Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

bez okien v ľade

13. 12. 2008
5
15
2291
Autor
ramia

vysypal si ma vtedy celú

s kvetmi čerešní

na chodník

nakŕmil vlastnými slovami

ktoré si raz

budem závidieť

rotujúc okolo tvojej

niti

dusiť sa

tam,

kde nie sú rána

ani dni

a ľad je prihrubý

nad mojou hlavou

aby som dokázala

veriť na ďalšiu jar…


15 názorů

aramis
14. 05. 2009
Dát tip
veru, Jaro pride teda, jar, no :)

ramia
18. 12. 2008
Dát tip
Verím a viem,že príde..ďakujem.

Print
17. 12. 2008
Dát tip
Neboj, přijde...! Moc*

Eriu Crann
14. 12. 2008
Dát tip
Věřit na další jaro je ta nejtěžší nezbytnost... Myslím, že rozsahem to miniatura není, obsahem však ano. Jde o ucelený obraz. Nevidím důvod k tříštění jeho celistvosti.

ramia
14. 12. 2008
Dát tip
..tak neviem..to bolo o tých riadkoch,alebo o zbyňkovi?:)

ramia
14. 12. 2008
Dát tip
to až tam naozaj drhlo...Ďakujem.

kunka
14. 12. 2008
Dát tip
Neviem síce celkom prečo, ale mňa to zaujalo. Kategóriu neviem definovať(zdá sa mi, že Háber píše podobným štýlom),no vlastne je to jedno.Zdá sa mi to zrozumiteľné, ruší len "AŽ" prihrubý. To "až" by som vyhodil.

ramia
13. 12. 2008
Dát tip
Donútil si ma hľadať definíciu miniatúry:)..bohužiaľ ale bezúspešne oznamujem,že ani v dvoch teoriách literatúry a ani v poetickom slovníku sa táto definícia nenachádza..

miniaturní formy v literatuře jsou určitě nějak definované, ale předpokládám že se jedná o něco jiného než je zdejší takzvaná miniatura, což jak se dívám může být i báseň s dvanácti řádky..

ramia
13. 12. 2008
Dát tip
Miniatúrne,rovnako ako aj monumentálne formy existujú v literatúre..takže asi dotyčný,ktorý tú kategóriu zaviedol, vedel prečo...V "zdejším prostředí"sa celkom darí rychlokvasným potrebám,ktoré máme.. Každopádne ďakujem za potrebu vyjadriť sa k mojmu rýchlokvaseniu:)

žádná miniatura jako literární útvar neexistuje, to je zřejmě pouze termín pro zdejší rychlokvašné potřeby..tudíž ji ani nemohu nikterak definovat..ve zdejším prostředí se může jednat v podstatě o cokoliv, klidně i o krátkou povídku

ramia
13. 12. 2008
Dát tip
Asi by som mala zmeniť kategóriu...pretože ak by som mala dopriať oddych prijímateľovi už pri miniatúre,(moja predstava miniatúry je niečo jedným dychom,bez vačšej zmeny či už nálad,alebo aj rytmov),tak neviem,čo prijímateľ očakáva od poviedky napr...v rámci oddychu a zmien nálad a rytmov. Možeš mi prosím definovať miniatúru?..v rámci techniky samozrejme..pretože pocitovo nie je možné ju nastaviť do vzorca..že?

taková statická konstatovačka bez možnosti změny způsobu vnímání ze strany čtenářstva (takže z mojí strany), vykladatel to hrne z jednoho hrnce, žádný oddych, kontrast, změna rytmu, nálady ..jako celek to nutně musí působit ploše a nevýrazně

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru