Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zamést si před vlastním prahem

25. 11. 2008
0
0
1573
Autor
Pecy

"Ale však lidi si na komunisty zase zvyknou..." přesně cituji pana Paroubka. Jako by si přál vrátit čas a s ním i vládu komunistu. V jeho odpovědích se i tato možnost skrývala, asi by byl jenom rád. V pěti krajích budou vládnout komunisti! Tak kde to jsme? Jako by jsme se vraceli do šedivých dob naší neslavné minulosti. Já jsem teda vládu komunistu nezažil, znám jí jen z vyprávění a různých dokumentů, takže tak moc soudit nemohu. Ale podle toho, co vše sem slyšel, tak jsem rád, že jsem se narodil do tohoto "demokratického" světa.
V dnešní politice v podstatě jde rozlišit jen mezi levicí a pravicí. Sředové strany jako např. Zelení zanikají, jak taky řekl "ctihodný" pan Paroubek. Takže to znamená jediné, že sociální demokraté udělají koalici pouze s komunisty. Nechápu všechny ty lidi, co volili soc. demokraty. Vždyť to je v podstatě to stejné, jako by volili rudé zítřky. A já jedině mohu doufat, že lidé dostanou rozum do té doby, než se panu Paroubkovi podaří prosadit velení komunistu ve více krajích. Rozhodně si nemyslím, že by to mohlo skončit totálním převratem do totality, to ne. Na to je dnešní svět příliš demokratický. Ale pokud se bude komunismus skrývat za jiné, méně hanlive slova, jako je např.: sociální demokracie, tak jim lidi budou zobat z ruk jako ochočené zvířatka, které vlastně neví, jak se o ně jejich pán stará.
Vlastně ani pořádně nechápu, proč komunistickou stranu nezruší. Nechápu proč vůbec někdo volí komunisty. Po všech těch věcech, co sem o komunistech slyšel, tak mi v uších slovo komunista zní jako nějaké sprosté slovo. Vždyť komunisté zabili miliony lidí, brali lidem majetek, a zavírali je, často bez důvodu. Nikdo proti nim nemohl říct křivé slovo. Naštěstí to dnes už neplatí, máme demokracii. Zatím. Což je jen dobře, protože být tak rok 1980 tak si asi za tento text půjdu sednout pěkně do chládku, hned co by se to dostalo do ruky nějakému vyššímu úředníkovi. A v té době by se jim to do ruky asi dostalo.
Ale ve vrcholové politice je víc problému než jen zločinci skrývající se pod jmény komunista, sociální demokrat. Všichni, bez rozdílu politické příslušnosti se snaží "nahrabat" co nejvíce peněz, bojují o křesla, politickou moc, prostě souboj o koryta. Místo toho aby se lépe starali o politiku praktického života. Nedávno jsme mohli vidět příklad tohoto jednání v Litvínově, kde se sjeli na akci náckove, promiňte členové dělnické strany, kteří statečně bráni náš český národ. Trošku to zavání novou totalitou. Politici proti tomuto průvodu ani nehnuli prstem, teda kromě policejní ostrahy. Ale politici mohli tuto akci zakázat jako nezpůsobilou. Neudělali to. Nejvíc mě ale zaráží jak na chování nácků reagovali lidé. Oni jim dokonce tleskali, jako by tamnější romové byla štvaná zvěř a sídliště bylo středověké kolbiště. Ti lidi nevidí pod šlupku těchto událostí, že politici ty lidi radši přesunou na jedno místo, které obětují, než aby romskou otázku řešili nějak efektivněji. Např. Francie má také docela velké procento romů, ale nemá s nimi problémy, možna to trošku souvisí s vyspělosti toho státu a jeho vespělejší mentalitou. Hajlováni a vybíjení romů tento problém ghett zdaleka nevyřeší, to by musela vzniknou obrovská strana nacionalistů a začít organizoavat další novou genocidu. Ve 21. stol? Tak mě napadá, jestli to ti lidé "plešatí" mají v těch "plešatých" hlavách v pořádku.
V těchto podmínkách musí být dělnická strana, i všechy podobné, zakázany! Copak lidi si nepamatují 2. sv. válku? Kvůli čemu začla? Protože "nácci" začali vybíjet podle nich podřadné rasy, jako by to nebyli ani lidi. Až k tomu by mělo dojít? K hromadnému vraždění?
Politik nesmí být intrikář, který hrabe, uplácí a krade. Většina politiků by si měli zamést před vlastním prahem a neslibovat nesplnitelné věci jen kvůli volebním hlasům. Proč politik jezdí metrem zadarmo a ještě má auto s řidičem, vilu, levné jídlo v poslanecké kantýně a všechny ty výhody, když vydělavá řádově o desetitisíce víc než průměrný občan. Dnes prostě dobrou reformu, která by byla ve prospěch státu, nikdo nedělá, protože by se museli zvyšovat daně, větší poplatky, mýtné na cestách, atd. A tohle vše nikdo nebude riskovat, mohlo by ho to stát křeslo. Ve výsledku by to bylo dobré pro státní ekonomiku a vyspělost země, ale to už mnoho lidí nevidí. Nikdo to radši nevidí.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru