Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sonet předadventní

26. 11. 2008
9
16
2869
Autor
Ferry
Prý nejsou v módě dopisy
Čmárnu jen pár slov kamarádce
A vida, jde to celkem hladce
Zobám jak holub do římsy
 
rozvzpomínaná nad čímsi...
"Prý máte, Álo, jedináčka?
A je tvůj život s Karlem hračka,
nebo jen na něm závisí?
 
Mně už by zpátky nenalákal
Musela jsem mít šedý zákal
Vždy nažhavená - jen se svléci...
 
Odpusť tu facku za zradu
Teď mám pejska, a zahradu
Stav se, zajdeme na dvě deci
 

16 názorů

zolli
29. 03. 2009
Dát tip
a do pr.. tedy a do římsy. :o) Tak jsem trdlo. Když klováš jako holub na klavesnici tak fanj. Já jsem si nějak neuvědomila, že je doba datlů a nikoli dopisních papírů a per. Tyhle dopisy se ale zase, na svou omluvu chci říci, nosí.

Ferry
29. 03. 2009
Dát tip
Zolli, moc si vážím času a snahy, které jsi vynaložila na moje odlepení se od literárního dna. Holubi klovají na pražských římsách skoro každému a pořád. Můj rým není DOPISY - ŘÍMSY,ale DOPISY - DO ŘÍMSY, to je co do mluvnické formy přijatelné... A že klovu do klávesnice je taky zcela popravdě..., tak, dovol, nechám to už, jak mě napadlo. Díky a měj se fajn.

zolli
29. 03. 2009
Dát tip
Na vánoce s čistým štítem. já bych na rozdíl od předchozích byla trochu kritičtější. První sloka no dobrý, ale obraz holubů je tam namontován nějak uměle navíc. Možná bych to mohla poeticky přirovnat k obrazu poštovních holubů co klepou na okno dneška, aby jim bylo odpuštěno a byli nakrmeni. No krkolomné. Osobně si myslím, že je to tam napsáno, že Tě napadl rým dopisy - římsy, který nejni zrovna nejšťastnější.... Já bych to napsala např. takhle: Dnešní móda nenosí dopisy já přesto čmárnu kamarádce ve vkusu doby budu zrádce a pozeptám se na kdysi… druhou sloku bych přepracovala úplně. Další sloky bezva. Suma sumarum, Shakespeare to nejni,ale to z nás nikdo. Když bys to učesala více se zamyslela nad začátkem - byl by to slušně zvládnutý sonet pro přítelkyni. Má to miminkovské dětské chyby, ale s trochou píle se Ti brzy můžou rýmy klanět jak potřebuješ. :o)

avox
12. 12. 2008
Dát tip
Krásná omluva, s napomenutím... hned se cítím jako puberťák :-)) náramně se mi líbí, jak ty všechno víš nejlíp, dokonce i co bych měla cítit... Řekla jsi cos chtěla, fajn. Taky tě mám ráda, ale hleď si svého a už mne nech na pokoji. Kdyby se ohradila autorka, brala bych to jinak.

Marcela.K.
12. 12. 2008
Dát tip
To máš pravdu, avox. Ale nedurdi se. Mám tě ráda, ale toto je opravdu Tvoje chyba, že často cítíš škodolibost tam, kde se člověk trochu víc odhalí... víš co se říkává - podle sebe, soudím tebe. Proto jsem zareagovala. Omlouvám se.

avox
12. 12. 2008
Dát tip
mylenka: co kdyby ses na moje pocity vykašlala? nepsala jsem to tobě!

Marcela.K.
11. 12. 2008
Dát tip
rozhodně necítím škodolibost...avox, dělej s tím už něco. Je to svižné, napsáno s nadhledem a vyrovnané... líbí se mi to a to tak, že tipuji :-)

Diana
29. 11. 2008
Dát tip
Moc krásný sonet! ne zcela čirý, je v něm dost složitých citů a je na čtenáři domyslet, procítit. Tak málo slov - a tolik obsahu! T*******

jejdavilda
29. 11. 2008
Dát tip
Jen by mě zajímalo, jestli je v tom odpuštění nebo zlhostejnění. Anebo se pletu úplně?

jejdavilda
29. 11. 2008
Dát tip
*

blbjenka
28. 11. 2008
Dát tip
poezie všedního dne klasickou formou. zajímavé

Dobré,TIP

Den smíření. Jak odvážné a přitom pokorné.

*

avox
26. 11. 2008
Dát tip
odpouštět se má, to ti chválím :-)) jen stále nevím, snad je ve mně chyba že mi tvá slova přijdou škodolibá... ? */

IVO
26. 11. 2008
Dát tip
To je poezie prožitá. *T

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru