Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Literární teorie, téma Podzim.

09. 12. 2008
6
17
2105
Autor
babik

Není to o nikom konkrétním, jenom takové zamyšlení nad podzimem.

 

 


Jsme básníci. Masturbace nás nezajímá, máme lepší věci na práci. Chodíme po Praze v saku s béžovým rolákem, nosíme pruhované šály a pijeme jen zelenou vílu, pro ten feeling uměleckosti. Když sedíme, děláme to nekonvenčně. Nikdo z nás nemá šediny. Jsme správní kluci, všichni, co nás znají, nás berou a myslí si o nás, že jsme správní. Máme rádi holky a literaturu. Nejraději máme ty soboty, kdy se sejdem ve Slavii, kde je přece jenom ta inspirace ve vzduchu i cítit, a navzájem si pochválíme svoji tvorbu. Říkáme tomu kroužky intelektuální onanie, což je výborná věc, jelikož nemáme problémy s orgasmem a nemusíme strkat péro do ponožky. Někdy to trochu zahýbá ku stereotypu, ale to si vždycky říkáme: kdo nic nedělá, nic nezkazí. Posun poezie a potažmo i umění někam dál nás nezajímá, úspěch měříme počtem sbírek, které nám vydal nějaký zvrácený vydavatel pseudointelektuální dokonale rozpatlané poezie. Náš literární směr je prostě nejlepší. Máme takovou sektu; do Mensy nás nevzali, tak jsme založili její alternativu s názvem Menzes. Doma má každý z nás okultistický oltář s Ní, s naší vzorovou básní, kteroužto si každodenně čteme a jejíž dokonalost se pokoušíme napodobit. Před měsícem jsme z našeho uskupení museli bohužel vyprovodit jednoho člena, jelikož se odvážil zpochybnit poslední slabiku onoho perfektního trocheje sedmého verše. Proč to udělal? Škoda naší hrdosti.
Často si připadáme jako stylový gramofon, kolem něhož právě prošla mladá holka se sluchátkama v uších a ten gramofon jí nestál ani za pohled. Smutné.

 


17 názorů

babik
09. 01. 2009
Dát tip
ja sem zachodky ve slavii ehm.. posvetil svym semenem, cimz jsem vyjadril vztah k svetu

ha, tu už jsem byl

babik
21. 12. 2008
Dát tip
whoami: slavia je kavarna v praze naproti narodnimu divadlu kam chodi umelci.. jako seifert a vsichni ti lyrici :) lag-n.lol: sem kluk, On the road sem necetl ale prectu si. pseudointelektualni sracky posloucham porad (hlavne kdyz mluvim ja...) jo, ja si rad hraju se slovy.. s evilem napisem knizku ;)

jH
21. 12. 2008
Dát tip
četla si On the road? tokem textu smi silně připomněla pana Kerouacka, představil sem si, jak ses znechucená vrátila z nějaký čajovny/kavárny/hospody kde si musela vyslechnout jakýsi děsně pseudointelektuální sračky a pak napsala tohle...aspoň isnpirace...zkus psát i prózu, dlé mého bys mohla mít talent i na delší útvary...

Vaud
14. 12. 2008
Dát tip
super :-) konečně mi někdo popsal echt básníky!! * doporučuji Big George: Z deníku netového básníka jeho "dnes jsem nevložil" je kultovní hláška :-)

Desirée
09. 12. 2008
Dát tip
Málokdy mě sarkasmus těší, tentokrát ano. Spousta vtipných momentů : "feeling uměleckosti". "Když sedíme, děláme to nekonvenčně." ..."navzájem si pochválíme svoji tvorbu". "...rozpatlané poezie". Výborný je "okultistický oltář s Ní". A na konec smutný obraz se stylovým gramofonem, míjeným mladou dívkou bez povšimnutí. (Nebyla ta "mladá holka" Múza? Smutné, když nelíbá, hrozné,když na nás ani nepohlédne...) Zdravím a dávám *. D.

babik
09. 12. 2008
Dát tip
budeme si tady vsichni rikat ze jsme tak trochu mimo? :D ja osobne rikam ze jsem naprosto mimo, a ze to je dobre. :)

ale nejsou mimo, prostě mají svůj názor, to je dobře, ne? Písmák není žádné středoproudé rádio, které musí dbát na korektnost.

neroušek
09. 12. 2008
Dát tip
Přesně tak: ani Měrka,ani Babik.* Oba jsou trošku mimo.*

neztotožňuji se ani s Měrkou ani s tebou. jsem rád, že si každý může říkat, co chce.

babik
09. 12. 2008
Dát tip
dik ;) bal jsem se ze tam ten sarkasmus bude az moc vyrazny... snazil jsem se at to vypada z co nejvetsi casti seriozne :) aleš-novák: ok.. ztotoznujes se s timto textem?

to není smutné.to je život.a to je dobře.

neroušek
09. 12. 2008
Dát tip
Je to přehnaně negativní.*****

tak tohle je vole do Labyrintu.. :) hezo teda*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru