Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Přítel

13. 01. 2009
9
11
2802

KOULE SPECIˇAL

   Přítel
    Teď ti čtrnáct dní nebudu psát.Sleduje mě totiž vrah.Viděl jsem ho při měsíci rdousit ženu.A on viděl,že ho vidím.
    Prima.Až potkáš tu „zardoušenou“ ženu v konzumu,můžeš mi klidně odpovědět na mejl..Věř,že ji vrah „rdousil“ francouzským polibkem.
    Za čtrnáct dní dostanu mejl. Už jsem ji potkal.Je tam však další senzační zpráva.Divoká prasata obklíčila v lese maringotku a její obyvatelé v ní byli týden uvězněni.
    Nemohu hned reagovat,ale brzy se náhodou dozvím, že maringotka patří myslivcům, kteří blízko ní prasata krmí.
    Můj přítel je bájivý lhář.Žádnou ze svých zpráv nemyslí úplně vážně,ale tak rád si vymýšlí, že se bez toho neobejde.Jinak je to ale prima kamarád.Rozhodla jsem se jednat a pokusit se přítele lhaní odnaučit.Píšeme si po internetu, ale jednou za dva měsíce se vidíme.
    Když jsme se tedy setkali,překvapila jsem ho „senzační“ zprávou zase já.Naše společná kamarádka Romana slaví za týden na chalupě narozeniny.Zve nás oba.Romana ale požaduje, aby každý na oslavu přišel v pyžamu s červenou mašlí kolem pasu.
    Co je to za nesmysl, zlobí se přítel.Taky jsem si říkala, co je to za nesmysl.Ale když to chce,přijdu tam takhle oblečená.Jen si pod to pyžamo vezmu tepláky, svetr a bundu.Romana řekla,že toho,kdo nebude mít požadovaný úbor, nepustí dovnitř.Nenechám si přece kvůli pyžamu tu oslavu ujít.Pro jistotu jsem příteli udala začátek oslavy o hodinu později, abychom na chalupě už všichni byli.
    Se svým žertíkem jsem ostatní seznámila a napjatě jsme očekávali přítelův příchod.Nezklamali jsme se.Přítel dorazil v modrobílém pyžamu a v pase měl mašli.Romana ho vpustila a všichni jsme ho uvítali hurónským pokřikem a potleskem.Vzal to sportovně,ostatně pod pyžamem měl podle mé rady tepláky a bundu.
     Přesto mi vyčetl: Proč jsi mi to udělala?Ale řekla jsem si,že máš rád senzační vylhané zprávy,tak proč ti také jednu nepřihrát.
     Brzy jsem dostala mejl:Teď ti čtrnáct dní nebudu psát.Máme druhou část toho školení a v té „díře“,kde se to pořádá, není internet.

11 názorů

Horavin
27. 01. 2009
Dát tip
:o)*

Já myslím, že je škoda, aby oku čtenáře byla ukryta povídka podobného obsahu :-) Vlastností a do jisté míry i povinností spisovatele je fabulování, vymýšlení si. A to je právě to, čeho jsem se bál, tedy že většina autorů se ponoří do svých vzpomínek. p.s.: odborně se tomu říká münchhausenův syndrom :-) p.p.s.: čárka na klávesnici tvoří stejně jako háček, avšak bez podržené klávesy shift :-)

Armine,máš pravdu,ale až o druhé části.První část je pravdivá,měla jsem takového přítele,který si vymýšlel.Nebyl zlý,nakonec jsme si však přestali psát,neb občas lhal i o zcela praktických věcech.Jenže to by nebyla povídka,ale život.Neumím moc psát povídky a asi to nebudu dělat.Jedna se mi však povedla.Byla o tom,jak mne můj pozdější manžel propašovával na chlapeckou studentskou kolej,je to všakdost dlouhé,ta to na písmák nedám

poněkud jalové :-(

comas
15. 01. 2009
Dát tip
lháááářko dal jsem ti tip

itsx
15. 01. 2009
Dát tip
Asi u Můj přítel je bájivý lhář ... mě to fakt hodně chytlo.A od Když jsme se tedy setkali ... mě to hodně pustilo, dočetl jsem to jenom ze zvědavosti a setrvačnosti.

Tragicus
14. 01. 2009
Dát tip
Anekdota. Úprava, obsah, sloh - nenadchlo.

moorgaan
14. 01. 2009
Dát tip
kratka povidka , ale ctiva../**

avox
14. 01. 2009
Dát tip
Trochu připomíná jeden film pro pamětníky s M. Kopeckým, ale fajn. Pokud jde o úpravu, chtělo by to za čárkami a tečkami dělat mezery :-) */

Diana
14. 01. 2009
Dát tip
Prima mít takového přítele! :-)*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru