Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zmatení pojmů(Babylonská věž).

09. 02. 2009
8
6
1032
Autor
jistě

Rád přemýšlím do psaní.Občas mi slova překážejí, přebývají, naskakují a ubližují.Od toho jsou.Nepřesné prostředky pro vyjádření přesných myšlenek a pocitů.Dá se vyjádřit podstatně přesněji.Ale uznejte, přesná formulace 2+3=5 je nudná.Tak mě moc netlučte....

            Zmatení pojmů(Babylonská věž).

  U nás chodím nakupovat já. Jsem silnější. Ne, manželku netluču. Ona by se nedala a já ji mám rád. Spíš mám větší ruce a tak. A jak tak nakupuji Blesk, co v něm nikdy nic není a co si přísaháme už dlouho, že ho kupovat nebudeme, koukám a nevěřím! Písmenka jsou celá očtená. Ba některá jsou vyčtená zcela, zhola, úplně. To je tím, že jsou věci ještě zadarmo. Třeba vzduch. Lidé se ho nemohou nabažit, dýchají ho čím dál tím víc a on ubývá. Místo aby si ho lidi šetřili, plýtvají jim. No běžte se schválně teď nadýchat někam do města. Úplně vydýchaný vzduch. A většina lidí místo toho aby omezila dýchání na ROZUMNĚ UDRŽITELNÝ ROZVOJ, tak jede na hory a vydýchává ho tam. Myslím, že proto taky vznikla EU. Aby v tomto udělala pořádek.

   Nebo třeba další věc. Jak si, například, nějaký erotomanně založený muž může dovolit napadnout nějakou nebohou ženu prohlášením, že ty šaty ji moc sluší. Ještě malá benevolence a může ji rovnou opakovaně znásilnit! Pryč s nadutou mužskou sexuální agresí. Dnes je rovnost zaručena zákony. Ještě že máme tu ROVNOST ŠANCÍ. Ona by si mu to říct v životě nedovolila. Až ji ten muž bude příště chtít říct něco tak osobního, ať se zaregistruje na úřadu, vyplní žádost, zaplatí poplatek, vyčká na volný termín, sežene dozorčího úředníka pro lidská práva, dá mu schválit předem navržený text rozhovoru a za doprovodu inspektora pro korektní evropské standardní a standardizované jednání ho dané ženě přednese. No ale jen, pokud už nebude mít moc trestných bodů.

    U nás, před nedávným časem, stanovilo představenstvo firmy, že se zruší personální oblast a vznikne OBLAST PRO LIDSKÉ ZDROJE. Bude ho řídit pověřený člen představenstva. Lidských zdrojů je u nás ve firmě určitě málo. Proto se musí víc vyvíjet, musí se o ně víc pečovat, rozmnožovat je. Zdroj je přece vlastně pramen.Ještě nebyla schválena technika která povede k zesílení a rozmnožování zdroje. Jestli bude pověřený člen představenstva chodit po závodě a rozmnožovat lidské zdroje osobně, nebo to budou dělat jeho proškolení podřízení.Jestli z nás stávajících budou konečně dělat lidi morálně zásadové, fyzicky a psychicky kvalitní, kteří za každého počasí nezklamou a budou neochvějně stát za svým šéfem , za svou firmou a lidský zdroj bude sílit a sílit až bude nejsilnější na světě.Všude budou jen naše rozvinuté zdroje. A všichni budeme šťastní a rozvinutí zdrojové.

   Ještě mě trochu trápí jiná věc! Lidé už při smrtelných nehodách neumírají protože jejich zranění byla smrtelná, ale proto, že ZRANĚNÍ NEBYLA SLUČITELNÁ SE ŽIVOTEM. To znamená, že když vám auto ujede hlavu, na ničem zas tak ani moc nezáleží. Jen na tom, zda se život právě chce sloučit se zraněním, nebo zda ne. A mám hroznou hrůzu z toho, že o tom nic nevím. Záleží to na tom, zda je reakce exotermní nebo endotermní? Nebo to záleží na koncentraci slučovaného? Neexistuje nějaký katalyzátor, nebo naopak prvek, který sloučení zabrání? A co záření? Není to vlastně jako s Krakatitem? Od doby, kdy jsem informaci o slučitelnosti a neslučitelnosti obdržel si chleba ulamuji, do práce chodím o hodinu dříve abych se s nikým nesrazil, nejezdím ničím co může bourat a doma chodím s přilbou, oděn do neprůstřelné vesty. A doufám, že se to v tom rozhodujícím okamžiku všechno správně sloučí.

    A za tím vším jsou ta vyčtená písmena. Je jich málo a tím je málo informací. Jak je lidi v těch supermarketech v novinách zadarmo očtou a jiné si pak většinou omylem odnesou domů. Informace nám chybí. No koukněte teď! No koukněte se na to! Zrovna si támhleta paní strčila nenápadně čtyři písmena do kapsy a jako by nic jde platit na kasu. Určitě je nenahlásí. Protože nemají kód, tak projde. Tohle určitě není omyl. Ukradla je! Bude mít víc informací než my ostatní. Ale co mi je vlastně do toho. Také si nějaké to písmeno občas odnesu. Jen omylem. Fakt. Přísahám! Támhleten bezdomovec už v rohu dopíjí druhé pivo a ochranka ho taky ještě nevyvedla! Až tu bude málo piva, tak se bezdomovec odstěhuje na venkov nebo do pivovaru. Bude to jak se vzduchem. No proč já se tím vůbec vlastně zabývám! Všechno přece plyne....


6 názorů

zlý_mýval
07. 03. 2010
Dát tip
Povedené*

Bíša
26. 03. 2009
Dát tip
TIP!

Informace jsou zapeklitá věc. Především ty genetické.

Robinia
17. 02. 2009
Dát tip
:-D

jistě
10. 02. 2009
Dát tip
Jani dík za pochvalu.Je tu občas smutno a moc intelektuálno.Tak blbnu.Ovšem nejen tady.Ty výrazy jsou z reálného života.Co ten život taky všechno nedokáže stvořit.............

vesuvanka
10. 02. 2009
Dát tip
Jirko, napsal jsi to skvěle , líbí se mi Tvé postřehy u jednotlivých frází, které jsou bezmyšlenkovitě omílány a působí až směšně - například "neslučitelnost zranění se životem" - shodou okolností mě přitom také napadla jistá podobnost s chemickou reakcí. "Oblast pro lidské zdroje" - to zní také dost legračně - představím si automaticky zdroj vody - pramen, studnu, a podobně. TIP a díky :-)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru