Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

6.

01. 02. 2009
8
11
1401
Autor
Paulart

 

školní koncert –

dívenka tleská

pantofli

 


11 názorů

jaza
01. 02. 2009
Dát tip
škola ˇ= patofel, to je jasný

Paulart
01. 02. 2009
Dát tip
Trochu jsem to zestručnila. Takhle vlastně vypadal první záznam :-)

Houmeles
01. 02. 2009
Dát tip
Dobré. I gramaticky :-)

samaria
01. 02. 2009
Dát tip
hele beketko :) me u tebe prebiiiiiva zas to mekke i:D .....

moorgaan
01. 02. 2009
Dát tip
pravdepodobna je to jen postreh z toho, jak deti sundaji pantofle a blbnou takhle bud do rytmu a nebo z radosti tleskaji , aby to davalo silnejsi zvuk... na haiku me prijde nevhodny, necitim v tom presah a kontrast..

Zvrhlík
01. 02. 2009
Dát tip
slovo dvě je zde zbytečné - jednou rukou se tleskat nedá, a pokud by jich mělo být víc jak dvě, muselo by být i pantoflí víc než jedna školní a dětské - dost se to překrývá - i když to není úplné opakování, tak je IMHO dost nevhodné mít obě slova v jednom pokusu o haiku tleskají pantofli nebo tleskají pantoflí? čárka na i dost změní význam - v prvním případě to vypadá jako by mlatil rukou do pantofle (jako by se pantofle něčím provinila - mám z toho takový pocit :) ) on mezi 4. a 7. pádem rozdíl je, a tady se imho hodí mnohem víc instrumentál než akuzativ sloveso tleskat se může rozumně pojit s třetím pádem (tleskají komu čemu - pantofli - ale netuším proč - co je na pantofli tak úchvatného? :)) nebo s kým čím - tleskat rukama, tleskat s celo třídou apod., těžko lze tleskat koho co...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru