Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Asul, Dwymlechský Vlk IV.

13. 08. 2001
4
0
2207

Kdo přesně je odpovědný za masakr na zámku Askell je dodnes záhadou.Studie učenců Esemara Ulbreda a Karla Izmaa Bronwicha nás dovedla k téměř vědecky holé pravdě, obnášející přes dvacetsedm možností a příčin.Přesto je mezi prostým lidem stále nejpopulárnější bajka o polobohu Asulovi a jeho hněvu, jenž se na tyto dnešní ruiny snesl po jeho uvěznění. - encyclopedia Epella

"...je zcela prosté. Chci aby můj bratr zemřel,chci aby se svíjel v bolesti a prosil o život, jako červ u mých nohou. Ale vše musí vypadat tak, aby veškerá vina, která z jeho smrti vyplyne, padla na tebe. Pochop, to co se odehraje dnes večer zde na zámku, nebude stejné, jako to, co uslyší nejen prostý, ale i urozený lid. Vše je pečlivě připraveno. Jsme ve výhodě a princ vkráčel do mé pasti. Teď stačí jen natáhnout ruce, chytit a nepustit. Nedívej se tak na mě Asule. Dostaneš peníze, dobrou loď a posádku zabijáků."

Paní na Asula upřela jasně čitelný pohled. Odmítni a zemřeš. Přijmi a možná, dá-li osud, budeš žít ještě pár dní, měsíců či let.

" Rozumím a poslechnu. Jaký je tedy plán ?"

Žena se usmála a odhalila tak nepřirozeně bělostný chrup.

" Jeho výsost princ Wessen," z toho, jak vyřkla bratrův titul, přímo čišela ironie a pohrdání," dlí ve svých osobních komnatách, chráněn toliko devíti strážci. Společnost mu dělá má komorná Beatrice, jež je zárověň mou strážkyní, neboť byla od mala cvičena v umění boje všemi dostupnými prostředky. Ta v pravou chvíli, až uslyší smluvené znamení, jímž bude zatroubení hlásného rohu, zabije princova pobočníka a jeho samotného znehybní tak,aby bylo jeho zadržení co nejsnadnější. Ty pobiješ vojáky, vtrhneš do ložnice a přineseš Wessena sem, do trůnního sálu. Co bude dál, záleží na tom, jak moc s tebou budu spokojená."

" Kdy mám vyrazit ?"

Paní tleskla a přivolala vrchního správce.

" Zde, Keberis, tě dovede do zbrojnice. Ali a Ahmed vás doprovodí.

Dva z Hadů se postavili každý na jednu stranu, držíc tak Asula a Keberise mezi sebou.

 

Chodba duněla Asulovými kroky. Shintové našlapovali měkce a zcela neslyšně. V polovině cesty narazili na dva princovy muže, kteří právě opouštěli veleznámou místnost Askellských lazebnic. První z dvojice si ani nestihl uvědomit nebezpečí, když tu mu hbitá čepel scimitaru protla krční tepnu a on se skácel k zemi. Druhý uskočil a podařilo se mu tasit dýku.

" Tak pojďtě vy černý zmetci !"

Hadi se na sebe podívali a jeden z nich vykročil.

V tu chvíli se do všeho vložil Asul. Drtivou ranou srazil druhého Hada na kolena, zhoupl se a prokopl mu nechráněný hrudník. Keberis vykřikl strachy a rozběhl se pryč.

" Teď jsme sami Shinto," řekl Asul chladně," ukaž co umíš !"

Shinta otřel zbraň o tabard muže, jehož právě zabil a postavil se do střehu. Asul vyrazil, vzápětí přešel do kotoulu a podrazil tak černému bojovníku nohy. Než stačil obr nabýt rovnováhy, Had vyskočil a kopl z otočky Asula do brady. Ten odletěl, udeřil se zády o zeď a podklesl.

" To nebylo zlý Hade, ale aby si zabil Vlka, musíš umět víc !!!"

S tím Asul popadl nůž, ležící na podlaze a zaútočil. Souboj netrval déle,než co by srdce pětkrát udeřilo.

Avatar pohlédl na mrtvého strážce a vytáhl mu z hrudi svou zbraň.

" Nebyl si špatný, ale ja byl lepší," uchechtl se Asul, sebral ještě meč princova vojáka a pak volným krokem odešel směrem, kterým je předtím vedl správce Keberis.

 

" Petře, kurva Petře..." zasípal Manuel a zatřásl bezvládným druhem,"...nemůžeš mi přeci umřít ! Co budu...dělat ? Be...z...tebe...eh...sakra, cítím se...nějak divně.Bolí...to.Zasraný...če...če..."

 

" Stát ! Kdo sakra jsi !??"

Půltucet gardistů si příchozího měřil nevraživými pohledy.

" Já ? Já jsem nikdo," usmál se mrňavý zakuklenec."

" Jak nikdo ?? Netrop si z nás žerty u Shaliných koz ! Ptám se kdo si a co tu pohledáváš ?!!"

Zpod kutny vyjela chlupatá ruka, prstem se dotkla desátníkovi hrudi a zase zajela zpět.

" To pro tebe není důležité, jdi mi z cesty !"

" No tohle je tedy vrchol !! Měl jsem trpělivosti dost ! Chlapi, chopte se ho !"

Jakmile velitel vyřkl rozkaz, vyrazili jej ostatní ihned splnit. Mužík chvíli klidně stál, pak zamával rukávy. Gardisty pohltily plameny a zděšený desátník jen vykvikl :" Magicus !!!"

" Jen tak trochu," usmál se čaroděj a ukázal na rozklepaného vojáka.

" NÉÉÉÉÉÉ..."

" Ale ano."

 

Na nádvoří panoval chaos. Vojáci pobíhali chvíli sem a chvíli zase tam, koseni prudkou palbou z ochozů. Marně se snažili chránit štíty, marně se krčili za poloprázdnými vozy.

" Jsme napadeni pane !!!"

Polní maršál Elwin Rogel William de Pouint se suše zasmál.

" Vskutku poručíku ? Málem jsem si nevšiml."

Jeden z mužu, kryjící vojevůdce vlastním tělem, zachroptěl a padl s dvěma šípy v prsou.

Mladý poručík, vyděšený a téměř bez bojových zkušeností, nepochopil ironii v generálově hlase.

" Ano pane ! Musí jich být nejméně padesát. Obě brány jsou zavřené a ovládání zničeno. Jsme tu v pasti ! Všichni tady umřeme tati !!"

Starý maršál smutně kývl hlavou a poplácal syna po rameni.

" Nedáme svou kuži lacino, to se neboj."

 

Asul otevřel dveře a stanul na dřevěném ochoze, vedoucím kolem dokola třetího nádvoří zámku Askell, přímo vedle člena pověstné lučištnické jednotky Ebenových sov. Neváhal a strazil ho dolů, dřív nežli ten stačil říci jediné slovo. Zmohl se jen na výkřik, který byl vzápětí umlčen dutým dopadem a zapraštěním kostí. Obr se rozhlédl. Z ochozu se dalo vyjít, pokud nepočítal dveře jimiž přišel, jedenácti cestami. Dvě z nich vedly do stejné chodby, smysl tedy mělo jen devět možností. Ale kterou z nich vybrat ?

 

Do sálu vběhl Shinta s krvavým obvazem na hlavě a hnal se k trůnu. Poklekl před paní a čekal na svolení promluvit. Paní, nervózně žmoulající konec krajky svého rukávu, téměř vykřikla :" Mluv ! Na co čekáš !!"

Had pozvedl hlavu, oči však stále upíral na podlahu.

" Asul uprchl. Ali a Ahmed jsou mrtví má paní. Keberis není k nalezení."

Paní se zhluboka nadechla.

" A co náš plán ?"

" Princova garda byla pobita dle rozkazu, princ samotný unikl ze svých pokojů a je na cestě k podzemní řece paní má. Poslal jsem tucet Hadů, aby je přepadli cestou a prince dovlekli v okovech sem."

" Dobře. Vezmi si pět mužů, najdi Vlka a zabij ho. Jako důkaz mi doneseš jeho hlavu !"

" Slyším a poslouchám vznešená."

 

" Já také slyším, ale neposlechnu," pomyslel si Asul, skrytý za pootevřenými dveřmi zadního východu," však se uvidí, kdo bude zítra žít a kdo žřát hlínu. Avatar se protáhl, švihl nejdříve pravou a pak levou rukou. Kopí, sekera a zlomený tesák. Bude to muset stačit.Napnul se, pak vystřelil jako šipka z kuše a rozkopl dveře dokořán.

 

Trůním sálem zámku Askell zazněl prastarý řev Ezeku.

 

" RAGHÁÁÁÁÁÁÁ LAÉÉÉÉÉÉÉÉÉN !!!"


johanne
08. 06. 2004
Dát tip
no nevím, tohle je takový... hmmm... trošku slabší než předchozí

Dolente
26. 05. 2004
Dát tip
viz kritika ke třetímu dílu, squííík :o)) *t

Nevím co napsat, abych se zas neopakoval. Už ti asi jenum budu dávat TIPy a nijak to nekomentovat

Seregil
18. 04. 2002
Dát tip
Co dodat. Těch chyb výše zmíněných jsem si nevšiml, prostě jsem byl unesen dějem. *)

Ansuz
06. 09. 2001
Dát tip
Já můžu opět jen a jen chválit.

StvN
16. 08. 2001
Dát tip
Pro mě to je docela zmatený, ale to bude tim, že nejsem ve fantasy moc honěnej

Deltex
14. 08. 2001
Dát tip
Simi: Chyby jsem nenašel, ale shledal jsem, že je to tradičně... skvělé... geniální... no, abych to zase nepřeháněl - mě se to moc líbí. Jako fantasy je to absolutně čitelné, má to spád a já to zhltnul jedním dechem. Až dokončíš onu sérii, zkus to vydat jako kompletní, jednu dlouhou povídku, ano?! A nebo mi to pošleš na mail! Stojí to za to a rozhodně máš talent. TIP jako hora! Měj se nádherně! DeX

bud je anonym ucitel gramatiky, anebo jsem ja negramot :))) protoze tech chyb bych si opravdu nevsiml, kdyby me na ne neupozornil :))) chjo...mel bych ve skole davat vetsi pozor :)))) diky...jak Tobe anonyme, tak i Tobe Dexiku :))

Deltex
14. 08. 2001
Dát tip
Není zač... co s chybama... nejlepší je náplň a čtivost a na tom záleží!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru