Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tvůrčí svízel

08. 01. 2009
11
14
1263
Autor
DaNdÝ

Beznadějné!

Na svém přemoderním notebooku jsem psal kritickou esej o vlezlosti supermarketismu a všech těchto odporných věcech. Celou myšlenku jsem vložil do alegorického hávu výběru z různorodých druhů šamponů. Píši:  Šampon na barevné vlasy, na lupy, na mastné vlasy, lepkavé vlasy, slizké vlasy, olezlé vlasy, šampon na vlasy, co páchnou po siláži,  šampon s drobnými kmotřičkami, které sami rozplétají zacuckatělé vlasy.  Závěrečná věta textu se sama od sebe smazala. V modrém okénku místo ní vyskočilo varování: Použijte méně infantilní výraz než „zacuckatělé“! Např.: Zapletené, zaknocené, spletené, slepené atd. Pobaveně jsem se pousmál, dal mezi rty tužku a kousek si ukousl. Napsal jsem svou větu znovu. Proces se opakoval s následným modrým okénkem: Použijte jeden z výše zmíněných, LEPŠÍCH, výrazů! Rozkousl jsem tužku ve dví a tu část s gumou spolkl. Znovu jsem vystřelil větu proti barikádě cenzury. Okénko: Už bylo kategoricky zdůrazněno, že „zacuckatělý“ NE! Polovinou tužky jsem několikrát udeřil do písmena „A“. Vypálil jsem větu znovu a tentokrát kadencí rotačáku. Program se zhroutil. Na modré obrazovce bylo jen napsáno: Váš textový editor odmítá na tomto spolupracovat.  Pomalým pohybem jsem notebook zacvakl. Dlouhým nehtem na malíčku jsem si z mezizubí vydloubl třísku. Rozplakal jsem se.   


14 názorů

jH
04. 06. 2010
Dát tip
tip vole a od mráze bys měl vědět, že se korektura na compu dá zrušit

Histreo
25. 11. 2009
Dát tip
:-)styď se, to neni nikdy na škodu...

DaNdÝ
24. 11. 2009
Dát tip
nu esli mají komentáře srovnatelnou úroveňh s dílem, tak nevím esli se nemám stydět. A díky za návštěvu u týhle věci, kterou jsem ale stejnak měl vymazat.

Histreo
24. 11. 2009
Dát tip
:-Dnejen miniaturka, ale i komentáře stojí dost za přečtení:-)taková rozvernost, kde se to bere:-)

Opravdu se mi to líbí a navíc mne potěšilo, že při psaní tohoto fejetonu nebylo nejspíš zraněno, ani zabito žádné zvíře.

tanec
11. 01. 2009
Dát tip
Chyby, ne chyba bavím se T.

papouch
09. 01. 2009
Dát tip
:-) jo. A zkus mu ještě domluvit, třeba že ho za trest necháš po škole, nebo tak.. .-)

DaNdÝ
09. 01. 2009
Dát tip
díky, díky, hmotu nenechám díky, díky, sami nechám. Jakože z hecu a aby si to můj program zapamatoval.

papouch
09. 01. 2009
Dát tip
To máš teda hodně pitomý program. Zacuckatělé mu vadí. Ale hrubka jak zvon šampon s .. kmotřičkami, které sami rozplétají mu nevadí? Zahoď ho a pořuiď si psací stroj a učebnici ČJ... :-)P

DaNdÝ
09. 01. 2009
Dát tip
díky baví mě že ses bavil

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru