Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Derogate nebo Dero gatě?

06. 12. 2008
1
79
4936
Autor
akredit

Pamflet proti slepému vedení, ale zejména proti hrubé manipulaci.

Dero Písmáku pomáhá. Dero je hrdina, jenž vzdoruje všem nepřízním osudu, aby zachránil Písmáku uživatele. Uživatele s křestním jménem Průser a příjmením Frendly. Tento zde miliardkrát naklonovaný pasivní bezejmenný uživatel, jenž nikdy nic kloudného nevytvoří, ale rád si zafušuje, má v Derovi ideálního moderátora totalitní jednoduchosti. Jako je jednoduché užívání serveru, tak jednoduchá je literatura. Co na tom, že se biomase klišé na Písmáku vysmívá Karel Piorecký ve Tvaru č. 20. Udělejme si Písmáka User Slavely. Nesmí nás technicky ani náznakem nutit k zapojení intelektu, nesmí nás motivovat k sebepřekonání lenosti. Co na tom, že se Průser Frendly přelévá takřka do každého nicka či nicky na serveru. Udělejme si Písmáka User Lazy.

 

Přestože je otázka typu: „Které seznamy nepoužíváte?“ zcela nesmyslná, nelze se neobdivovat bravuře, s níž Dero nenápadně redukuje poslední výdobytky vizí minulosti, které prostě nepochopil. Nač by se zamýšlel, kolektivizující Průser Frendly mu snadno sblajzne nezbytnost zrušení nepoužívaných seznamů, které systém svým nepoužíváním nijak neohrožují, protože se přeci tolik efektního děje a programuje a promýšlí a mění. Super! Dero na hrad!!

 

Stále vyšší koncentrace Průser Frendlyho na serveru přitáhne celosvětovou špičku světové kritiky k nebývalé podívané. Soustředěně zamžený pohled autenticky kolektivizuálního Průser Frendlyho dojme zbytek nekoncentrovaných Průserů Frendlů, a ti se usadí na nejjednodušším literárním serveru na světě, kde zahlazen jest hmoždných elit vzmach, kde z rozčísnutých držek intelektuálských zuby popadané dlažbou jsou našim insítně pochodujícím Průser union Frendly veršům!!!

 

Sláva Derovi, za tento demotivující zvrat. Kritika zvrací z přecpaného jícnu smrad. Milismrádek a slzy… Farewell sbírky, Farewella vážené seznamy, GoodBye zviditelnění kvalit, v které nevěříme a nebudeme nikdy věřit, ani sami sobě; i když sobě v určitou chvilku zřejmě zavěříme. Pápá Frendláčkové. Už žádný protinázor, žádné pochyby o vašich nejdůležitějších pohybech žláz.

 

Profi anestesie User Slavely Fór Ever


79 názorů

klidně vás oba pustím před sebe. nebo si pustíte do (dero) gatí:)

řádek
18. 12. 2008
Dát tip
nesnášim fronty! :)

píčovina. stojím za Derem.

Quaken
11. 12. 2008
Dát tip
No, skoro jsem to ani nedočetl.

Delahaye
10. 12. 2008
Dát tip
Oukej, v tomto případě je to jasné. A rozumím i té vnitřní soutěži, jde skutečně o prestižní místo. Díky za vysvětlení.

dassler
10. 12. 2008
Dát tip
Delahaye A jeste neco k tomu. Uplne puvodne to skutecne melo byt misto pro uvodnik. Stridajici se zhruba po tydnu nebo 14ti dnech. Ne pro lakani dalsich novych lidi, to ne. Ti bud prijdou nebo ne, tim se nezabyvam. Ovsem dobry ryze uvodnikovy text muze byt pomerne nedostatkova vec, proto je to uz ze zacatku nazvano smirliveji Slovo ma .... . Zatim jich bylo pripraveno nekolik predem, jak si lide zvyknou, ze se tam tyden co tyden vsem na ocich objevi nekdo dalsi, bude "Slovo ma" vyuzivano jako prostor pro upozorneni na jednotlive autory serveru, kteri by si zaslouzili vetsi pozornosti. Jak a kdo je bude vybirat? Prave to resim, z variant se mi zatim nejlepe jevi forma dlouhodobe souteze uvnitr serveru. Umisteni textu na vstupni strane na jeden tyden a jeho zarazeni do zvlastniho archivu, zodkazovaneho tez hned ze vstupni strany uz muze byt docela motivujici zalezitost. Ne, o lakani dalsich a dalsich novych lidi nejde, to neresim.

Delahaye
10. 12. 2008
Dát tip
:-) sice jsi mi to hezky osvětlil, nicméně jsi mi neodpověděl nu což, máš pro to asi své důvody :-) Měj pěkný den

dassler
10. 12. 2008
Dát tip
Delahaye - ja vim, ze nemas, vzdyt to i uvadis. Si myslim, ze text(y) Petra Merky vidime oba podobne, mozna stejne. Ale je pravda, ze to vypada jako smerované tobe, jak to je za pomlckou u tebe. Bylo to urcene hlavne tomu, kdo by se nad tim na prvni strane pohorsoval. Promin ) -d-

Delahaye
10. 12. 2008
Dát tip
dassler : evidentně jsme si neporozuměli. Výslovně jsem zmínil, že já s tím problém nemám a pokud jsi to tam vystavil, tak mi selským rozumem došlo, že Ty asi taky ne. Jde o to, že směrem k lidem, které sem eventuálně (chceš ?) pozvat/nalákat může tento text působit kontraproduktivně, resp., že osloví jen velmi malou cílovou skupinu. Asi tak.

dassler
10. 12. 2008
Dát tip
katugiro - jsme na tom s casem stejne chroustjazz - i jako autor, ale z drivejsich dob a jinak. A prave autora bych nechal uplne mimo, autora muze totiz nekdy prepadnout touha byt v centru pozornosti a prizpusobovat si vsechno trochu pro sebe. Toho nechme spat. Delahaye - kontroverzni je, ovsem ) Vulgarni vyrazy pouzivane samoucelne, treba v diskuzich a jeste navic s umyslem urazit nemam rad, sem tam se proti timu i ohradim. V dile, ktere ma hlavu a patu a souvisi se stylem autora - nemam problem. Jinovata - diky, tva vyjadreni (stejne jako treba Styvnova a podobne) si davam zvlast, ty ma smysl rozebirat a uvazovat o nich.

katugiro
10. 12. 2008
Dát tip
dassler: dík že jsi něco sepsal, neměl jsem čas reagovat a mezitím k tomu vznikla nová diskuse, takže kdyžtak tam

ceder_john
09. 12. 2008
Dát tip
nechápu jak někdo může přečíst tuhle diskuzi, přispívat do ní a stěžovat si..

Delahaye
09. 12. 2008
Dát tip
jen dotaz : fakt je Měrka ten pravý autor na "úvodník" Písmáka ? já osobně s tím fakt problém nemám, ale jakožto první kontakt s takovýmto serverem bych to viděl malinko kontroverzní - zvláště pro citlivější literát(k)y (nicméně, na něj je to neobvykle umírněné :-) )

Jinovata
09. 12. 2008
Dát tip
Tak se mi to zase všechno vymazalo, protože jsem si dovolil psát a neklikat na nic déle jak deset minut, nebo na kolik to je nastaveno. dassler: Díky za vyjádření. Měl jsem pro tebe krásně diplomaticky složený odstaveček, teď to napíšu stručněji. Píšeš: "Literární úroveň se sama žádnými změnami nepozvedne. Změna principiálně může vytvořit prostředí, ale tam to bez Vás jednotlivých končí." Z této věty vychází celá tvá koncepce, z tohoto přesvědčení. Podle mne je to ale zásadní chyba, která z tvých vizí ohledně pokročilých autorů dělá utopii. přehlížíš totiž fakt, že kvůli současnému nastavení systému drtivá většina talentovaných autorů odchází, odešla a bude velice pravděpodobně dále odcházet. Ti, kteří tu stále jsou, téměř vůbec nepublikují, ale pouze využívají komunitní systém. Změna systému sice nemusí nutně změnit lidi, dokáže je ale udržet zaujaté. Systém musí talentovaným autorům něco nabízet. Nabídnout publikaci je krok, který může přijít až po tom, co tu nějaký autor odpublikoval pokročilou tvorbu. To se děle v ranných fázích serveru, kdy masovost nebyla tak válcující. Teď je třeba si tohoto fenoménu všimnout a něco s ním dělat. V tvé vizi jeho řešení zcela chybí, pouze doufáš, že se tu někdo zrodí a ty mu pak pomůžeš s publikací. Nestačí se zrodit, musí se dospívat a dospět. Klíčové pro písmák je nikoli aby dospělí autoři byli zde, ale aby zde dospěli a toto dospívání zde odpublikovali. Tvá vize proto nutně musí skončit na prvním bodě, který vystihuje v podstatě stávající stav. Tento stav se vyznačuje především tím, že kvalitní autoři, kteří tu jsou, z veliké většiny nepublikují a spousta těch, co se tu zrodí, zcela odchází. Co s tím navrhuji dělat jsem popsal v derově diskusi žlutě, nebudu to tu přepisovat. 1) snížit limit do doporučených děl 2) z arény udělat místo, kam jdou publikovat kolekce/sbírky/cykly jednou ročně a kam se soustředí pozornost kritiků.

moorgaan
08. 12. 2008
Dát tip
zní to velmi dobře,pokud se obklopíš těmi správnými lidmi a dáš prostor všem, kteří chtějí pomoci- myslím,že se to může podařit...není nutné spěchat, nic se nedá dobře ušít horkou jehlou, vše chce čas - myšlenka určitě k přemýšlení i všech těch, kdo se tady perou mezi sebou - v dobrém slova smyslu..vůbec by nebylo na škodu dát tuhle vizi víc mezi uživatele, věřím , že spoustě z nich zaleží na tom, aby Písmák měl směr a byla na něm pohoda a možnost pro všechny ty různorodosti o kterých píšeš...

dassler
08. 12. 2008
Dát tip
Ptali jste se zde na koncepci a vizi. Raději bych použil termín myšlenka, ta dvě předchozí slova jsou cítit úžasnou popracovaností a velkolepostí. Jsem realista, v podmínkách dobrovolnosti je možný postup - mít myšlenku a na té pracovat. Její základ je jednoduchý. Server rozšiřit tak, aby: - Dále uspokojoval všechny potřeby uživatelů, kteří nemají snahu a ambice posunout se v tvorbě dál. Současný stav jim stačí, napsat dílo, být pochválen, být pohaněn, přečíst dílo, pochválit, zkritizovat, potkat se s někým na místním chatu, někdy se zapáleně zapojit do diskuze, ... Ano, v téhle části pak má cenu rozebírat a diskutovat nabídku menu, zobrazování výpisů děl, klubů, atd., odstraňování zádrhelů, ctverečky, modrou, zelenou nebo jinou barvu, jak zde změnit dosavadní vnímání rovnice literatura = poezie na literatura = veškerá literatura, a tak dál. - Nabídl podporu uživatelům, kteří se chtějí dál rozvíjet a bez ohledu na to, jestli se jim to někdy skutečně podaří nebo ne, chtějí jít za svým cílem a potřebují se o něco opřít. Nabídnutá podpora bude nejrůznější a bude se rozšiřovat podle času a toho, co se kdy podaří konkrétně dohodnout a připravit. Navázání spolupráce s osobnostmi z profesionálního prostředí a podle jejich ochoty a možností jejich účast na dění na Písmáku, seznámení s problematikou procesu tisku publikací a jejich variant, zprostředkování pomoci při řešení autorských práv, možnost trvalé prezentace vytištěných děl autorů - uživatelů Písmáka - na stránkách serveru, ... - Zajistil svým prostorem samofinancování svého chodu. Bez toho lze na jakékoliv dlouhodobé plány zapomenout. Samofinancování bez nutnosti zavádění placeného členství (dodávám hned pro jistotu). Reálně lze toho dosáhnout tím, že se podaří najít partnery serveru. Jestli a kdy se objeví? Těžko říct. Bude připraveno zváštní oddělení, které bude k dispozici vydavatelstvím pro představování nových knih. Nedávno diskutovaná alternativa osobní podpory přímo od některých z vás (velmi si toho vážím) bude též zvláštní formou umožněna. Snad je z toho partné, že nepůjde o bezhlavé zaplácání serveru všemožnou reklamou. Financovat je zkrátka třeba, ale stále věřím, že to lze udělat tak, aby to nerušilo, ba naopak třeba bylo i něčím přínosné. - Vytvořil okolnosti pro zlepšování atmosféry na serveru, celkového většího pocitu sounáležitosti s komunitou a zvýšení atraktivity serveru pro uživatele. Daly by se sem zařadit dlouhodobé soutěže, přidání možnosti vložit nejen textovou podobu díla, ale i namluvenou audio verzi, nápad, že by mohl každému uživateli fungovat i email xxx@pismak.cz, jednou za rok velké vikendove setkání , .... Snad je poznat, jakého charakteru a proč ... bych rád udělal některé změny. Počítám s tím, že se při nich může dojít k někdy ne zrovna citlivé úpravě, nemám obavu, že byste se proti ní neozvali, to je úplně v pořádku a je to i žádoucí. A ani mi nevadí, když to bude poněkud emotivnější vyjádření, já si to přeložím. Dera prosím nechte pracovat na úpravách a konkrétním odstraňování nedostatků a závad, na které přijdete. Jen, neptejte se mě prosím ale na jednu věc - "kdy co přesně nastane"? Říkám rovnou, že nevím, na tohle odpovědět nedokážu. Ještě něco. Tohle celé nejde dělat v jednom (ve dvou třech lidech). Literární úroveň se sama žádnými změnami nepozvedne. Změna principiálně může vytvořit prostředí, ale tam to bez Vás jednotlivých končí. A je úplně jedno, jestli server vlastní zrovna Ludvík nebo Ignác. Budu jedině rád, když se ozve (například) - já bych dlouhodobě zajistil fungování soutěže o miniaturu týdne, potřeboval bych, aby byla upoutávka na ní dostatečně (nejlépe stále) na očích ... dobře, skvělé, výborně, tady to máš, ale .... aby to skutečně byla dlouhodobá práce, ne po dvou měsících opadnutí nadšení a nakonec tiché nic. Tak jestli takto stačí prozatím. (Raději zmáčknu teď avizo, i když to moc nepoužívám, kdo nechtěl, omlouvám se.) -d-

Fouraix
08. 12. 2008
Dát tip
myši - žáby 1:1

Jinovata
07. 12. 2008
Dát tip
katugiro: Diskusi jsem četl pozorně. Jsem si vědom toho, že se nejedná o zrušení seznamu jako takového, ale jeho uklizení mimo hlavní menu. To právě by způsobilo, že by lidé těžko tento zahrabaný, nikoli neexistující odkaz hledali. Lyryk se k této věci vyjádřil poměrně přesně v reakci na bod 3. Příměr s parlamentem je skutečně trochu přestřelený. Měl vypadat spíše takto: Parlament je nikoli zrušen, ale schován. Raději to řeknu přímo. Cesta k vylepšení systému podle mne nevede přes znesnadňování čtenářských cest k problematickým funkcím, které budou písmáci nadále používat(absurdní situace) a jejich následné obnovení, až se věci změní k lepšímu. Jeden z nejdůležitějších kroků k lepšímu, aby dílna a seznam doporučených děl fungovaly/i lépe, je totiž právě prezence obnou odkazů mezi hlavními. Jsou to pilíře systému a jako takové musí být pro nového, ale i stávajícího uživatele co nejčitelnější. Vím, že tu nikdo ještě neřekl, že se chystá to či ono konkrétně udělat, pouze se vyjadřuji k variantě, která je podle diskusí žhavým kandidátem.

No, ono to celé vypadá, jako by se Zdendovi stejskalo. Obávám se ale, že nenajde pro své senti - mentální výlevy dost velké pochopení.

dassler
07. 12. 2008
Dát tip
Ze všeho nejdřív bych rád ujasnil jednu věc, již jsem to tu jednou řekl, možná ne dostatečně zřetelně. Změny, pokud jsou prováděny, nejsou Derem dělány svévolně. Vše je podle mých představ. Doufám, že je nyní jasné i to, že novotvar Derogate není na místě. Dero je v tomto opticky jen víc vidět navenek, protože krom toho, že se s tím celým lopotí a předělává, se ještě nastavuje i jako člověk ochotný se účastnit se vždy téměř ihned diskuzí o těchto věcech. Aniž by musel. Já se omlouvám, ale nejsem schopný být tak často zde a k dispozici. Je mi jasné, že některé nesouhlasné reakce někoho jsou a nebo mohou být poměrně silně emotivní. Takové směřujte k mojí osobě, prosím, nemám s tím problém. Kdo by se chtěl nyní optat, jaké že tedy jsou představy, podle kterých se nyní postupuje, nechť chvíli (do zítřka) vydrží. Díky. PS: toto je medailonek literární osobnosti? Které literární osobnosti to je medailonek? -d-

StvN
07. 12. 2008
Dát tip
Nejlepší je, jak se všechno točí kolem těch pošahaných básní. Co nevypisovat seznam děl, ale seznam kategorií a pak ať si každý listuje, jak chce?

katugiro
07. 12. 2008
Dát tip
Jinovato, ty se vždycky hezky rozepíšeš, ale někdy by sis mohl také přečíst, co k tématu už ostatní napsali. Souhrnně: sbírky ani dílna se neruší, ani nezneviditelňují. Navíc příměr o sbírkách a parlamentu zase jednou ukazuje, jak jsou tyhle analogie bezzubé. Neruší se parlament, ale spíš nástěnka před jeho sídlem, kde se místo zákonů začaly vyvěšovat seznamy věcí k nákupu v supermarketu. Je to nedůstojné, a tak nástěnky přesuneš do sklepa. Nákupní seznamy zůstávají, zákony také zůstávají, ale do doby, než se vyřeší, jak upřednostnit zákony před nákupními seznamy, nemusejí strašit před parlamentem. A ano, můj příměr je také poněkud chudý :) Prostě ale zrušením parlamentu se toho stane hodně, odstraněním sbírek z hlavní stránky se nestane v současné době vůbec nic. V ostatním s tebou, pokud si pamatuju, souhlasím.

moorgaan
07. 12. 2008
Dát tip
velmi zajímavá diskuse... přemýšlel jsem nad tím, zda se mám připojit, protože tohle není o tvorbě a úrovni písmáku, ale o kolečkách stroje, který sice šlape, ale je potřeba ho občas omýt, namazat, přestříkat, vyměnit olej , popřípadě řidiče či manupulanta... bez ohledu na to, zda tu mám občas s některými z vás různé názorové rozpory vás musím panové ujistit, že si velmi vážím práce všech, kteří zde tráví svůj čas a podle diskuse, asi za hubičku, jenom proto, aby to nějak fungovalo a každý den se mohlo připojit a vyblnout se tady spousta uživatelů, ať už je úroveň jejich tvorby jakákoliv ... Písmák je velmi jednudochý a příjemný portál pro ty, kdo mají nějaký vztah k literální tvorbě - neznám a nevím na jakém principu funguje vztah: majitel- administrace a spravovaní technické stránky serveru - redakční rada a vedení sekce kritiků - a další linie , ale dovedu si představit, že to je celkem složitý organismus a není jednoduché v něm najít nejakou konzistenci, bez toho, aby nedicházelo ke střetům ! Tahle diskuse zašla až moc daleko v tom praní toho prádla mezi vámi, určitě to nepřispívá k dobrému jménu Písmáka, ale dovedu pochopit, že se to někdy vymkne..podstatné je, aby ta diskuse měla výstup v tom, že všichni z vás, kdo tady " vládnete" a určujete kvalitu a atraktivitu tohoto serveru najdete cstu, jak udržet aspoň to co funguje a zkusit věci nové, které přinesou změnu a určitou variabilitu pro celé spektrum uživatelů...pak bude jednodušší odlišit a usměrňovat jednotlitvé úrovně píšících, dát prostor , jak těm, kdo se chtějí zdokonalovat i těm, kdo prostě jen tak mají tu svoji amatérskou trvorbu jako výplň svého volného času a dál nic nehledají.. jste určitě dost dobře vybaveni jak technickou úrovní vašich znalostí, tak uměleckou fundovaností při výběru a hodnocení jednotlivých děl a určitě vám asi moc nepomohou názory obyčejných uživatelů, ale kdyby přece jen ! můj názor:- 1/začal bych řešit alternicky, mám pocit, že kdo to myslí opravdu čestně a nechodí se sem vymagořit, tomu stačí jeden nick ! 2/ do profilu by měl každý dát aspoň ty nejdůležitější údaje o sobě , dává tím najevo kdo je, proč tu je, a že sem přichází s tím, že má vychovaní a chce se chovat k druhým dle elementarních pravidel slušnosti. 3/ na to, že má Písmák takovou základnu a podle vaší diskuse asi i opravdovou historii, která má úroveň je mně záhadou, proč nemá v rubrice " o nás" dokončenou historii aktuálně až po dnešní dobu.určitě by mu to slušelo 4/ pokud má Písmák opravdu zájem na oboustranné komunikaci s uživateli, bylo by přinejmenším účelné, aby bylo jasně a zřetelně vyznačeno který z adminů má tedy jakou zodpovědnost a pravomoc na serveru. Tak jak je to běžné jinde. 5/ pokud je někdo kritikem či má jiné funkční zařazení - vůbec by nebylo na škodu, kdyby ve svých sekcích o nich, bylo napsáno kdo, jsou, proč tu funkci zastávají, jejich vlastní vyjádření k práci pro Písmák - určitě jim to na autoritě přidá , neubere!! přeji Vám, všem zainteresovaným, aby , když už začíná mít Písmák jinou podobu, nechť mu zůstane jeho vlastní tvář a nezačne se na nás, kdo ho máme radi, šklebit něco, co nás otráví a vyžene na jiné literární servery ...byla by to škoda !

Jinovata
07. 12. 2008
Dát tip
Odhlížím ode všech osobních interpretací tohoto textu, zajímá mne, v čem má lyryk pravdu - o tom ostatním diskutujete myslím dost sami(až na výjimky). Plánované změny menu, o kterých se v paralelní diskusi mluví, nemohou a nesmí být chápány jako předběžný, pouze technický krok s odkazem na to, že věci jako koncepce a vize písmáka se budou řešit později. Ve skutečnosti je každý zásah do menu v oblasti seznamů právě oním řešením vize a koncepce písmáka. Je to jako říci, že sice ještě neuzrál čas na tak citlivou otázku, jako je řešení nového státního uspořádání, které by nahradilo současnou selhávající demokracii, zatím ale můžeme zrušit parlament, protože stojí moc peněz a ty jsou teď potřeba na dostavbu mostu v Písku. Je zcela zjevné, že takovéto zrušení parlamentu by fakticky dalo celému národu rychlou odpověď na to, co bude v této zemi následovat po selhávající demokracii: Chaos. Nechť dero v pozici pracanta pracuje na efektivitě menu, sláva jeho práci, ale ať si neplete optimalizaci banálních součástí s vnucováním nového směru serveru. Hýbání se seznamy děl musí nutně předcházet vize směřování serveru jako takového. Derova představa, že teď se řeší technický stav a pak někdy přijde vize, je značně naivní a prosím dera v tomto směru o hluboké zamyšlení se nad svými "pracantskými" kompetencemi. Optimalizaci jako takovou vítám a oceňuji, ale nesmí zasahovat do státní správy... Rovněž se připojuji k StvNovi s žádostí, aby dassler nějakou celistvou vizi vyslovil, nebo deklaroval prozatimní neexistenci vize a zastavil změny, které by se nedotkly jen technické stránky věci, ale také stránky koncepční. Konkrétně a polopatě: odstranění sbírek nevede k zlepšení stavu sbírek. Odstranění dílny z důvodu, že do ní "nikdo" neleze, je odstraněním dílny z důvodu plnění jejího smyslu. Dílnu máme proto, abychom na ni nemuseli (ale mohli) čučet. Katugirova verze, že by dílna existovala, ale schovaná, stojí za zamyšlení. Osobně to ale vidím jako dosti dezorientující řešení. Každý den by se někdo divil, kde mám dílo??? A od admina by se dožadoval odpovědi, nechci tě strašit, dero. Ohledně dílny bych řešil spíš zefektivnění její funkce nastavením přísnějšího limitu v doporučených. Doporučená díla by se stala doporučenějšími, dílna by se stala klikanější - ale jen mírně! Nejhorší by bylo, kdyby do dílny začal chodit hlavní proud čtenářů. Tedy je problém přesně opačný, než jaký řeší dero. Jak to udělat, aby se na dílnu dál příliš neklikalo a doporučená díla byla kvalitnější.

papouch
07. 12. 2008
Dát tip
> šroubovaný kecy, který musíte číst pětkrát, abyste zjistili, že se autor jen opájí svojí jazykovou ekvilibristikou s cílem asi jen jemu známým tak tohle je přesné

Delahaye
07. 12. 2008
Dát tip
Kde je Lyryk, tam to žije :-) šroubovaný kecy, který musíte číst pětkrát, abyste zjistili, že se autor jen opájí svojí jazykovou ekvilibristikou s cílem asi jen jemu známým "//Každý, i správce serveru by měl mít nějakou lidskou důstojnost, úroveň a zodpovídat si za svoje rozhodnutí; pokud je nucen dělat jménem někoho jiného, nemusí to dělat; leda by k tomu měl ještě nějaké jiné taktické důvody.//" ano, na to si živě vzpomínám, jak ses při "nepopulárních" zásazích neustále zaklínal odpovědností majitelky ale co si plácám triko, už jsi moc starý (jak jsi sám zmínil) na nějakou stopu sebereflexe

Dero
07. 12. 2008
Dát tip
katugiro: V pořádku.

katugiro
07. 12. 2008
Dát tip
Takže z "nekonstruktivních osobních jedůvek" teď uděláme "jedůvky, kterými jsem tě ve zdejším prostředí bezdůvodně"? Takže častoval-li jsi někoho jiného, nebo ne ve zdejším prostředí, pak to přejdeme? A potom se budeme hádat, co je "bezdůvodné"? Ty si dokážeš upravit diskusi podle svého, jen co je pravda. Některé věci necháme bez komentáře a některé přece nenecháme otevřené. Nejhorší je, že jsi asi pořád přesvědčený, že se ti křivdí. Ne, ovšemže nejsi. Každopádně další diskuse, která nemá smysl.

...podla mna si zabil kennedyho...

Dero
07. 12. 2008
Dát tip
katugiro: Omluva se přijímá. A uveď prosím nějaké jedůvky, kterými jsem tě ve zdejším prostředí bezdůvodně počastoval. Nerad bych, aby to téma zůstalo otevřené.

StvN
07. 12. 2008
Dát tip
Teď sis trochu zapřeháněl, Dero:)

katugiro
07. 12. 2008
Dát tip
Klid. Takhle agitované reakce ti nesluší. Pokud jde opravdu jen o tebou zmíněnou větu "o Derově komunikativnosti víme své", pak se za ni omlouvám. Myslel jsem, že ji pochopíš, neboť jsme se na to téma už opravdu bavili a sám jsi ji ostatně ve svých následujících kritikách potvrdil - že nevidíš důvody, proč to měnit. A dočkat se na "zameť si před vlastním prahem" odpovědi "krom toho lžu a kradu a házíte na mě špínu"... k tomu ani nevím, co napsat.

Dero
07. 12. 2008
Dát tip
A kromě toho lžu, kradu a ve volných chvílích pracuju na vlastizradě. Jenom s těmi důkazy je to ve všech případech složitější, že? Snesu hodně špíny, ale tady už je nasviněno tak, že mi z toho není dobře.

katugiro
07. 12. 2008
Dát tip
Hm, tak tedy předposlední.

katugiro
07. 12. 2008
Dát tip
Dero, tu svoji poslední kritiku, zvláště závěrečný odstavec, by sis měl vytisknout a číst si ji denně před spaním. Říká se tomu "zamést si před vlastním prahem".

Dero
07. 12. 2008
Dát tip
Bez komentáře, Zdeňku. Doufám aspoň, že ty sám věříš tomu, co píšeš.

akredit
07. 12. 2008
Dát tip
Dero 1/ Vytýkáš zaměření na stádní personu bez rysů, konzumenta, a přitom nevidíš, že se děje jen látání děr. Nemůžeme Písmáka profilovat žádným směrem, dokud je aplikace v tak desolátním stavu, že nedrží pohromadě. //Jak bych mohl vědět, že se děje látání děr. Polsední veřejná informace byla od bývalé „majitelky“, že proměnila databázi i aplikaci profesionálním způsobem. Od té doby o stavu myslím nikdo veřejně neinformoval. Pokud nelze Písmáka profilovat, potom ani tím redukujícím směrem. Ale také netuším, jak by zaměření na stádní personu vyřešilo siruaci aplikace a databáze.// 2/ Vytýkáš změny, jejichž pozadí neznáš. Současná situace s kluby a sbírkami není poplatná koncepčním rozhodnutím, nýbrž technických problémům, k nimž jejich užívání vedlo. Konkrétně jde o vysokou zátěž databáze, která znemožňovala s Písmákem pracovat. //Tuto neověřitelnou a také dosti neuvěřitelnou informaci mi na nos nevěš. Napiš případně konkrétně a odborněji k jakému typu datové kolize docházelo/dochází, jinak o tom vůbec nemluv. A stále není můj problém a chyba, že tohle nevím. Musí tomu být již dlouho a nikde se takové informace neobjevily… Naopak nedávno jsi ve svém vyjádření ke zpomalení napsal, že nevíš proč k datovým kolizím dochází.// 3/ Vytýkáš jakousi likvidaci sbírek a seznamů, která se nikdy neudála a neděje. Sbírky normálně fungují, problém je pouze v tom, že lidé je namnoze používají jako úložiště děl, nikoli významové jednotky. Seznamy se nelikvidují žádné, hovoří se jen o přeuspořádaní v rámci superglobální navigace. //Z literárního pohledu sbírky a kluby tímto ztratily a ztrácejí význam. Jestli nejsi schopen domyslet, že když něco odejmeš z hlavní stránky vyjadřuješ tím k oné věci postoj podpory či nepodpory a navíc to značně odatraktivňuješ marginalizačním odsunutím do oblasti nuceného vyhledávání. To jsou principy manipulace… Superglobální je vskutku fajn slovo pro odbornou komunikaci.// 4/ A především se otíráš opět a znovu o mě, čemuž příliš nerozumím. Rád bych ti připomenul pár věcí: a) Písmáka pouze technicky spravuji, dobře víš, že koncepční rozhodnutí má pod palcem dassler. //Každý, i správce serveru by měl mít nějakou lidskou důstojnost, úroveň a zodpovídat si za svoje rozhodnutí; pokud je nucen dělat jménem někoho jiného, nemusí to dělat; leda by k tomu měl ještě nějaké jiné taktické důvody.// b) Snad rok jsem pro tebe zadarmo pracoval na tvé vizi tehdejšího Písmáka. //To jsem rád, že mi tohle píšeš. Víš, že jsem ani nedoufal, že se k tomuhle klubku lží a podvodů dostaneme? A přeci. Takže. Píšeš, že jsi pracoval pro Písmáka, s Písmákem ovšem ztotožňuješ mne, což ti ovšem zanedlouho nebránilo v tom, že jsi ztotožnil majitele Písmáka s Vellou, protože bys dnes jinak nevěřil, že server patří dasslerovi. Minutu a půl po tomhle tvém textu Pišta_Hufnágl napsal: Bodejť, když za něj (Hornera – Lyryka) platili jiní... :( Smažte to už. --- Jestliže však za mne platili jiní, nemohl jsi pro mne pracovat zadarmo. Někdo tady asi lže. Nakonec tvoje práce pro Písmáka byla práce pro sebe samého. Jinak bys reagoval na mou výzvu sponzorům na zdejším serveru, aby vůči mně uplatnili své nároky, pokud si myslí, že vznikly (neudělal to nikdo). Nebo bys mne měl žalovat za nesplnění závazku, byť by byl v pouhé ústní podobě. Případně bys žaloval skutečného majitel, který s aktivy přece vlastní i pasiva. Proč jsi to neudělal a dnes o tom mluvíš? To je facka všem sponzorům tohoto projektu, (z nichž někteří nechtěli být ani veřejně zapsáni), a kterým touto cestou ještě jednou za nezištně poskytnutou podporu děkuji. Smutným hrdinou této komedie je nejspíš Hufnágl, který si podporu plete se sprostým nátlakem a mačistickým vytahováním. // c) Za jisté úpravy velkého rozsahu jsi mi svého času slíbil peníze a nezaplatil. //Úpravy velkého rozsahu jsou nesmyslem. Když pominu to, že jsi byl údajně zaplacen Pištou Hufnáglem, musím uvést na pravou míru i tvůj dojem velkých úprav. Zadal jsem ti na samém počátku komunikace o spolupráci vytvořit funkci v knihovně jiného systému. Svoje zadání jsi splnil jen z hlediska vytvoření funkce a to ještě duplicitní k té, která tam již byla. Pro svoji funkci jsi nevytvořil použitelné rozhraní, takže tvoje úprava velkého rozsahu nebyla nikdy využita. Zadat někomu test před spoluprací je zcela normální postup.// Že mě nemáš rád, to je myslím každému jasné. Že vždy potřebuješ nějaký cíl pro své krajně neprůhledné reflexe, protože neumíš formulovat konstruktivní myšlenku, to už mnozí také pochopili. //Nevím proč bych tě měl nebo neměl mít rád. Při zmiňovaném testu před zahájením spolupráce jsem pochopil, že nejsi dostatečně empatický ani komunikativní (o svých implementacích jsi mne prakticky nikdy neinformoval, ale Hufnágl, vědom si mé finanční a životní tísně, na spolupráci trval. Tvrdil mi tehdy a tvrdí to i dnes, že se s tebou vyrovnal a jisté sponzorské hodnoty mně a veřejnosti Písmáka napočítal. Tvoje neempatie je zjevná i dnes. Ve svém vyjadřování se projevuje nepatřičný nadhled a pocit moci nezralého zodpovědného člověka. Přitom jsi nesporně talentovaný autor i programátor, akorát si neuvědomuješ, že bez zkušenosti nemůžeš tyhle svoje přednosti dokonale využít. Chováš se ovšem jako bys dokonalý byl.// Osobně bych byl rád, kdybys udržoval alespoň základní míru důstojnosti - pokud se ti něco nelíbí, vyjádři se bez předpojatosti. Pokud to nedokážeš, tak se potom aspoň halasně nediv, že ti nikdo kompetentní nevěnuje žádnou pozornost. //Předpojatost nám vzájemně nikdy nechyběla. Trpím tím ovšem méně než ty. Mám děti stejně staré jako jsi ty sám a jsem prostě už na ledacos zvyklý. Pokud ti přijde vytahování falešných argumentů důstojné, pak si posluž, ale věř mi, že tvoje důstojnost je čímsi pokřivená.// A ano, otázka "Které seznamy nepoužíváte?" mi přijde zcela legitimní. V textu díla je totiž poměrně zevrubně rozvedeno, nač konkrétně se ptám a k čemu to potřebuju. //Otázka: „Které lidi pošleme do plynu?“ se také z jistého technologického důvodu jeví zcela legitimní. V různých textech je pak zevrubně rozvedeno, které a k čemu je to potřeba. – Já vím, že příklad je poněkud drsnější, ale vystihuje metodu jednání. Myslím, že za touto „legitimizující“ metodou ani sám nedohlédáš její možná úskalí a budoucí hrozby, to nic nemění na tom, že je nutné tebe i veřejnost na to upozornit.//

Já bych pomohl, ale nevím jak... Vlastně toho ani moc neumím :-(

Až tohle uvidí pišta... :-)

Dero
06. 12. 2008
Dát tip
Štěpáne, tak pomozte. Dnes jsme všichni, jak tu besedujeme, věnovali nejvíc času hnidopišství a hrdopyšství. Pověz mi, prosím, jestli ty vnímáš tajnosnubné poznámky typu "a o Derově komunikaci víme své" jako projev člověka, který chce pomoci. Takové nekonstruktivní osobní jedůvky mi berou chuť něco dělat a s takovými lidmi spolupracovat. Zvlášť když se objevují pravidelně a z důvodů, které nemají se serverem nic společného.

StvN
06. 12. 2008
Dát tip
Dero, hádáš se s těmi nepravými. My chceme pomoct.

katugiro
06. 12. 2008
Dát tip
Já někde operuju s myšlenkou, že jsi uživatelům něčím povinný? Kdepak. Já jen říkám, že když to tu budeš mít jen za své pískoviště, tak budeš dopadat stále stejně. Když někdo, ty zejména, napíše, že mu "komunikace s uživateli zabírá extrémní množství času", tak to vypadá mnohem víc jako pláč než jako obyčejné, neřkuli radostné konstatování. Když to, s tou pomocí, píšeš takhle, vlastně mě taky překvapuje, že jsi připojil výraz díku. Vlastně že jsi mi dal dokonce i vědět tou zprávou :) Nicméně jádro věci opravdu netkví v tom, jak k tomu došlo, ostatně jsem se také tehdy neohrazoval. Jen mě pobavilo, jakým způsobem jsi toho teď využil. A nic, no. Když si myslíš, že si hledám(e) hromosvod, tak nemá smysl pokračovat. Třeba to zítra nebudeš brát tak osobně.

Dero
06. 12. 2008
Dát tip
katugiro, to je všechno moc pěkné, ale proč pořád operuješ s myšlenkou, že já bych byl povinný cokoli písmákům sdělovat? Druhá věc: Kde pláču, že musím komunikovat s uživateli? Napsal jsem, že mi komunikace zabírá extrémní množství času a že si nedovedu představit, že bych si dobrovolně zavdával na ještě větší objem. A k tomu zbytku jenom jedno. Že jsem tě o pomoc prosil těmi slovy, která jsem použil, považuju za normální. Tehdy jsme spolu vycházeli dobře, takže mě vlastně překvapuje, že jsem ještě jako výraz díku připojil, že to skutečně považuju jen za prosbu, kterou můžeš odmítnout. Proč to zmiňuješ jako něco vytknutíhodného? Najděte si jiný hromosvod, děcka.

StvN
06. 12. 2008
Dát tip
Hele, to s koncepcí a s admin klíčem je věc, na kterou jsem také upozorňoval už loni. Dokonce jsem se kvůli tomu sešel s Dasslerem. Trochu nechápu, proč jsou tyto snahy odsouvány.

Dero
06. 12. 2008
Dát tip
StvN: Máš pravdu. Myslel jsem, že nadsázka bude zřejmá. Samozřejmě nemám na mysli všechny písmáky. Ale dobrý, dík za odpověď.

katugiro
06. 12. 2008
Dát tip
Myslel jsem, že jsi dostatečně inteligentní na to, abys dokázal formulovat nějaké "co můžete čekat" pro uživatele způsobem, který by nevyvolával nespokojenost a nerozděloval na tábory. Dokonce si myslím, že bys to zvládl v rozsahu kratším, než byl tvůj zdejší příspěvek. Navíc, sám máš sice nějakou vnitřní potřebu na Písmáku pracovat, ale nikdo jiný neví, jak silná tahle potřeba je a jestli cokoliv, s čím tu začnou, nebude dříve či později odkázáno k zapomění, aby tak veškerá snaha pozbyla smysl. Když nemá server koncepci, nemůžeme se divit, že tu lidé žijí ze dne na den, z textu na text. A na toto téma jsme se bavili už před rokem. Stejně tak jsme se bavili o tom, kolik Písmáku dle vlastních slov věnuješ času. Stěžoval sis před rokem úplně stejně jako dnes a nevšiml jsem si od té doby žádného systémového opatření, delegování určitých povinností na někoho jiného apod. Napsat uživatelům v jednom díle "připomínky mi pište do zpráv, když jich bude dost, něco s tím udělám" a v druhém plakat, že ti píše moc lidí, to přece nedává smysl. Nechápu, proč se líp nezamyslíš nad organizací. Rád bych připomněl zase já tobě, že jsi mě o pomoc prosil zprávou znění "Dal jsem ti admina na operace s díly, tak si to hned můžeš vyzkoušet. :) P.S. Ber to jako prosbu z mé strany." Nechal jsem toho po dvou měsících nikoliv proto, že to byla práce navíc, ale proto, že odstraňuješ a necháváš příspěvky na hlavní stránce bez rozumného klíče, s čímž jsem nesouhlasil. A ano, nechal jsem toho s čistým svědomím. Kdo s kým není schopný komunikovat myslím nemá cenu rozebírat: dostali bychom se k záležitostem našich soukromých životů a osobnostním rozdílnostem, a o to snad ani jeden nestojíme.

StvN
06. 12. 2008
Dát tip
V bodech a) až e) nepatrně generalizuješ. Není to přímo argument. Nechci tě zahlcovat dalšími zprávami.

Dero
06. 12. 2008
Dát tip
Štěpáne, já se nebudu zlobit v žádném případě. Jen mi řekni, čím konkrétně jsem to potvrdil.

StvN
06. 12. 2008
Dát tip
Dero, nezlob se teď na mě, ale Lyryk má pravdu určitě v jednom bodě. Tys to teď dokonale potvrdil. Jsi poplatný bezvýznamné většině, mase písmáků, kteří se s tebou dnes budou hádat, ale než učiníš další krok, už tu nebudou.

Dero
06. 12. 2008
Dát tip
katugiro: Ty zrovna bys mohl mít jakési pochopení, co se týče možností a účelnosti komunikace s vámi, řadovými uživateli. Za sebe bych rád vyjádřil alespoň pár bodů, proč si pro sebe nechávám vize a myšlenky, co se rozvoje Písmáka týče: a) Písmácí lpí na detailu. Nastínit jim určitou vizi znamená nechat se zavalit přípodoteky a návrhy na okamžité řešení naprostých detailů projektu, který ještě nemá položenou ani základovou cihlu. Na komunikaci ohledně výše zmíněného je pak trváno. b) Písmáci nezapomínají. Slíbit něco, co se nepovede dodržet - či se odchýlit od původního záměru - znamená dát kritikům správy do ruky argument, který může být vytažet při jakékoli příležitosti - typicky další vlně nespokojenosti s čímkoli. c) Písmáci mají svůj jediný správný názor. Představit kontroverzní vizi znamená rozdělit komunitu na dva tábory, které budou schopné se mezi sebou servat půl roku předtím, než se podnikne první krok v realizaci. d) Písmáci zapomínají na to dobré. Dobrý nápad či vylepšení je automaticky přijato jako něco, co tu mělo dávno být. Pomoc uživateli je zapomenuta jako něco, co se od admina očekává (čest a zároveň díky výjimkám). Správce Písmáka je mnohým povinován, uživatel nikoli. e) Komunikace na Písmáku zabírá extrémní množství času. Od chvíle, co jsem představil nový vzhled (jenom drobné změny), jsem odpověděl nejméně na stovku zpráv, pět emailů a pročetl kilometry diskusí, ve kterých stovka uživatelů vyjádřila stovku názorů. Vzniklo pár protestních diskusí a toto veselé dílo. Nedovedu si představit, že bych stejně komunikoval na téma vizí, které zatím ani nenabývají konkrétních rysů. A tobě bych rád připomněl, že jsem tě svého času prosil o pomoc, co se týče administrování hlavní stránky. Nechal jsi toho asi po měsíci s odůvodněním, že se "evidentně rozcházíš s názory jiného admina" (parafráze). Ani jsi nebyl konkrétní, prostě jsi s tím sekl s čistým svědomím, že jsi dělal něco navíc, co prostě nemáš zapotřebí. Já přece taky dělám něco navíc, co nemám zapotřebí. Nemám z toho slávu, peníze ani klidnější spaní. Nemám z toho dokonce ani tu prestiž, pocit důležitosti či cokoliv jiného se mi určití fanatici, kteří žijí jen na webu, snaží přišít. Dělám to, protože mám rád literaturu a chci rozvíjet projekt, který by ji lidem mohl přiblížit. Dělám to, protože na to mám schopnosti. Takže pokud chceš hledat chyby, prosím, mám jich spoustu. Jenom mě napadá, žes to byl konkrétně ty, s kým jsem se domlouval, že mi pomůže ty problémy s komunikací vyřešit. Ale pak jsi nebyl ani schopný komunikovat se mnou.

Bodejť, když za něj platili jiní... :( Smažte to už.

Dero
06. 12. 2008
Dát tip
akredit: Jen krátce. 1/ Vytýkáš zaměření na stádní personu bez rysů, konzumenta, a přitom nevidíš, že se děje jen látání děr. Nemůžeme Písmáka profilovat žádným směrem, dokud je aplikace v tak desolátním stavu, že nedrží pohromadě. 2/ Vytýkáš změny, jejichž pozadí neznáš. Současná situace s kluby a sbírkami není poplatná koncepčním rozhodnutím, nýbrž technických problémům, k nimž jejich užívání vedlo. Konkrétně jde o vysokou zátěž databáze, která znemožňovala s Písmákem pracovat. 3/ Vytýkáš jakousi likvidaci sbírek a seznamů, která se nikdy neudála a neděje. Sbírky normálně fungují, problém je pouze v tom, že lidé je namnoze používají jako úložiště děl, nikoli významové jednotky. Seznamy se nelikvidují žádné, hovoří se jen o přeuspořádaní v rámci superglobální navigace. 4/ A především se otíráš opět a znovu o mě, čemuž příliš nerozumím. Rád bych ti připomenul pár věcí: a) Písmáka pouze technicky spravuji, dobře víš, že koncepční rozhodnutí má pod palcem dassler. b) Snad rok jsem pro tebe zadarmo pracoval na tvé vizi tehdejšího Písmáka. c) Za jisté úpravy velkého rozsahu jsi mi svého času slíbil peníze a nezaplatil. Že mě nemáš rád, to je myslím každému jasné. Že vždy potřebuješ nějaký cíl pro své krajně neprůhledné reflexe, protože neumíš formulovat konstruktivní myšlenku, to už mnozí také pochopili. Osobně bych byl rád, kdybys udržoval alespoň základní míru důstojnosti - pokud se ti něco nelíbí, vyjádři se bez předpojatosti. Pokud to nedokážeš, tak se potom aspoň halasně nediv, že ti nikdo kompetentní nevěnuje žádnou pozornost. A ano, otázka "Které seznamy nepoužíváte?" mi přijde zcela legitimní. V textu díla je totiž poměrně zevrubně rozvedeno, nač konkrétně se ptám a k čemu to potřebuju.

katugiro
06. 12. 2008
Dát tip
zapomněl jsem na avi dasslerovi: nechceš se nějak k budoucnosti písmáka vyjádřit?

katugiro
06. 12. 2008
Dát tip
Já to beru jako kroky které nejsou konečné. Co se týče sbírek (Nejnovější a Nejlépe hodnocené), jejich přítomnost na hlavní stránce byla nesmyslná především kvůli jejich celkovému systému. Sbírky dnes slouží téměř výhradně k uskladňování a třídění samostatně vydaných textů. Nejsou pro ně daná žádná pravidla, neexistuje už rozdělení na sbírky / kolekce / to-třetí, když na nějakou klikneš, u děl nevidíš kdy byla vydána, jakou mají čtenost, kolik mají tipů, jak se kdy sbírka upravovala atd. S tím samozřejmě souvisí to, že sbírky souhrnně nikdo nečte, nekritizuje a netipuje. Je v nich zkrátka ještě větší nepořádek než v dílech. Ale pořád existují a já předpokládám, že rozumně uvažující člověk je nebude rušit, ale naopak podporovat. Aby se mohly vrátit na výsluní s lepší koncepcí. Že je to věc nového majitele se všichni shodneme, nešťastné je, že se o své vize a představy, pokud nějaké má, s uživateli nepodělil. Možná s Derem, ale o jeho komunikativnosti víme také své.

StvN
06. 12. 2008
Dát tip
To s těma sbírkama nechápu také. Ne že bych je četl. Mám za to, že funkční a organizační stránka serveru není a nebude ideální ještě nějakou dobu. Přijde mi, že jsme se od Oldy o moc dopředu nehnuli, co si budeme nalhávat. Zejména proto, že se netvoří koncepčně, ale nárazově se mění něco, co zrovna není dobré, nebo se na čas přidá něco, od čeho se očekává pozitivní přínos v určitém směru. Ostatně do té doby, dokud bude smět každý na hlavní stránku vložit cokoliv, bez ohledu na obsah, co na hlavní stránce bude viset tak dlouho, dokud si toho nějaký admin nevšimne a nesundá to, nemá pro mě smysl haštěřit se o nějakých kategoriích. Řešíme jestli bude mít auto klimatizaci a jestli potřebujeme handsfree, ale že nemáme benzín, je nám jedno.

akredit
06. 12. 2008
Dát tip
katugiro i stvn: v odezvě pod tímto příspěvkem dassler potvrzuje moje podezření, že si tento přístup, který chápu jako protiliterární redukci jenom na technickou stránku serveru preferujícího masového uživatele, objednal; negativně položené otázce "řekněte, co nepoužíváte" předcházelo zrušení zobrazení sbírek z hlavní stránky Písmáka a nikde k tomu ani slovo, což pro mne znamená, že redukce je rozhodnuta; chápu, že do toho nemám co mluvit, věci jsou tak jak jsou, ale myslím, že je to chyba, takhle vyklízet literární pozice, proto ten pamflet; jaksi nepředpokládám, že by se se mnou vedla nepředpojatá diskuze; je to jen sentimentální pokus o vlastní uklidnění; podoba Písmáka nebyla za mých časů zdaleka ideální, takže snadno chápu, že nebude ani dnes, možná ani zítra, ale likvidaci sbírek nechápu; nechápu proč by se mělo beze slova vysvětlení ustupovat od modelu, o němž se v minulosti diskutovalo snad stovky hodin, kde se udělala řada práce, která je kliknutím myši najednou zcela pryč; Písmák by měl podle mne směřovat více k redakčnímu systému a ne k náhledu nad jedním seznamem proudu v mysli nezachytitelných příspěvků; ale to je věc nového majitele... já můžu je vzdychat a pamfletizovat nejkřiklavější úlety; negativní návodná otázka je pro mne takovým úletem a možná se na tom s nikým neshodnu, což nebude ani poprvé, ani naposled;

StvN
06. 12. 2008
Dát tip
Myslím, že jsem reagoval na tohle: Tento zde miliardkrát naklonovaný pasivní bezejmenný uživatel, jenž nikdy nic kloudného nevytvoří, ale rád si zafušuje, má v Derovi ideálního moderátora totalitní jednoduchosti. Popravdě řečeno se v tobě ztrácím. My tedy chceme masovost, zároveň si naříkáme na bezejmenného uživatele, který nikdy nic kloudného nevytvoří, jako by za to mohl. To prostě nechápu. Možná to tu nechápe víc lidí. Mohl bys třeba jasně formulovat, co vlastně chceš, co se ti vlastně nelíbí?

katugiro
06. 12. 2008
Dát tip
Z pamfletu se toho ale vážně moc nevyčte. Mohl jsi místo toho načrtnout - třeba na základě onoho Tvaru - jak sis Písmáka představoval dřív a jak to s ním podle tebe vypadá teď.

katugiro
06. 12. 2008
Dát tip
Myslím, že směšuješ otázku zobrazovaných seznamů děl se samotným publikováním. To že z horního menu zmizí Dílna (kterýžto odkaz málokdo používá) neznamená, že zmizí též možnost v Dílně publikovat a tato díla někde pohromadě zobrazit. Možná to chápu špatně, ale z diskuse to tak zatím vyplývá.

akredit
06. 12. 2008
Dát tip
stvn: honba za větší návštěvností je v pořádku, proč by o ni neměl být zájem? různorodost seznamů byla a mohla by nadále být příznakem demokracie, tzn. že i pár jednotlivců zde něco představuje, pokud ovšem nejde o univerzálně myslící sektu, která to vidí jen jedním jednotně zjednodušujícím okem; jt: bohužel si myslím, že hlavní tvrzení K.Pioreckého se zde začíná naplňovat, redukce funkcí na serveru Písmák povede k nemožnosti myšlenkové inovace; obecně jsem ze zkušenosti odpůrcem redukcí, protože podporují jen většinový pohled na věc a podřezávají touto nivelizací větev pod menšinovou iniciativou; Dero: věřím, že bys to probral, ale neodvrátil a svoje zaměření nezměnil; člověk přeci dělá něco, čemu věří nebo nevěříš v redukci typů zobrazení seznamů děl? podle návodné formulace tvých otázek lze usuzovat, že je předem rozhodnuto; aktivně ti přisvědčí lenivá většina... a o tom to je; katugiro: otázka samozřejmě sama o sobě smysl má, ale ten, kdo se takhle návodně ptá, se ptá na dávno rozhodnutou věc; pokud tohle nevidíš pak není příliš smysluplné odpovídat na tvoje další, z jiného vnímání odvozené, otázky;

Fouraix
06. 12. 2008
Dát tip
ale nějakej seznam na odvod nadlimitních děl je třeba, to zase jo a úplně lhostejno, zda ho někdo "používá", tedy čte, nebo ne.

Fouraix
06. 12. 2008
Dát tip
...nenápadně redukuje poslední výdobytky vizí minulosti, které prostě nefungují by bylo asi přesnější. tady je někdo jako hysterka co po rozvodu pořád žárlí na bývalýho. teď už stačí jen derovi poslat sms "vymazal jsem si vás z mobilu" a snad už to bude ďobrý:)

nesmyslné a scestné stejně jako většina tvých příspěvků na písmáku.

katugiro
06. 12. 2008
Dát tip
Něco mi uniklo? Co je na otázce "které seznamy nepoužíváte" nesmyslného? Jak s úpravami souvisí lenost, intelekt a zviditelňování kvalit?

jt
06. 12. 2008
Dát tip
os rules .. ;-)

Dero
06. 12. 2008
Dát tip
Zdeňku, kdybys kdykoli napsal, že se ti něco nelíbí, a zeptal se, proč se taková změna děje, probral bych to s tebou.

dassler
06. 12. 2008
Dát tip
Slepé vedení se sice nerado pročítá patosem, ono je prostého ducha i vyjadřování, ale i tak se nad tím zamyslí, protože to ono dalo pokyn k uvolnění místa, je za to odpovědné.

jt
06. 12. 2008
Dát tip
osobně jsem tady začínal/vyrost a nemyslím si, že by to bylo jakoukoliv překážkou, když jsem publikoval ve tvaru sám. navíc ( och - teď si nevzpomenu ani číslo ani autora - omluva ) v jednom čísle stejného časopisu byl výbornej článek o tom, že právě na webu literatura žije. doba, kdy se dalo vysedávat v kavárnách a pročítat si svý texty je mimo a pro mě, ( z pozice redaktora pv ) je to výbornej prostor pro hledání/kontaktování novejch talentů. pokud se p někdo vysmívá, je to jeho věc. dost možná už mu taky neni dvacet a dost možná píše pěkný sračky. dost možná se pletu. nevim - neznám. každopádnějakýkoliv výroky jako že dero nepochopil mi přijdou lichý. za sebe říkám, že respekt pro dera. chápu, že je Ti proti mysli, že překopává to, cos Ty chtěl stavět - nicméně - on tady na tom teď maká a má myslím si velkou důvěru. a Ty, místo abys dával návrhy na jiný změny/snažil se obhajovat svý starý vize, akorát tady píšeš takovýhle cosi. a to stačí k tomu, aby si na to/Tebe/dera každej udělal názor ..

StvN
06. 12. 2008
Dát tip
Nebyly ty ostatní seznamy vytvořeny právě kvůli tomu, že tu je spousta braku? Nebylo to za tebe a posléze za Velly, ta honba za větší návštěvností?

Ublíženecký pindy nečtu.

Narvah
06. 12. 2008
Dát tip
dobrý lyryku, dal sis záležet.. akorát ty anglický názvy to trochu podmílaj.. kritizuješ proměnu a sám tvůj jazyk je proměněnej..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru