Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Borovičkovod

22. 01. 2009
18
20
3137
Autor
Robinia

Od kamarátov zo Slovenska som dostala takúto správu. Pretože ide o dôležitú informáciu, odovzdávam ďalej. PS Sama sa považujem za štvrtinovú Spišiačku, neviem, neviem, že by sme na Spiši až takíto boli?

Práve som sa vrátil z krčmy, kde nám náš krčmár oznámil hroznú vec, a síce to, že Spišiaci napriek platným dohodám nám neoprávnene uzatvorili borovičkovod. Podľa vyjadrenia krčmára má už len zásoby na 13 dní. Ihneď zasadlo prítomné konzílium a dohodli sme, že bude vyhlásený regulačný stupeň č. 6, t.j.max.6 poldeci na hlavu denne. Ďalej sme odsúhlasili, že počas kríze bude dovolené a umožnené nahradiť borovičku tzv.tuzemským "umom" v neobmedzenom množstve, tak, aby bol dodržaný vykurovací stupeň č.1. Naviac sme získali príslub od moravskej vlády, že počas kríze dodá na Záhorie denne cca 6 000 l tuzemáku, čo by malo pomôcť takmer pokryť potrebu Záhoria a Považia. Ďalej sme rozhodli, že bude opäť spustená výroba v odstavenom liehovare v Leopoldove a až do odvolania tam bude zasa pálený lieh z dubových parket a zemiakov.   Obyvateľstvo bolo varované, aby nevychádzalo z domu bez ťapky (pleskačky)slivovice či iného 
vykurovacieho média. Záhorácky premier ihneď  odcestoval na soboch do Sp.N.Vsi, kde sa pokúsi dosiahnuť nejakého kompromisu. Po tom, čo Spiš uzatvoril svoje Mäsové závody pre nedostatok psieho mäsa do párkov, je to už druhá rana, ktorú nášmu malému Záhoriu tento región uštedril. Európska únia zatiaľ strategicky, ale významne, mlčí. 

 


Informácie obsiahnuté v tejto správe elektronickej pošty môžu byť citlivé, a môžu byť predmetom právnych výsad a/alebo chránené autorským zákonom. V prípade, že nie ste cieleným adresátom tejto správy, prosím Vás o okamžité spätné zaslanie správy s upozornením na nevyžiadanú elektronickú poštu a následné vymazanie správy z Vášho systému.


20 názorů

A.H.
21. 08. 2009
Dát tip
Borovička je bezvadná :DDD *t*

Delfín
24. 01. 2009
Dát tip
Poslední verš třetí sloky měl původně jinou podobu, nevím, jak se mi tam dostala tahle nerýmovaná! Nahraď si jej: ví jak vyzrát na choutky! ***P.S. jinak ono Tebou uveřejněné poplašné dílko opravdu skvěle inspirující! Díky za ně! Ještě tak, aby nám tady u nás uzavřeli fernetovod!Toyótaaa! Teda, chtěl jsem říci: Nic není nemožné!"

Delfín
24. 01. 2009
Dát tip
Když se borovička ztrácí z potrubí, co má ji vést, jsou tu ještě pašeráci! Černý obchod může kvést! Celníkům, co honí bandu, dáme loknout kontrabandu, a ve chvilce, všechna čest, nová cesta volna jest! Nikdo není neúplatný a když Spiš své kohoutky zavřela, obchodník zdatný náhradní řešení zná! Koupejte se, Spišováci, v borovičce celý čas, my si kvalitu i láci jinde nalezneme zas! Přemocná je trhu ruka, vyděračům nesvědčí, závistí jim srdce puká, když je někdo nahradí! Piják, ten si vždy ví rady, jinde hledá nektar svůj! Když to Spišovákům vadí, svému činu řeknou :"Fuj!" V hloubi duše zastydí se, /na celičký dlouhý rok!/ kohoutky zas roztočí se, pípy svlaží božský mok! Teplo zase krví proudí v tekuté podobě své, kdo je bez viny, ať soudí, na zdraví si připijme!

Doktor Věd
24. 01. 2009
Dát tip
a zeleznicny vagony i nadale tahnou na sever

elfka_Sea
23. 01. 2009
Dát tip
*

avox
23. 01. 2009
Dát tip
Eurozóna přijde vhod, ihned spustí ginovod! :-) */

vesuvanka
23. 01. 2009
Dát tip

guy
23. 01. 2009
Dát tip
hej hej - to je moc moc príma! jsi číslo, paní Robinio :-)

Horavin
22. 01. 2009
Dát tip
:-)*

Háber
22. 01. 2009
Dát tip
pôvodom som triež spišiak, dostal som tiež túto správu, ale vďaka pôvodu som hneď vedel, že je to blbosť*

nostalgik
22. 01. 2009
Dát tip
Což tak požádat Valašského krále o intervenci u páleného Jelínka..? ***

Bíša
22. 01. 2009
Dát tip
Stav začíná býti na pokraji katastrofy...

papouch
22. 01. 2009
Dát tip
:-))))))

Marcela.K.
22. 01. 2009
Dát tip
Nad Tatrou sa blýska? :-))

Oldjerry
22. 01. 2009
Dát tip
Sa-kra ! Borovička - má nejoblíbenější značka vína ! a ještě ze SpišskoNovoveskej trati. Do paroma ! Ještě, že mám tu trnkovicu...

Doktor Věd
22. 01. 2009
Dát tip
neni o čem :) *

Diana
22. 01. 2009
Dát tip
:-) Ještěže piju bechera! :-)*

vesuvanka
22. 01. 2009
Dát tip
:-))))))) TIP

synáček
22. 01. 2009
Dát tip
To je mazec...!*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru