Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Souznění spánkem

13. 01. 2009
4
3
1572

Vyjmuto z deníku

Až pozdě v noci jsem si uvědomila, že vedle mne ležíš. Ach, jak moc jsem si vždycky přála vedle tebe usínat a vstávat! A teď když to mám, přijímám to jako samozřejmost, nehledám v tom už žádné kouzlo a přitom ten okamžik zůstává stále stejný. Ulehnout,  zavřít oči a spát. Když se pak  v noci probudím, jemně pohladím tvou dlaň a tu svoji vložím do ní. I když spíš, cítím lehký stisk tvých prstů, jako by věděly, že jsem tu a dávají ve spánku najevo i tvou přítomnost a vědomí o mé existenci. Možná bych se měla dotknout trošku víc a narušit tvůj spánek letmým polibkem. Co uděláš, když se probudíš?Spát s někým je parafráze sexu, ale tady nejde o sex, tady jde o skutečný spánek, o chvíli, kdy se člověk oddává tomu nejsladšímu a zřejmě právě proto touží, aby u toho s ním byla i milovaná bytost, se kterou se spánek stává ještě sladším.

Dej mi svou ruku kolem těla, oviň mne jako liána až ztratím dech, stejně už jsem dávno ztratila rozum, tak co? Chci cítit jak mne svíráš a vsaď se, že neumřu a nepřestanu dýchat v tvé náruči a kdybych v ní přece jen zahynula, bude to nejkrásnější místo na světě a já zemřu nekonečně šťastná. Dovol mi uložit svou hlavu do toho dolíku pod klíční kostí, který pánbůh stejně stvořil mužům jen proto, aby na něm ženy mohly usínat a až přivřu víčka a sen zahalí skutečnost, budeš mou součástí o mnoho víc, než před tím, když jsi se mnou spal a byl přitom vzhůru. Jsem unavená, ale vím, že spánek, jemuž se oddáme je křehký jako křišťál a dokáže jej narušit i jemný záchvěv tvého dechu.


3 názory

díky za milá slova, hezký večer Adriana

Marlav
15. 10. 2009
Dát tip
křehké...sladkých chvil je málo, proto mají takovou sílu...je dobré ji vnímat...což ty umíš:-))))

moorgaan
14. 01. 2009
Dát tip
kristál se zamlzi tim jemnym dechem.../** hezke

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru