Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Z týhle skály neskočím

08. 01. 2009
1
18
3778
Autor
K3

Musel jsem se vyjádřit...

Tak jako bájný krysař vábí pomocí flétny pověstné hlodavce, vábí nás pan Paroubek a Rath. Pomocí své rétoriky o poplatcích ve zdravotnictví nás vábí k tomu, abychom se postavili na jejich stranu. Přesněji, abychom jejich stranu příště volili.

Ne!

Já z té skály neskočím!

Těch nejpotřebnějších, kterým by měly být poplatky eventuelně odpuštěny, je drtivá menšina. Naopak drtivá většina na poplatky samozřejmě má a kdo je trochu solidární a není pokrytec, ten to alespoň sám před svým svědomím musí přiznat.

Tak třeba: řekněme, že třetina populace v produktivním věku má nadprůměrný plat. Samozřejmě zaplatí a o poplatcích ani nepřemýšlí.

Z té třetiny populace jich má dvě třetiny malé děti. Příspěvky jim také rádi zaplatí a nijak se jich to nedotkne.

A když se z té třetiny populace s nadprůměrným platem stanou důchodci, budou mít nadprůměrný důchod a také automaticky zaplatí, pokud nejsou pokrytci…

Ne, pane Paroubku a Rathe!

Já z té skály neskočím!

 

A ještě něco!

Poplatky, to je teprve startovní čára zdravotnické reformy.

A my nejsme s to, v zájmu všech, potlačit svoji mocichtivost a hamižnost a přes tu pomyslnou čáru se přenést!

 

Ztrácíme čas…

 

 


18 názorů

K3
08. 12. 2015
Dát tip

Goro dík. Vážně si vážím tvé posuzování.


Gora
08. 12. 2015
Dát tip

Oba jmenovaní pánové jsou na smetišti dějin...dobrý odhad.../T.


johanne
21. 01. 2009
Dát tip
Z jaké skály sakra? Aha, krysař... S metaforami opatrně, zvlášť když mají zaručit jen efekt. Jinak, co se týče poplatků, mám na to stejný názor. A takovýhle příspěvek skutečně patří na blog, ne na literární server.

guy
09. 01. 2009
Dát tip
Prosím tě, běž si s tím na nějaký jiný server, třeba na seznam, tohle není žádná úvaha a na literární server to proto nepatří. Děkuji.

Winter
09. 01. 2009
Dát tip
Já vím, já tě jen, protožes tu nový, upozornil, že to je Tangens - a s ním se nemá cenu hádat. Napsal jsem to blbě, no .(

Winter
09. 01. 2009
Dát tip
Možná učili, ale ten nad tebou je Tangens_Omega36.

Winter
08. 01. 2009
Dát tip
Hurá tedy do systému řízené zdravotní péče. Ruku v ruce budujme systém placeného zdravotnictví! Paně Bendlovi totiž rezne "manželčino" Porše. Aneb, jsi stejně hloupý jako všichni, kdo si myslím, že jde o nějaké poplatky. A docela bych ti přál důchod pumpařky. A tu scénku o kuřecím průmeru jistě znáš.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru