Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pohádka o Lásce (nejen pro malé)

04. 08. 2001
3
0
1812
Autor
Costae

Jeden večer na Špilberku se svým milým a jak to dopadlo... :)

V malé kleci z hadích ocásků (těch chřestivých, co zvoní) sedí Láska a čeká, až vyroste. Řekli jí totiž, že je moc malá a všechny ty Nemoci, Lhostejnost, Zloba, Lži (a spousta dalších, co se jim říká Neřesti), co jich jen ve světě je, by ji zadupaly. Láska neví, co to znamená zadupat, na to je koneckonců ještě moc malá, ale protože jí to řekla maminka Dobrota, věří. A čeká, až vyroste. Protože pak sebude všech ( a všeho, to se rozumí)dotýkat malými prstíčky a hladit a všichni (a všechno, to se ví) budou rádi a budou se mít rádi a Láska poroste. Ale to až za chvíli, až bude trošku větší. Takže teď musí hodně jíst a sbírat síly § hlavně ze sluníčka, ale i jinde, to dá rozum - aby byla rychle velká a mohla dělat všechny ty hezké věci, na které se už teď moc a moc těší, dokonce víc než na zmrzlinový pohár a řetízkový kolotoč. A tak Láska jí zmrzlinové poháry se šlehačkou a cvičí a má radost ze sluníčka a ze světa. My ji budeme mít taky, až ta malá, ještě celkem hloupá a naivní Láska vyroste. Už aby to bylo...


MM
05. 08. 2001
Dát tip
;-) (a ten tip dávám bez ohledu na osobní zaangažovanost :)

StvN
05. 08. 2001
Dát tip
nechci si ani představit svět plnej lásky, asi bych se zbláznil

Cavalera
04. 08. 2001
Dát tip
Začátek se hezky čte .. pak to přejde do trošku odlišného a horšího stylu, který už není tolik vykreslený .... co se týká myšlenky ... no dobrá .. ale přeci jen bych si nechtěl představovat láskujako vězně v chřestýším královstvím, která se láduje šlehačkou, až je tlustá jak praskne:-)))

Costae
04. 08. 2001
Dát tip
Jo, díky, taky nejsem s tou druhou částí tak spokojená, ale nějak nevim, co s tim...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru