Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Efekt motýlích křídel: Předmluva

25. 01. 2009
0
4
813
Autor
Element6

Dílo, povídka, novela, román, či jak tomu chcete říkat, které sem začnu nyní každý týden vkládat je cosi nového. Něco, co čítá 120 stran A5. Nebudu nic zapírat - jsem na to pyšný:-)) Toto je pouhá předmluva, kterou můžete, ale také nemusíte číst. Klidně ji můžete vynechat a začít číst až samotný začátek příběhu, který přijde buď večer nebo zítra dopoledne. Každopádně: nedejte na kvalitu této předmluvy či preambule. To vás jen autor chtěl trošku připravit a také navnadit. První kapitola byla součástí soutěže PP.cz, takže se nejedná o žádné plagiátorství. A pokud se vám bude zdát, že si jednodlivé kapitoly nejsou vůbec podobné, pak vězte, že je to pouhé zdání neboť po dvou třech prvotních částech přijde smršť, která vás touží splavit do oceánu stesku a smrti...

„I něco tak malého, jako je třepetání motýlích křídel, může v konečném důsledku vyvolat tajfun někde na druhé polovině světa.“

                Edward Lorenz



    Příběh, který se chystáš číst se, alespoň se je mi známo, nikdy nestal. To ovšem ještě neznamená, že by se stát nemohl. Podle mne jsou nejlepší a nejděsivější příběhy právě ty, jenž mají tendenci se uskutečnit. Možná, že tento příběh na svém konci také trochu sklouzne k fantaskním představám jeho autora, ovšem vynasnažil jsem se napsat něco, co by bylo přístupně každému. Strašidelnou pohádku pro děti, zamilovaný příběh pro dospívající, ale také drama a horor určený všem těm, kdož se nebojí vejít do světa plného smutku, radosti a hrůz. Do světa, kde žádný krok není předem připravený. Kde každý stránka skýtá cosi neurčitého. Něco schovaného za tenkou clonou normálu, která dělí realitu od imaginace.
    Ale tohle přeci je imaginace nebo ne? Samozřejmě že ano. Zdánlivě skutečný svět s elementy života. Stačí se pouze nadechnout a vejít do tohoto světa, kde zítřek nemusí nutně znamenat další rozbřesk.
    Pevně věřím, že se ti tento svět, či jak to chceš nazývat, zalíbí. Ale pozor – nesmíš v něm setrvat příliš dlouho, protože jinak nenajdeš cestu zpět.


4 názory

Horavin
26. 01. 2009
Dát tip
Věta: "Příběh, který se chystáš číst se, alespoň se je mi známo, nikdy nestal." by měla znít správně: Příběh, který se chystáš číst, alespoň pokud je mi známo, se nikdy nestal.

jarouch
25. 01. 2009
Dát tip
Trošku mě zklamaly ty gramatické chyby a kýčovitá neohrabanost slov, na to že to tak vychvaluješ... ale uvidíme. To avízo mi pošli taky jestli můžeš.

hunllef
25. 01. 2009
Dát tip
Jestli je to vážně tak dobré, jak říkáš v prologu k tomuto prologu, pošleš mi avízo, až přijde zbytek? Docela jsi mě "připravil a navnadil" ;)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru