Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Modlitba dnešní

Výběr: Print
25. 12. 2008
16
35
2280
Odpusť mi Pane strach mám vzhlížet k Tobě o planých slovech ani nemluvě sliby Ti dané nedodržím v době Vánoc už ani stydím se Pane za všechno své lhaní ztrácím se v sobě jako nemluvně blíž jsem Ti byla neznala slov kterých štítím se byť je vyslovuji z úst proč se to děje? proč jsem na dně s vírou? proč nechce se mi vzdát a půstem růst? proč se mi v srdci zabydlela zloba proč beznadějí denně sytím žal co se mi dostal vlastní vinou v cévy proč se mi řekni zblízka ďábel smál do očí přímo že jsem byla hloupá když podala jsem ruku k pomoci odpusť mi Pane na slovo chci skoupá do smrti být už dost je bezmoci

35 názorů

kapitan
13. 01. 2009
Dát tip
To je upřímné psaní...

Print
09. 01. 2009
Dát tip
Díky!

Rampoušek
06. 01. 2009
Dát tip
gratuluji

Bude mi ctí, děkuji :)))

Print
06. 01. 2009
Dát tip
Mohl bych prosím zařadit do klubu CREDO?

Edvin1
02. 01. 2009
Dát tip
Každou mou poznámku na jeho www.helpme.com chápe jako ponaučení, snahu dovychovat jej, atp., takže už mu extra nic nevyřizuji, leda tak ty pozdravy. Díky za ně. No a máme zase jeden nový rok. Kdysi se mi zdálo to třetí cisíciletí nesmírně vzdálené - a teď jsme v něm už devátým rokem. To to letí, to to letí... :-) Kluk tam napsal článek o své procházce po hřbitově. Prý všelijaké nápisy se jmény, tituly, a dokonce povoláním zemřelého: Dr XY, advokát; prof. mudr AB, ale málokde něco o povaze zemřelého: paní CD, milovaná a milující manželka a matka... Co po NÁS zůstane? Titul a povolání? Nebo něco víc? Jen na kameni? Nebo i někde jinde? Zkuste o tom něco napsat - to je záležitost pro básníky. Váš děd Ed :-)

Chápu to a vím, proto Vy moje slova chápejte jako urputnou výzvu!!! A vyřiďte pozdrav synovi :)))

Edvin1
30. 12. 2008
Dát tip
Paní Jarmilo!!!!!! Vždyť já si sám ze sebe dělám prču! To jsem nenapsal dost jasně? To byste se fakt měli na co těšit!!!

Báječné! Tak se můžeme těšit? Já rozhodně budu!!! :))))

Edvin1
30. 12. 2008
Dát tip
Tak tohle mi řekl zrovna včera syn o mých příspěvcích na jeho serveru www.helpme.com. Prý bych je měl shrnout do blogu, aby zde zůstaly nerozházené ku prospěchu příštích generací. Trvalo mi jen sekundu, než jsem pochopil (na skorošedesátníka skvělý čas!), i když přiznávám, že mi k porozumění jeho návrhu pomohla snacha, jež jen s nějvětší námahou potlačovala smích (ty její vyvalené oči!). LOL

Ano, pravda, Zbyňku... děkuji Vám za moudrá slova, zasloužila by si zvláštní místo, viditelnější, aby přinesla prospěch více čtenářů... :)))

Edvin1
30. 12. 2008
Dát tip
jt: Žvásty? Proč? Není Bůh či bůh - dle výkladu ateistů - výplodem lidského myšlení, citů a vůbec psychiky? No a srdce je symbolem právě toho. Takže když Boha někde hledat, tak právě tam. Logo, ne?

Edvin1
30. 12. 2008
Dát tip
Jarmila: Myslel jsem, že se stydíte i za tohle: proč se mi řekni zblízka ďábel smál do očí přímo že jsem byla hloupá když podala jsem ruku k pomoci Protože hned po těchto slovech následuje rozhodnutí: odpusť mi Pane na slovo chci skoupá do smrti být už Vaše básně někdy obsahují slova a věty, jež se dají různě vyložit. Třeba tak, jak jsem je pochopil já - viz výše. :-)

Děkuji, Vám také, Zbyňku :))) PS: O slovech, co hanobí lidskou důstojnost je tu řeč... i když, čert ví, jestli nemáte i tak pravdu :(((

Edvin1
30. 12. 2008
Dát tip
Ta bezmoc - k uzoufání. A zase slibujete něco, co nedodržíte. Na slovo skoupá? Jarmila Moosová? To nedopustí ani ona, ani její čtenáři. Vše nej v Novém roce! Váš děd Ed :-)

jt
29. 12. 2008
Dát tip
a co ?

mašinfíra
29. 12. 2008
Dát tip
Celá se rozdala hada na svých ňadrech hřála. Co však v sobě neunesla? Před bohem lhala. ...i mě, svůj žal :((((

jt
28. 12. 2008
Dát tip
delfín> ok .. :-)

kéž bys měla pravdu, Alenko...

Delfín
27. 12. 2008
Dát tip
jt:Sorry! Myslel jsem, že jsem to okénko zaškrtl...

moorgaan
27. 12. 2008
Dát tip
..neda se nic delat Jarmilko - musis si jit pro rozhreseni, tipuju to tak na 50x zdravas.-)) /**

Magdalenka
26. 12. 2008
Dát tip
Přeju hodně odvahy a síly jít dál. Bude líp, uvidíš...

jt
26. 12. 2008
Dát tip
ježíši - takový žvásty tady - probůh - že jsem tohle musel číst, delfíne - to mělo jít do zpráv. probůh. hrůza hrůz .. :-)

Delfín
26. 12. 2008
Dát tip
I když vím, že pocházíš z míst, kde náboženská výchova přetrvala i dobu komančů, u Tebe to překvapuje! Pravého Boha nenalezneš na nebesích ani v přepychových svatyních! Ten sídlí jen v lidských srdcích, tedy i v tom Tvém! Tam hledej pomoc a odpověď, tam najdeš Lásku i odpuštění sobě za samé...;o)))

lépe na interně, vím :))) a děkuju!

jejdavilda
26. 12. 2008
Dát tip
I kdyý s obsahem moc nesouhlasím tak forma je pěkná*

Háber
25. 12. 2008
Dát tip
ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ

macecha
25. 12. 2008
Dát tip
Bože, Ty Jarmilo mluvíš za mne, jen já to neumím tak říci..... ta bolest je tak silná, čiší z toho, nebuť tak zničená, to se nedá snést / u TEBE/ ...... **** musím dát tip, je to tak silné!!!!

neroušek
25. 12. 2008
Dát tip
Něco je pěkné,ta upřímnost...ale nerouškovu ateistickému srdci příliš tato modlitba nevoní.***

...silny kafe! *******

dyť vím :))

jt
25. 12. 2008
Dát tip
taky jsem kus ježíše přeci .. ;-)

díky Honzo, pravdu díš... :))

jt
25. 12. 2008
Dát tip
jj - jaký jsme, jaký bysme chtěli bejt, jaký bysme měli bejt. vánoce jsou nahovno s timhle přemejšlenim. hlavně jestli jseš se sebou spokojená sama. a jestli ne, tak proč. a pak s tim něco dělat. ale - tohle neni kritika. to je jen takovej přátelskej pozdrav transparentní pro kritiku internetový poezie .. .-) měj klidný svátky :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru