Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Internetová jazyková příručka

16. 01. 2009
2
15
3804

- Dobrý den, to je Ústav pro jazyk český ? - Hej. Čo si želáte ?

Ona to nejni událost, ale myslím si, že to sem patří. Možná do jiné kategorie, ale předpokládám, že tohle většina z nás použije.



Tudíž...




Tímto dávám ve známost, že se na internetu objevila příručka českého jazyka. Jejím autorem a vlastníkem je Ústav pro jazyk český akademie věd, v.v.i.

Jelikož nefungují HTML tagy, tak si to zkopírujte  >>> http://prirucka.ujc.cas.cz <<<



Zřejmě ji již většina z vás popatřila, nicméně pokud někdo ne, tak této možnosti neváhejte využít. Za pozornost stojí všechny kapitoly.

Nyní jsem našel další stránku, neméně zajímavou. Byla by škoda ochudit ostatní i o ni.

>> http://cz-language.upol.cz/index.php <<


15 názorů

příručka je tm už poměrně dlouho, teď přibyl slovník tvarů. je to věc praktická. věc praktická možná míň, ale miljonkrát krásnější: na stránkách ústavu pro jazyk český můžete taky prohledávat nejrozsáhlejší české slovníkové dílo: příruční slovník jazyka českého. ba co víc: můžete prohlížet i oskenovanou kartotéku s doklady slov... tak to si zkuste.

Práskači!

Toho si nevšímej, chrouste, Ústav pro jazyk český neexistuje, je to jen Pištův další alternick

Určitě se tam něco málo píše i o velkých písmenech na začátcích vět. Případně o jménech. Chroust má konečně co studovat.

psav přechodníky jistě tam někdy nakouknu, že abych nebyl mezi intoši za negramota :o)

JiKo
16. 01. 2009
Dát tip
Internetový odkaz bývá krátký taky bych jeden tip pro lidi měl

NJN: jo, nadávat on uměl, ale některé jeho kokusy stály za přečtení :-) Jiko: zdálo se mi to krátký, tak jsem to chtěl něčím natáhnout :-)

JiKo
16. 01. 2009
Dát tip
nač to právní upozornění? jinač ty stránky znám a byl jsem tam kolikrát :-)

jj, i já jsem byl při čtení výše zmíněného znovu ten malý zmatený chlapeček :-) p.s.: slovo popatřit používal chabal :-) jestli neznáš chabala, tak jsi přišla o hodně, zvláště v případě jeho povídek :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru