Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Prchlavá skupenství

20. 12. 2008
6
9
1348
Autor
O.S.to6

Díky Vio.


 
okapem jakobych stékal

já a ne střecha

prchlavá skupenství

mě chtějí nechat

                   ... nestejného

 

žihadly mrazožehu

nebodám já, ale řeka

a voda je šitá

z rampouchových stehů

 

dnes nedovedu zříkat

                  ... se všeličeho


               *



9 názorů

Miroslawek
22. 12. 2008
Dát tip
Vánoční čas je v každém z nás... a ve mně sedmička červeného umožňující mi stachanovský výkon při předvánočním úklidu, nepřestávám... keep it real

O.S.to6
22. 12. 2008
Dát tip
Sláwku, to víš, někdy mi to mé "ego" trčí zcela nekontrovatelně (a určitě nejsem sám) :) Jinak s přitragičťováním osudu problémy nemívám, spíš naopak. V tomto textu se "společná pravda" odráží v mém splývaní s hmotným okolím - mluvím-li tedy o rozpoložení svém, popisuji tak zároveň i náladu zcela neegoistické řeky (a střechy). Ale chápu, kam míříš. Hlavně prosím tě nepřestávej chlastat, to bych na svědomí mít nechtěl :))

Miroslawek
21. 12. 2008
Dát tip
byť je výstižný, mrazožeh asi nezkousnu... a trošku méně "já" by mi v tom slušelo. Ne že by to nemělo být o tobě a z tebe, vyvzdělit se je třeba - jen méně manifestačně trčet egem. Netvrdím, že je to snadné, ale účinek ani smysl textu přece není ve tvém tragickém osudu, ale v možnosti sdílení společné pravdy... jéžiš, už nesmím chlastat... a zapomněl bych dodat, že to jinak vůbec neni špatný ;o)))

vulpecula
21. 12. 2008
Dát tip
Vyrostl jsi...

Vio
20. 12. 2008
Dát tip
Můj nepatrný podíl mě těší... Je fajn si zase tady po dlouhé době přečíst něco, co není ztráta času. #!

O.S.to6
20. 12. 2008
Dát tip
ano, b.rrr_ouku!!! shluk slov vedoucí do neznáma ... tos vystihla nádherně :) ... na tu stékajíci střechu se zeptej pana Vio,... ten jí taky viděl.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru