Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

* * * KULATÁ K.O.U.L.E.* * * ukončena - hlasujte do zítřejší 20. hodiny :)

06. 01. 2009
0
45
4035
Autor
řádek

Téma:          slavná dvojice (romča s julčou...,otík s desďou, sam a dála...)  
                                  (téma zadává mořský koník)

Čas:             24 hodin (soutěž ukončena zítra ve 2000)

Forma:         Libovolná

 

Důležitá připomínka - soutěžní příspěvek musí mít v názvu "dvojice", díky )

 


 

Bitevní podmínky:

 

1)      účast v každém kole bitvy je dobrovolná; podmínkou není ani účast v klubu, nicméně pokud máte zájem, stačí se přihlásit

 

2)      téma zadává vítěz předchozího kola; v případě, že nemůže či nechce, zadá téma autor, kterého vybere on nebo zadavatel tématu předchozího kola; první téma zadává řádek;

      téma zadává zadavatel prostřednictvím díla v kategorii "srazy, akce" na hlavní straně (s názvem Bitva psavců - zadání); po ukončení daného kola zadání z hlavní strany smázne

 

3)     zadavatel tématu se daného kola může účastnit pouze mimo soutěž

 

4)     předmětem zadání je téma a doba, za kterou má téma být napsáno (minimálně 1 hodina, maximálně 24 hodin); zadavatel může stanovit i formu, ve které má být dílo zpracováno

 

5)     uznávají se pouze vlastní práce, napsané v daném termínu, tedy nikoli práce staré, již publikované atd.; každý autor může soutěžit pouze s jedním dílem

autor do názvu díla uvede předmět zadání daného kola a ve vlastním zájmu se přihlásí v klubu K.O.U.L.E. http://www.pismak.cz/index.php?data=club&id=69109 o jeho zařazení

 

6)     vyhodnocení soutěže: o výherci rozhoduje počet tipů a výběrů, v případě rovnosti počtu tipů či nejasnosti má konečné slovo zadavatel daného tématu;

vyhodnocení soutěže probíhá po dobu 24 hodin po ukončení soutěže

 

7)     revize pravidel možná


45 názorů

řádek
08. 01. 2009
Dát tip
aleš: z tohoto pravidla neustoupím :) I tak to sebere nějakej čas, než všechna díla najdu a nastrkám je do klubu..

řádek
08. 01. 2009
Dát tip
Oldjerry: ale dyť jo. Dyť ode mě jsi ani avízo nedostal, ne? Tohle bylo info pro koníka hlavně :)

no, téma v názvu je určitě příjemné pro organizátora, horší je to z pohledu čtenáře.Jako účastník soutěže to řeším tak, že k názvu tématu ještě přidávám nějaký rozlišovací popis, jinak ten seznam soutěžních děl je hodně jednotvárný...:o) ale třeba to tak vidím jen já.

Oldjerry
08. 01. 2009
Dát tip
Řádku - já to hodnotil SUBJEKTIVNĚ podle úrovně děl, nikoli podle počtu zúčastněných. Nakonec tu mezi nebyla mezi soutěžními dílky ani jedna t.zv. srágora. Kam se hrabu se svým Vesmírem...

jo já si neuvědomila že to bývá v akcích... a navíc jedno téma a skoro jednotný název - no pak je to vlastně bez debat vcelku... :o)

řádek
08. 01. 2009
Dát tip
jinak - dvojice je třetí nejúspěšnější téma; to je myslím vážně celkem úspěch :)

řádek
08. 01. 2009
Dát tip
Heh, já nikdy nedávám vyhlášení tématu do doporučených děl :) Jen na hlavní stranu, mezi srazy a akce. Docela to zatím funguje a lidi si všímaj :) Nehledě an to, že někdy nejde přehlídnout to, že se jeden den vyrojí děl na jediný téma :)

já nevím - dyž se dílko doporučí, je podle mne stejně tak viditelný jako dyž je v aréně - je prostě na hlavní stránce - rozdíl je jen v tý žádosti o hlubší kritiku no a pak v tom že si doporučením řádek vyplýtvá počet 5 dílek měsíčně - ale to by ses zas dalo pořešit v tomhle specifickým... hezký den, kucííí :o)

jejdavilda
08. 01. 2009
Dát tip
A proto zavolej mi do klubu. Jsem milá, jsem hravá

pokud soutěž za něco stojí (a myslím, že v principu ano), tak osloví víc uživatelů i bez pomocných berliček. Už to, že je vyvěšena na hlavní stránce, dává každému zájemci možnost se zapojit. Hlavní stránka je pravděpodobně ještě víc navštěvovaná než aréna :o)

moorgaan
08. 01. 2009
Dát tip
aleši nevim čeho si všímáš a nechápu kde bereš pocit , že jsem posedlý arénou , ale prostě nekdo chodi tam a nekdo tam.. na rovinu ti reknu, ze klidne muze byt zadani jen tam kde bylo doposud, me to vubec nevadi, ale pokud to ma oslovit vice uzivatelu, tak by se to k nim melo dostat - a arena je celkem navstevovana , takze pokud s tim uz nekdo pracuje, je asi malickost to do areny vsunout.. nic vic nic min..

řádek: aha, to jsem špatně pochopil. Ale vyžadovat pro zadání soutěže hlubší kritiku mi připadá poněkud absurdní. Rozhodně zasloužíš pochvalu za rozvíření stojatých vod. Soutěž žije a píše do ní čím dál víc lidí. Bravo...

řádek
08. 01. 2009
Dát tip
aleši, myslím, že moorgaan se jen přimlouval za to, aby se při zadávání tématu zaškrtávalo políčko "souhlasim s hlubší kritkou" a tím pádem aby se ZADÁNÍ, nikoli díla, dostalo do arény. No... to sice možný je, ale já to se přiznám moc nedělám a zas si říkám, že soutěž už chvíli běží a že tichá pošta funguje a že lidi pomalu a jistě si začínají zvykat, že každý úžerý je na hlavní straně zadání novýho kola... Zas ať není překoulováno :)

moorgaan: tvé posedlosti arénou už jsem si všiml několikrát. Jsou tu ale lidi, které aréna vůbec nezajímá. Lépe když jsou pravidla maximálně obecná, do arény si dílo může dát dílo každý sám.

moorgaan
08. 01. 2009
Dát tip
ze zadani vyplyva fak, ze podstatou je " dvojice" .. mozna logicky nekdo namitne, ze romča s julčou je jasny signal, pro me to byl prave signal k recesi na "slavne dvojice".. nepochopil jsem zadani, i to je mozna soucast souteze..ale jak pise radek, je to hra a diky za ni, je tady aspon na pismaku veselo a dava to mnohym vitr do plachet..sam vim jak je celkem tezke vyslet tema, aby to melo grady a uzivatele se k nemu nestaveli zady..toto tema bylo velmi dobre !..jedine co si porad myslim, ze by zadani tematu melo byt i soucasti "areny"..vim, ze spousta soutezicich se pohybuje prave v arene a odtud vyrazi do sveta ...diky!

řádek
07. 01. 2009
Dát tip
:)

děkuju za pochvalu - koukala sem kolik se vás zúčastnilo - za to budete po zásluze potrestáni :o)

Oldjerry
07. 01. 2009
Dát tip
Řádku ať to beru jak to beru - toto je zatím nejzdařileji volené i zpracované téma. Chválm mořského hřebečka !

řádek
07. 01. 2009
Dát tip
Mě to poučilo. Příště, až budu psát zadání, taky do červeného textu napíšu, že se mají lidi pořádně na zadání podívat :)

jasně, chápu :o)

vesuvanka
07. 01. 2009
Dát tip
mořský koník - díky za avízo a omlouvám se za svoji prudkou reakci - viz moje vysvětlení řádkovi. Mrzelo mě odmítnutí díla - pro mě je v životě a zejména v poslední době "odmítnutí" něco hodně osobního a bolestivého, co se promítá do všech situací, kdy je něco co nabízím s radostí odmítnuto (i když jde o maličkost), ale to sem nepatří, je to jen na vysvětlenou, proč jsem tak reagovala. Jinak máš pravdu, že jsem se chytla červeně psaného textu a především názvů děl autorů, kteří se zúčastnili "Dvojice" - pojala jsem dvojici po svém. Takže vše vysvětleno a vpohodě :-)))

aha, tož já to zadala zmateně, kaju se, sypu si popel na hlavu... ale fakt nečteš pozorně - já tě nehodlala vYklubit ale vklubit mimo soutěž... :o)

vesuvanko - a mne zas mrzí že se pro slušně řečenou maličkost urážíš - stačilo si pořádně přečíst zadání... nemyslím že by bylo až tak matoucí - většina účastníků se chytla pouze červené důležité připomínky a ignorovala ostatní okolo... být vkluben mimo soutěž je něco ponižujícího? to sem netušila, to bych ti takovou "ostudu" nedělala... a jelikož sem se do vaší soutěže vetřela až v devátém ko(u)le - nepanikař a zůstaň, já už nikdy nic zadávat nebudu - ani zmateně ani nezmateně - a uražená nejsu, jen se nerada hádám o kyblíčky a lopatičky - pískoviště je zas volný :o)

vesuvanka
07. 01. 2009
Dát tip
řádek - děkuji za avízo i vysvětlení a omlouvám se za svoji zbrklou a pobouřenou reakci a beru zpět a v klubu zůstanu :-))). Samozřejmě, že soutěž beru jako hru - přiznám se, že neumím psát díla na zadané téma, proto jsem měla velkou radost, že se objevilo zadání, jehož název mě inspiroval napsat báseň a zúčastnit se soutěže. Proto to zklamání a prudká reakce na "vyklubení" ze soutěže od mořského koníka. Téma nezadala dost jasně, i když napsala v závorce příklad Romea a Julie, v názvu bylo jen slovo DVOJICE, správně měla napsat SLAVNÉ DVOJICE LIDI, pak by k tomuto nedorozumění nedošlo .

řádek
07. 01. 2009
Dát tip
vesuvanka: nepřehodnotíš to ani po mém dodatku? :)

řádek
07. 01. 2009
Dát tip
Jde především o hru. Myslím, že je na škodu to dramatizovat :) Jinak to pojalo víc lidí, zřejmě to tedy ze zadání jasně nevyplívalo; kdyby to napsal jinak jeden nebo dva lidé, bylo by to něco jiného. Chyba je tedy spíše na naší straně (tedy na straně zadavatele a organizátora), nicméně zas o tolik nejde a je zbytečné kvůli tomu někoho vyklubovat nebo se už neúčastnit žádné soutěže :) Nesoutěžně byl zařazen jen jeden příspěvek, na přání autora (mimo jiné proto, že dílo nebylo nové). V rámci toho, jak zřejmě bylo zadání pochopeno mnohými, díla nevybočují, myslím. Znovu říkám - je to jen hra :)

vesuvanka
07. 01. 2009
Dát tip
řádek - prosím o vyřazení z klubu - viz výše moje odpověď mořskému koníku. Omlouvám se, že jsem Ti přidělala práci, ale pro mě to je velké zklamání, odmítnutí bolí víc než cokoliv jiného...

vesuvanka
07. 01. 2009
Dát tip
mořský koník - díky za avízo i "vklubení" mimo soutěž - docela mě to mrzí a dotklo se mi to, ale je to Tvoje věc a já se vnucovat nebudu a také už se tu žádné soutěže nezúčastním. Poprosím řádka, aby mě vymazal z klubu, takže Ti moc děkuju a ahoj...

to je zajímavé, koník a chce lidi :o)

já opravdu chcu do soutěže typ dvojic jak uvedeno... prostě lidi... jiné "dvojice" budou vklubeny mimo soutěž páč nevím koho všeho se to týká, avíznu vás všecky :o)

jejdavilda
07. 01. 2009
Dát tip
Já o propanu a butanu, klidně jsme mohli

původně jsem chtěl psát o dvojici Alma a Ta...

jejdavilda
07. 01. 2009
Dát tip
Teda já myslel, že jsem zde jediný magor, ale jak vidím tak zaostávám. Slavné dvojice typu dobro a zlo nebo malý princ a růže ve mě vznuzují údiv :-)

Muamarek
07. 01. 2009
Dát tip
Já tam mám "dobro a zlo" - to je dost profláklá dvojice :-)) Marek

vesuvanka
07. 01. 2009
Dát tip
řádek - i já moc děkuji :-)))

řádek
07. 01. 2009
Dát tip
beketka: jojo, už tam jsi :) Za tím patem a matem si skorem nebyla ani vidět :)

řádek
07. 01. 2009
Dát tip
vesuv: to je přece v pořádku. Je lepší mě upozornit víckrát, než vůbec :-) Žádný problém. Jdu dílo zařadit. Děkuji za účast :)

vesuvanka
07. 01. 2009
Dát tip
Prosím o zařazení mé "Dvojice" do soutěže - nevím jak zařadit dílko do klubu K.O.U.L.E, sama to zařadit neumím - omlouvám se, že Ti všude píši avíza - předem díky a zdravím :-)))

já jen připomínám - páč už sem četla dvě dílka BEZ oněch slavných dvojic - musí se tam objevit dvě postavy proflánutý jako pár... aj dyby křemílek a vochomůrka ale ta dvojice tam musí být, sím pěkně :o)

jejdavilda
06. 01. 2009
Dát tip
Mi vykládej, že je zas úterý, nemáš jiný kalebdář?

řádek
06. 01. 2009
Dát tip
HODNĚ ZDARU! :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru