Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

IDS JMK

27. 11. 2008
5
6
1739
Autor
/Markéta/

Povídals jsi mi o vybíjení slonů v Africe. A mně se klepaly ruce s šálkem čaje. Nemám ráda, když se na mě tak koukáš, když mi šaháš na ruce a když říkáš, jak jsem hezká se sulcem blahosklonnosti v hlase. Zase ráno vyšlo slunce a my jsme to zaspali, protože do noci poslouchali jsme Chopina a tvářili se jako velcí intelektuálové. A zatím odněkud z hospody vracel se ten dredař od sousedů a zpíval si Lady Karneval. Trošku na hlavu postavený, řekls. Nevěděls, že pije jak duha a v létě chodí bosky, že má spasitelskej komplex a drží pár trosek z okolí nad vodou. já to věděla.

V úterý vytáhl sis sako a chtěls mě vzít na filharmonii. Ve středu jsem od Tebe odešla.

Ve čtvrtek mě bolela hlava  a zase se mi klepaly ruce. V práci jsem potkala anděla. Prej jestli mám ráda Beatles, že by mi vystřihl Michel jen tak z fleku. Neměla jsem na něj čas, odešel. Zůstalo po něm jen pár akordů co se zaklínily mezi topení a parapet a nechtěly ven.


6 názorů

/Markéta/
08. 12. 2011
Dát tip
dík, přečti si Dluh z léta :-)

Jonash
08. 12. 2011
Dát tip
Plný super nápadů:))) *

Lampář
15. 12. 2008
Dát tip
Hezky neukecaný - obrazy neobnošený - jednoho takovýho dredaře taky znám - většina mužskejch hrdinů se dá popsat mnohem méně slovy... :) A slovosled je naprosto v pohodě: "Že tedy si přeji být světoobčanem i po smrti, abych Vltavou se dostal Labem do Severního moře, a druhou částí Dunajem do Černého moře a oběma moři se dostal do Atlatnického oceánu" (Bohumil Hrabal)

/Markéta/
27. 11. 2008
Dát tip
no jo porád...:-) jsem v tom já tak se nediv do noci poslouchali jsme ...je schválně

Santi€
27. 11. 2008
Dát tip
"povídalS JSI mi..." a slovosled "...protože do noci poslouchali jsme..." a "V úterý vytáhl sis sako..." ...je mi proti srsti a proti očím při čtení kde máš tu integrovanou dopravu...? je to moc krátké na tři mužské hrdiny mi přijde, nahuštěné ale moc v tom vyprávění líbí jakoby mimochodem použité a zakomponované zvláštní obrazy: sulc blahosklonnosti v hlase a akordy zaklíněné mezi topením a parapetem

guy
27. 11. 2008
Dát tip
máš tam hezký místa .. i jako celek ti to docela drží

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru