Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Chvilka...

26. 11. 2008
9
31
2926
Autor
naira

...chvilku buď máš, nebo nemáš, nebo si ji třeba uděláš...

Chvilka

 pozornosti

stačí

a máme křídla ptačí

vznášíme se do nebes

užíváme si to

může se to stát zítra

dnes…

 

…chvilka

nepozornosti

stačí

a také máme křídla

a možná

se vznášíme…

…možná

do nebes

a to se může stát zítra

a taky

   dnes…

 


31 názorů

bubu71
16. 12. 2008
Dát tip
*

naira
16. 12. 2008
Dát tip
naira zdraví bubu...a děkuje za tipy..:)

bubu71
13. 12. 2008
Dát tip
Bubu taky zdraví Nairu.*

naira
10. 12. 2008
Dát tip
Rajmund: ..vřelé díky za vysvětlení...:)

Rajmund
10. 12. 2008
Dát tip
Básničku, protože se jedná o jeden z pojmů, kterým se súfisté zabývají. P.S. třeba se naskýtá otázka, jestli si můžeš chvilku udělat, každý slovo je afinní tím směrem, kam zrovna nemíříš:-)

naira
09. 12. 2008
Dát tip
Rajmund: díky za tip.. jo a těmi výklady nebudeš myslet asi onu ,,básničku''ale mý posl.odpovědi, že? ..a hmm...zrovna súfijské? ( :-ˇ

Rajmund
05. 12. 2008
Dát tip
Téměř nadstavba súfijských výkladů pojmů:-)

naira
05. 12. 2008
Dát tip
pathagonia: ..zdravím zemi vzdálenou, díky za zastavení, akorát nechápu přesně význam slova hutnosť -hutnosť je v slovencine oznacovane to,cim sa pri zeleznych rudach klasifikuje ich tvrdost,odolnost...ale asi budeš mysliet slová z ktorých sa vytratila hustota/čaro/život...

naira
05. 12. 2008
Dát tip
slovak: ..Ďakujem,že si pochopil podstatu mojej myšlienky,a že to berieš ako kúzlo k tomu,aby sa naša myseľ zahľadela do neznáma.. a za t.;)

naira
05. 12. 2008
Dát tip
avox: ..díky za zastavení a tip...;)

naira
05. 12. 2008
Dát tip
moorgaan: jójó...taky se to tak dá pojmout...;)) ..díky

naira
05. 12. 2008
Dát tip
macecha a neroušek: ..díky moc a omlouvám, že jsem se někým nechala vyprovokovat..normálně se mi to nestává..

naira
30. 11. 2008
Dát tip
aleš-novák:..moc díky....omlouvám se za sebe, díky za tebe, nenechávám se takhle unést... ale asi už bylo na čase...za více...

slovak
27. 11. 2008
Dát tip
Áno, na nič sa to nehrá a pritom má svoje kúzlo aj dôvod k zamysleniu*

Nairo, pokusím se ti to vysvětlit : 1) stojíš o hlubší kritiku. 2) tohle je příšerné 3) přístup některých písmáků mi připadá stavitele domů, který postaví dům, jehož stěny jsou křivé, střecha děravá, schodiště postavil do poloviny, výtah nejezdí, zatéká tak, neteče voda, okna netěsní a on řekne: "Tohle mě právě napadlo, stavěl jsem to narychlo." Jde okolo jiný stavař a řekne: "Ty zdi jsou křivé a střecha je děravá." Stavitel mu odpoví: "...hmmm....bla bla opět...a žádný dílo u tebe...jen vylívání zlosti z minulého.....nebo sis musel už ze zoufalství změnit nick? ...nebo si nemáš jak jinak léčit komplexy...nemáš čím překvapit? ...nebo nějaký jiný problém...nebo je ti málo, nebo moc.... mě se můžeš svěřit...klidně...možná bych tě překvapila...pokud to nebude jen o tom samém...že tu budeš jen plít...nebo ani jedno z toho...pomalu už mi dochází nápady.... jestli jsi vyhozený, nebo přejmenovaný, tak možná trošku chápu ale jestli nový tak naprosto ne....a ani nevím o co se snažíš....jestli ovšem o něco....vůbec...! ..jo a jsi tu správně...? ...? já jen jestli ses nespletl...? :))))) A pak přijdou jiní stavaři a řeknu: "To je ale hezké, nekonvenční." "Oceňuji tu formy a křivé zdi." "To je opravdu moc krásný a polorozbořený dům, takový tady chyběl." Takhle to mělo být :-)

no, konec jsem trochu popletl... i am so sorry :-(

Nairo, pokusím se ti to vysvětlit : 1) stojíš o hlubší kritiku. 2) tohle je příšerné 3) přístup některých písmáků mi připadá stavitele domů, který postaví dům, jehož stěny jsou křivé, střecha děravá, schodiště postavil do poloviny, výtah nejezdí, zatéká tak, neteče voda, okna netěsní a on řekne: "Tohle mě právě napadlo, stavěl jsem to narychlo." Jde okolo jiný stavař a řekne: "Ty zdi jsou křivé a střecha je děravá." Stavitel mu odpoví: "...hmmm....bla bla opět...a žádný dílo u tebe...jen vylívání zlosti z minulého.....nebo sis musel už ze zoufalství změnit nick? ...nebo si nemáš jak jinak léčit komplexy...nemáš čím překvapit? ...nebo nějaký jiný problém...nebo je ti málo, nebo moc.... mě se můžeš svěřit...klidně...možná bych tě překvapila...pokud to nebude jen o tom samém...že tu budeš jen plít...nebo ani jedno z toho...pomalu už mi dochází nápady.... jestli jsi vyhozený, nebo přejmenovaný, tak možná trošku chápu ale jestli nový tak naprosto ne....a ani nevím o co se snažíš....jestli ovšem o něco....vůbec...! ..jo a jsi tu správně...? ...? já jen jestli ses nespletl...? :))))) A pak přijdou jiní stavaři a řeknu: "To je ale hezké, nekonvenční." "Oceňuji tu formy a křivé zdi." "To je opravdu moc krásný a polorozbořený dům, takový tady chyběl." "...hmmm....bla bla opět...a žádný dílo u tebe...jen vylívání zlosti z minulého.....nebo sis musel už ze zoufalství změnit nick? ...nebo si nemáš jak jinak léčit komplexy...nemáš čím překvapit? ...nebo nějaký jiný problém...nebo je ti málo, nebo moc.... mě se můžeš svěřit...klidně...možná bych tě překvapila...pokud to nebude jen o tom samém...že tu budeš jen plít...nebo ani jedno z toho...pomalu už mi dochází nápady.... jestli jsi vyhozený, nebo přejmenovaný, tak možná trošku chápu ale jestli nový tak naprosto ne....a ani nevím o co se snažíš....jestli ovšem o něco....vůbec...! ..jo a jsi tu správně...? ...? já jen jestli ses nespletl...? :)))))

jedna slabika, jaké udělá divy...:o) na armina kašli

avox
27. 11. 2008
Dát tip
tady se jen tiše přidám k macešce :-) */

moorgaan
27. 11. 2008
Dát tip
nekdy staci chvilka... a je z toho kluk jak buk a nebo holka jako sirka:-)))/**

macecha
27. 11. 2008
Dát tip
vždy se najde, kdo nerozumí a proto radši pošpiní, možná si uleví, ale nesmíš se nechat odradit, takových je tu víc, je třeba postavit se jim čelem a to umíš... já jsem pochopila moc dobře- obrácená tvář života a smrti .... ***

neroušek
27. 11. 2008
Dát tip
*

naira
27. 11. 2008
Dát tip
neroušek: ...nelze nic dodat... ..díky za podporu! ...a jsem ráda, že nás písmáků i nijak ,extra prosperujících' je víc než takových...Arminů...;))

neroušek
27. 11. 2008
Dát tip
Neroušek musí souhlasit s Nairou,je to fakt špína a ne kritika ta od Armina.*

naira
27. 11. 2008
Dát tip
Armin Tamzarrian: . ...hmmm....bla bla opět...a žádný dílo u tebe...jen vylívání zlosti z minulého.....nebo sis musel už ze zoufalství změnit nick? ...nebo si nemáš jak jinak léčit komplexy...nemáš čím překvapit? ...nebo nějaký jiný problém...nebo je ti málo, nebo moc.... mě se můžeš svěřit...klidně...možná bych tě překvapila...pokud to nebude jen o tom samém...že tu budeš jen plít...nebo ani jedno z toho...pomalu už mi dochází nápady.... jestli jsi vyhozený, nebo přejmenovaný, tak možná trošku chápu ale jestli nový tak naprosto ne....a ani nevím o co se snažíš....jestli ovšem o něco....vůbec...! ..jo a jsi tu správně...? ...? já jen jestli ses nespletl...? :)))))

naira
27. 11. 2008
Dát tip
Eunuch:..hmm...přesně jak jsi řek...jen chvilkový nápad na pár slůvek psaných jen tak a myšlených tak jak jsi řek...že bys pochopil to co jsem chtěla říct tím ,,skoro nic"...protože jinak píšu prý až moc dlouze...ale po svým... ...díky za zájem a tip..;)

naira
27. 11. 2008
Dát tip
neroušek: ..díky za chvilku a za tip...;) (hm..podle toho ,kývání'či jak to mám brát..:) jsi se nad tím zamyslel snad...) ...;)

nenene, poezie nebude tvoje parketa... je ti 38, ale tohle vypadá tak na třináct let :-( Ale nic si z toho nedělej, můžeš psát něco jiného, co ti bude sedět, ale poezii prosím ne :-(

Eunuch
27. 11. 2008
Dát tip
No stát se to může:)Roztomilé miniaturi, psané jen tak, ale to neznamená, že je to blábol ba naopak

neroušek
26. 11. 2008
Dát tip
Jo,jo,jo..................chvilku neroušek měl.*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru