Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Láďa má každou sobotu maso! (povítka od Luboše Kemrně)

02. 12. 2008
11
8
1535
Láďa má každou sobotu maso a proto k němu každou sobotu chodím. On to nemá moc rád, jak vidí, že k němu jdu, tak to maso hned schová do peřiňáku a říká mi, že k obědu má polífku pytlikačku, ale já vím, že má maso a že to je v tom peřiňáku, tak to vyndám a zasmějeme se. On se ale směje neupřímně. Vždycky mi dá půlku řísku a dva, tři, čtyři, nebo pět brambor. To záleží na velikosti. No a teď si představte, co se mi tuhle stalo. To byla zrovna sobota a Láďa měl k obědu maso. Já tam přijdu a on to ještě neměl hotové a zrovna do syrového řísku mlátil paličkou. Tak já jsem se zasmál a z legrace jsem položil na kraj stolu prst z mojí levé ruky, ale teď už přesně nevím, jaký to byl.
A řekl jsem: Bouchni!
A Láďa se zasmál a prásk ho! Praštil mě do toho prstu tou paličkou. No jéje!
A já jsem řekl: Láďo, proč jsi to udělal?
A on: No Lubo, já myslel, že uhneš!
A já: No já myslel, že nepraštíš.
Nakonec jsme se tomu smáli. On pak Láďa uříznul půlku toho řísku a zabalil mi do toho ten prst a převázal to celé špagátkem, ono se to v mase rychle zahojí, víte? No a teď jak na to koukám, tak ten prst je ten na levý ruce hned vedle palce.
No a ten den maso stejně bylo. Láďa tu půlku řísku obalil v mouce, strouhance a tak, upekl a pak tu půlku ještě jednou rozpůlil a jednu z těch menších půlek mi dal s bramborem. Maso bylo. Ona je to už taková tradice, že v sobotu jdu k Láďovi na maso. On ke mě zase chodí každé úterý na rizoto, já do něj dávám nakládané lišky (to jsou houbi) a to má Láďa moc rád.

8 názorů

Honza_Princ
03. 12. 2008
Dát tip
poklona. perfekto zasmála se a potěšila...gradisima***

ramia
02. 12. 2008
Dát tip
úžasná povítka..:)

G_B_Show
02. 12. 2008
Dát tip
super:)

Renas
02. 12. 2008
Dát tip
dost dobre:))

Zbora
02. 12. 2008
Dát tip
Takové ryzí přátelství, to se už dnes jen tak nevidí. Přeju, ať vám to s Ĺáďou dlouho vydrží!

kvalitní absurditka, lehce ovanutá charmsem, líbí

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru