Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nočné Requiem

Výběr: Print
26. 12. 2008
7
11
2619
V zatuchlom bare lámané do šera v obrysoch polonahých, z dovozu žien. Úplne - pomaly, v takte štvorilky z bielych a čiernych klávesov, piana - rozlámaných nôh pianista, sťa z výlohy starožitných atrap hrá. Dnes.... a možno, i zajtra, ak náhodou do rána v biednej - na predmestí, v podkrovy, za pár drobných v prenajatej, poloprázdnej izbe - neskoná. Čo na tom, že hrá celkom falošne. Aj tak nik z štamgastov to jeho kvílenie, v tom bare plnom tabakového dymu, marišky a heráku. V bare v uličke plnej krýs, výkalov a ľudského hnusu, kam nikto poriadný už dávno nechodí - nepočúva.

11 názorů

ďakujem moc krát za slová, ktoré si mi venoval, za tvoj Tip a výber k mojej básni.

Print
06. 01. 2009
Dát tip
výborné, máš už svoji značku kvality:-)*

čo už grafo ... keď svet je taký mám sa zblázniť keď nie je krajší a nekončí happy endom


grafo
27. 12. 2008
Dát tip
fakt ma atmosféru. akurat ten koniec :) chcel som taky pekny nejaky :) ale tam bol ten ludsky hnus. ale nevadi

Toscana
27. 12. 2008
Dát tip
Má to neuvěřitelně skličující atmosféru, skvěle vykreslené - *t (PS: ale oprav si štangastov na štamgastov a pak plného na plném tabakového dymu)

neroušek
26. 12. 2008
Dát tip
Ahoj.*

macecha
26. 12. 2008
Dát tip
Nemáš za čo ďakovať. Napísal si to skvele. Ďakujem za opýtanie - Vianoce, ani neviem, že nejaké sú. Som sama a to isté ma čaká aj ďalej. Pre mňa celkom všedné dny, len v tej hlave si to treba eště srovnať a zvyknút si na to, že už nič také nebude.

ďakujem Maceško... a apropo aké boli Vianoce?

macecha
26. 12. 2008
Dát tip
***

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru