Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

wrong

06. 12. 2008
6
18
1949
Autor
grafo

definicia

Ľudia nie sú zlí kvôli svojím činom, ale preto, lebo sa nechcú zmeniť.

18 názorů

A.H.
20. 03. 2009
Dát tip
moc pěkné. *Tip*

grafo
12. 12. 2008
Dát tip
:) neda sa vyhnut specifikacii dik za diskusiu

Knihovník
12. 12. 2008
Dát tip
Prave, neni to tak jednoduche, nemohl jsem se nevyjadrovat k nazoru ze vsichni mame na vsechno. A pak jsou zde ty okolnosti, diky kterym se vec stava jeste necitelnejsi a muze vyustit v oznacovani lidi jako ze jsou "zli" ackoliv problem muze byt i jinde.

grafo
11. 12. 2008
Dát tip
ok. dispozicie jedinca tez maju rolu. mozno by bolo dobre zadefinovat tu zmenu .. ako ju myslim.. v podstate mame obaja pravdu, tak ako to chapeme..

Knihovník
11. 12. 2008
Dát tip
Fer, mam stejnou naturu :) V tom pripade, priklad jedince - vitez Wimbledonu . Spousta lidi dava vse do toho aby dosahli tohoto cile, jen nekteri ho opravdu promeni v realitu. Roli v tom sehrala mira talentu a moznosti. Vule jako takova byla stejna. A nebo muzeme rici, ze nebyla a tim se zbavit pochybnosti nad dalsimi okolnostmi, ktere, dovoluji si tvrdit, nejsou zanedbatelne. V pripade ze onu debatu o vuli zuzis jeste na veci ktere se tykaji pouze sebe sama (tedy ne vnejsich veci, jako je treba vyhra v soutezi), pak tenisovy priklad prodluzuji i do teto oblasti s tim ze chci upozornit prave na okolnosti a vlastni dispozice jedince. (lol, tim se dostavam + - na zacatek k tvemu vyroku ze si myslis ze v tomto jsme na stejno, inu - tady na tom jsem chtel ukazat, proc ja si to nemyslim :)

grafo
11. 12. 2008
Dát tip
kludne slobodne hovor, mna neurazis :) to je moc tazke :) no vola k mieru :) a tieto.. ja hovorim o veciach co patria k jednotlivcovi :) celosvetovy mier je zalezitost zmeny vsetkych individualit .. a to asi tazko kym nebudeme nejaka jedna nadmysel abo ine scifi :)

Knihovník
11. 12. 2008
Dát tip
Vuli na vsechno :) Velmi, velmi optimisticke. Tedy, zajiste disponujes vuli pro svetovy mir - co to ze uz neni, nebo jsou ti snad lide lhostejni ? ;) Touhle prudou chci jen ilustrovat paradox o kterem mluvim, ne urazet.

grafo
11. 12. 2008
Dát tip
no ja si myslim ze mame volu na vsetko :) istotu neviem skadial mam. nenecham ich aby sa sami zmenili, ja im len chcem dat pricinu na zmenu :) u zavislych je to rovnako, najprv musia sami priznat, ze su zavisly.. potom mozu bojovat. nebojujeme predsa proti niecomu co neexistuje, ale proti tomu co existuje.

Knihovník
11. 12. 2008
Dát tip
No a není jednodušší u tebe si o nich myslet že jsou prostě jenom hloupí(nechtějí se změnit) místo uznání toho, že na změnu prostě nemají, tudíž i tvá(naše) vůle je omezená ? Tedy - kde bereš tu jistotu že každý má na to - se změnit ? Tu aroganci vidím v tom že bych (dejmetomu) odmítnul někomu pomoci se slovy, že on na to má sám. A odešel bych. Tedy, tento přístup v podstatě obhajuje přehlížení. (když myšlenku dovedeme do extrémna). Přičemž tím nechci na tebe nějak útočit - byl to příklad.

grafo
07. 12. 2008
Dát tip
nechcu sa zmenit lebo je to jednoduchsia cesta.. vsetci na to máme. sme ludia. arogantne to nie je :) ja ich ani nenavidim. ak skodia sebe je mi to jedno. ja ich nechapem. vadi mi ze skodia inym, a vedia to, len si to nechcu priznat, lebo je to tak jednoduchsie. uznavam iba pristup, aky sa robi k drogovo zavislym : vsetci ich odkopnu, aby im dali moznost a dovod pre zmenu. tak :)

Knihovník
07. 12. 2008
Dát tip
No a proč jsou tedy lidé, kteří se nechtějí změnit ? Chceš tím říct že na to určitě mají a jen se nesnaží? Není to poněkud arogantní ? Tato myšlenka nám jen dává formální právo takové lidi nesnášet. Jako by jsi říkal, že oni v podstatě chtějí být zlí. Nechci je omlouvat, jen říkám, že takové odsuzování není tak úplně jednoduché.

slovak
07. 12. 2008
Dát tip
Nedá sa nesúhlasiť.

grafo
06. 12. 2008
Dát tip
tak.

grafo
06. 12. 2008
Dát tip
dik :) okolnosti ma donutili zamysliet sa nad tym, co povazujem za "zlych" ludi.

grafo
06. 12. 2008
Dát tip
vediet ze co robim zle a nechciet to zmenit lebo je to tazsia cesta je ubohe dľa mňa

Grafo totalne s Tebou súhlasím.

Nonchalance
06. 12. 2008
Dát tip
niekedy zmeniť sa môže byť to najťažšie hm

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru