Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Metr a půl pod zemí

06. 01. 2009
2
8
1478
Autor
ThatGuy

Metr a půl pod zemí

            „Vy jste Joshua Shattner?“ Vlastně to nebyla tak hrozná otázka. Ten chlápek mě ani moc nenaštval, spíš mě překvapil. A možná i kvůli tomu, že jsem nebyl úplně tak ve svý kůži, zvědavost zvítězila nad lhostejností. Lhostejnost je prima věc. Zbožňuju jí. Zbožňuju taky svěží vánek, ale s tim mam počítam útrum. Hezký. Lhostejnost je fakt fajn, určitě lepší než lenost. Já blbec si prostě musim dělat srandu z každýho. A teď mi začíná hrabat. Ještě ke všemu musim bejt tak ukrutně línej, jasný, jakmile zjistim, že se můžu zadarmo, pěkně v teple svýst směrem kam mam zrovna namířeno, okamžitě ze sebe musim děla nějakýho prašivýho Joshuu Shattnera. Bomba. Jakou myslíte že má asi tak průměrná mrtvola šanci na to, zístak nadprůměrnýho cvokaře? Zajímalo by mě, jestli bych taky vedl sám se sebou takhle živou a lehce dementní konverzaci, kdyby mě spálili a rozprášili, jak jsem výslovně napsal do závěti. Ale to jim je podobný, strejda Harry zemře, šup s nim do penálu, barák má hezkej, na pohřeb holt přídem, to by asi vypadalo blbě. Bylo mi divný že hned druhou zatáčku ten frajer odbočil úplně jinam, ale nestaral sem se, říkal sem si že tyhlety nóbl lidi holt asi jezděj přes nějaký skrytý a mě neznámý nóbl cesty. Jak se říká: „Je to sice dál, zato hořší cesta,“ žejo…

            Sám sebe bych odhadl na náznaky maniodepresivní psychózy, lehkou depresi a těžkou klaustrofobii, ale nemam žádnej důležitej papír na hlavu, takže co já vim co mi vlastně je. Byla to ta nejhorší cesta. Já vůl. Ty zmetci. Už se mi dostali na vnitřnosti, to se vám to kecá, hajzlové, když ste teprve u žaludku, počkejte až přídou na řadu játra, bastardi, vylámete si ty vaše pidizuby nebo co to máte. Je tolik věcí co sem nedělal. A je pár věcí, který sem dělal, ale rád bych je dělal zas. A zas. Hmmm. Sakra. A úplně nejhorší vynález sou ty dementní dušičky. Ty idioti tam furt dupou, šoupou s těma těžkejma vázama a na chudáka Harryho serou. Ale stejně by mě zajímalo, kdo to k sakru je ten Joshua Shattner, když měli ty na pohled celkem fajn lidi tak velkej zájem vo to, aby byl po kratičký zastávce u lesa ne nepodobnej cedníku.


8 názorů

ThatGuy
30. 05. 2009
Dát tip
diky za radu...

ThatGuy
30. 05. 2009
Dát tip
jo a utrzky te jednoduche zapletky prokladam nadavani na hrob ne zrovna prekypujici pohodlim...

ThatGuy
30. 05. 2009
Dát tip
ja to mozna fakt trochu prehnal s tim, ze jsem neodhadl jak moc to mam vysvetlovat, koneckoncu ja ten dej mel celou dobu v hlave. Tak tedy ve zkratce: Chlápek někde třeba na letišti, pochybného původu, prospěchář. Myslí si, že je fajn, když si vystřelí z nějakejch řidičů bohatýho kravaťáka a namluví jim, že čekají na něj (vim, trochu neuvěřitelné) oni ale nemají za ukol ho odvezt, ale oddela. to je cely :)

ThatGuy
07. 01. 2009
Dát tip
no pokud to nepobíráš, tak si to přečti ještě párkrát a nečti to tak rychle, neni to tak psaný proto, abych zmátl čtenáře, ale proto, aby to bylo co nejvíc autentický.. i když chápu že čas jsou peníze a nebude se ti chtít se v tom rejpat... dík oběma za kritiku...

Tragicus
07. 01. 2009
Dát tip
Docela předvídatelné, ale ta trocha překvapení potěší. Styl zajímavý. Ale jo, dobrý nápad.

DaNdÝ
06. 01. 2009
Dát tip
E-eň, nějako sem to nepobral, teda asi možná jo, ale mám z toho strašně nejistej pocit, nevím esli to byl účel nějaký zmatení? Pár těch replik dobrejch, ale zamlouvali by se mi v nějakým jasnějším ucelenějším ději.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru