiky zde na Pismaku, ale kritiky co pisi filmove recenze a podobne "muzikanty" nepotrebuji si honit triko, uz jsem velky kluk a moc dobre umim zhodnotit situaci, abych vedel, ze honeni trika na Pismaku prislusi jinym:-)) ...vis, ja celkem po rocni dobe pismackeho pusobeni dospel k nazoru, ze treba ty jsi jeden z tech, kteri s tim trikem maji problem - vsimni si, ze se vetsinou snazis u svych kritik strhnout pozornost na sebe, nez na dilo same nebo na autora... jsem dalek hodnotit tvoji odbornost ci eruditu- urcite o tom neco vis- ale tve kritiky z meho pohledu laika a obycejneho uzivatele Pismaku me pripadaji absolutne k nicemu, jelikoz nejsou pro autory vubec zadnym prinosem - a ver mne, ze tu jsem temer denne, ze sleduju velmi pozorne kazdeho noveho autora, sleduji diskuse ve zlatych vyberech, sleduji hodnoceni jednotlivych kritiku a jejich postoj k danym dilum ci autorum - z meho pohledu se vymykas mym predstavam o kritikovi, na ktereho by meli brat autori zretel...

Ad 1) Nauč se používat avíza, když s někým diskutuješ. Ad 2) Tvůj názor na autorčin počin je pochopitelně vítán, leč netuším, co tě pudí vyjadřovat se jaksi mimochodně k "některým kritikům". Ono to totiž vypadá, jako by sis lacino honil triko.

moorgaan
23. 11. 2008
Dát tip
pišto umím zrovna tak dobře česky jako ty a neprisel jsem sem s tebou polemizovat, ale precist si dilo autorky a jelikoz stoji o kritiku, tak jsem ji napsal svuj nazor..sice s preklepy, ale normalni lidsky pohled na to o co se tady na pismaku snazila..v tom se asi my dva budeme lisit a tudiz jaka-koliv polemika s tebou by byla asi zcestna..

Moorgaane, až se naučíš česky, možná budu ochoten s tebou polemizovat.

ruprecht
23. 11. 2008
Dát tip
a ještě můj tip moorgaanovi... :-)))

jufonka
23. 11. 2008
Dát tip
?

moorgaan
23. 11. 2008
Dát tip
I přes to, že neto film určitě nepatří k vrcholům české kinematografie a je tudíž velmi těžké ho podrobit kritice, která by nebyla vychýlená tam či onam - povedlo se ti celkem obrazně dojít k zhodnocení díla a popisu jeho skladby na výbornou... jelikož se zajímám o světovou a českou kinematografii a četl jsem spousty recenzí na ledas koho a delas co, tak se určitě nemáš zač stydět za svůj projev, oproti některým kritikům, kteří se pod hlavičkou výše jmenovaného, zařazují mezi povolané, ačkoliv jejich recenze a kritiky jsou spíš samolibým projevem chytrolínů, kteří sice nikdy nic dobrého nevytvořili, ale pasují se do role " do všeho kecat "... /**

(jinými slovy - snaha se cení, leč chce to ještě kapku vypilovat .) )

Kritici, pokud budou chtít, přejdou tento "rozbor" bez komentáře, protože jinak by se museli pozastavit nad tím, že v devatenácti letech píšeš slohem školou povinného děcka.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru