Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Víš, to Ježíš chce, ať tě ojedu.

19. 01. 2009
3
6
1681
Autor
babik


Prostě to chce, říkal mi to. Včera se mi zjevil, a to hned dvakrát. Nechtěj vědět, co mi přesně nakázal, ale je to tak.
"Ježiši! No dobrá, běžte si."
Svatá pravda, už bylo načase. Běžte si. Pomodlil sem se v duchu. V ten moment, jak seděla na kraji mý zavšivený postele, cudně, s dlaněma u sebe mezi koleny, vypadala tak strašně smutně... Tak chtivě, tak, jako kdyby se prolomila do ledu rybníka, chtěla vylézt z tý šílený, smrtí nasáklý ledový vody, ale led se podlamoval znovu a znovu; a já přišel k okraji a díval se na ni. To zoufalství ---

Chlap vyběh na pole, oči k nebesům, a řval: "Bože, všímej si mě!"
, no a zasáh ho blesk... Bůh asi existuje.

--- to zoufalství mě rajcovalo, a tvý uši, Bože, ty tvý uši jsou jak lesní studánky, tvářičky jak plnej kotel pomerančů na matech; dokonalá jako moje chvála. Poslední měsíc mi byla přece jenom nerozlučnou přítelkyní jenom ta škytavka. Strašně, ale strašně mi kručelo v koulích -
Podívej se, nevadí mi, že věříš v tyhle blbosti, vadilo by mi to jenom, kdybys byla škaredá. Ty seš nádherná, tebe Bůh obdaroval štědře, na mně nejspíš šetřil... Víš, měl bych ti vyložit svůj plán. Začneme si tykat. Pomodlíme se. Ty budeš na kolenou, rukama se opírajíc o postel. Já budu samozřejmě taky klečet. Hned za tebou. Ty proneseš modlitbu. Můžem se zamotat jako černá a bílá v tom čínským znaku. Můžem -

Vstal sem ze židle a udělal vrávoravej krok k posteli, na kterés' seděla. Jazyk jakoby se mi zkroutil a řek něco úplně jiného, než měl.
"Chceš něco?" zeptal sem se. Co?
"Je mi fajn, děkuju."
Usmála se a odložila na stůl sklínku vína s vodkou. Natáhla ruku směrem ke mně, jakoby mě volala. Bože! V jejích očích se smál Asmodeus. Vzpomněl jsem si, když mě naši zamlada donutili jít na velikonoce do kostela. Připomněla mi toho kněze, když vzpřáhl ruce k nebesům - tahle asociace mě svým způsobem potěšila.

Ale to už sem ji líbal na krk pod uchem a v duchu nadával na podprsenky ("Takhle to Bůh nechtěl").

$$

Jak nadějně to začalo, tak poeticky to skončilo. Adventisti čekaj se sexem do manželství. Kuřba fajn, ale Bože, ty seš taky expert, chudák holka. Dvě minuty potom, co skončila, sem dostal takovej pocit, jako kdyby mi v břišní dutině jezdil kombajn. Nutně sem si musel dát retku. Proto si asi lidi povídaj, než na to skočej. Než se příště zabouchnu do holky, musím se jí preventivně zeptat, v co přesně věří.
Na tohle totiž nemám koule.
Až zahodím vajgl a vlezu dovnitř, pokusím se jí vysvětlit, že tím aktem odporuje vůli Ježíšově a svým nejhlubším


6 názorů

Od kdy jsou uši jako lesní studánky?:D

DaNdÝ
12. 02. 2009
Dát tip
těžko si tu můžu vylejvat svý rozumy jak to mám rád, proto nerad čtu dobrý věci... snad mi chvilinku nesedělo to vkloubení jednoduchý vulgarity, jak jsou mezi rybník a čínskej znak vtlačený kouůe, ale i to tam má svojí váhu, nosnost a výpověď. och bože.

babik
20. 01. 2009
Dát tip
jj ten konec je takovy zlamany.. to prepisu..

to po $$ bych dal do šitu, jako vyprávění to před tím obstojí, dobrý*

řádek
19. 01. 2009
Dát tip
:-D dobře pobavilo

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru