Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Škrtač

03. 02. 2009
13
27
3651
Autor
Ferry

 

Škrtač

 

Já sama sirku nezapálím,

jež rozsvítit by mohla noc

Kam sáhnu, o to se hned spálím

Tak škrtače mám na pomoc

 

Je pořád se mnou, v kapes stovce

nosí tisíce krabiček

Já se jen válím na pohovce

Škrtá mi štěstí zpod víček

 

Červený fosfor vyprchává

z hlaviček „Solo Sušice“

Má zkyslá mysl je zas hravá

On - záchranná má stanice

 

Ten tesař, co vymyslel sirky

Se asi v hrobě obrací

(Někdy mu juknu na trenýrky

a hned mám lecos na práci)

 

***

To slyším sebe? Vyju táhle

"Neškrtá pro mne, to MNE škrtá"

Ze škrtače je škrtič náhle

A kosa už je rozmáchnutá

*



27 názorů

vitsoft
07. 02. 2009
Dát tip
Ty s kosou, nechci škrtátko, jen dětská kukadla mi nech. Vždyť když se zrodí děťátko, toť v karmě věčný plamínek.

Ferry
04. 02. 2009
Dát tip
Nóó, asi jako Spalovač mrtvol. DDDDD !

Háber
04. 02. 2009
Dát tip
veselé:)*

Bíša
03. 02. 2009
Dát tip
Silně pocitové verše...

Ferry
03. 02. 2009
Dát tip
To si vzpomněla rodina, že má na to chuť, prostě.... Jó, taková jsem já (ačkoli, která by nevyhověla ...)!

to už trénuješ na velikonoce? nebo pracováváš zbytky po zabíjačce...

Diana
03. 02. 2009
Dát tip
Bezva verše! :-))))****

Ferry
03. 02. 2009
Dát tip
Jéžiš, vždyť píšu "zpod víček" - sirky jsou zde jen atrapa. PE-PO navíc smrdí jak benzínová pumpa. No schválně - za zkoušku nic nedáš. A Ď., Ivoušku.

IVO
03. 02. 2009
Dát tip
Ke škrtači musím mít i podpalovač (nejlepší byl PE-PO), jinak to občas nefunguje. *T

Ferry
03. 02. 2009
Dát tip
Kolik uzeného tolik vepřové pečeně nakrájet na kostky, když tak kuřete taky - dělává se po tučném hodu z masa co zbyde, či uzenin. Cca 8 housek rozmočit v mléce, pak vyždímané smíchat s tím masem. Malinenko muškátového květu, pepř, sůl a moc nasekané zelené petrželky (i pažitku móžno, není-li petržlen). Aspoň 8 žloutků, čím víc, tím líp ovšem. Vše promíchat, lze zahustit strouhankou, té nepříliš ale. Nakonec jen vidličkou lehce do toho vpravit našlehané bílky. Směs vložit do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče. Péci v tak ke 200 stupňů nejméně 35 minut. Špejlí zkouším, zda vnitřek propečen, to se na ni nic nepřilepí...

jejdavilda
03. 02. 2009
Dát tip
jak nádivku? něco musíš s tím nadít ne? Davaj recept nebooooo

Ferry
03. 02. 2009
Dát tip
To leda. Budu péct dnes velikonoční nádivku, heč.

jejdavilda
03. 02. 2009
Dát tip
my milí, skromní a ušlechtilí jedinci máme jen příjemné sny. Takže strašit těžko, můžeš se ke mě v noci vloudit na palouk, nesa piknikový košík

Ferry
03. 02. 2009
Dát tip
Až tě přijdu do sna strašit. Teď vzdušnou pusu.

jejdavilda
03. 02. 2009
Dát tip
ještě zavyj, sím sím*

no jo,no...jsem rozrušen těmi jedovatostmi :o)

Ferry
03. 02. 2009
Dát tip
Ano, možná ani neštkrneme, rozumíme ti, Alešku. DDDD :)

avox
03. 02. 2009
Dát tip
vezmi sebou papír, péro, kdyby se ti básnit chtělo však papír není jen na psaní, to když je život k na... :-)))

jen si vyzkoušejte, jaký humor vyznává škrtič :o) ani si nešktrnete...

Ferry
03. 02. 2009
Dát tip
JÉ, AVI, MY ZROVÍNKA PSALY PARALELNĚ. tAKŽE - JE TO JAKO VŠECHNO OSTATNI PSINA, JASNĚ. A OD 11.2. (se právě dovídám) SE NA ČAS ODPOROUČÍM (!!!!!!!!!). DÍK ZA PODPORU.

Ferry
03. 02. 2009
Dát tip
No jasně, princi Květoni, ode mne není vážně VŮBEC NIC. :)

avox
03. 02. 2009
Dát tip
Od začátku se těším, jak ti poradím místo škrtače pořídit si škrtiče a ty mi poslední slokou vezmeš vítr z plachet... ale jaksi taky odmítám brát to dílo úplně vážně :-)) */

Nechci tě uvádět do rozpaků, ale mě to pobavilo. Pokud to tak nebylo myšleno, omlouvám se. Já prostě vidím ve všem humor.

dadíková
03. 02. 2009
Dát tip
jůůůů paráda**

škrtič má taky hlavičku jako zápalka :o) a fosfor je taky jedovatý :o) překvapuješ, poslední dobou , v dobrém...:o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru