Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jako pohádka - jako skutečnost

13. 02. 2009
0
4
978
Autor
crytania
Byla noc
a Tebe spatřila.
Chtěla moc,
však jinému patřila.

Pak jeden pohled do Tvých očí
a s ní se svět jen točí, točí...

Na kuráž se vína napila,
na parket za Tebou hrdě vstoupila.

Pak stačil pouhý okamžik,
šikovnost, vtip - žádný trik.
Jejímu šarmu si rychle podlehl,
stačil polibek a Tys, jak kočka předl.

To však byl jen začátek,
tak jak to je u všech pohádek.
Spíš než princ a princezna,
stačí říct - Jeníček a Mařenka.

4 názory

Ginna Avro
21. 03. 2009
Dát tip
překliky se mi taky stávají a pak narychlo opravuji, jen je hrozné, když si to má člověk kontrolovat sám - chyby přehlédne, protože to co napsal zná zpaměti:) jen piš dál, pac

crytania
21. 03. 2009
Dát tip
Děkuju za přípomínky...s tím "si" máš pravdu..zvláštní, že dokud mě někdo na něco neupozorní, stane se mi, že si toho nevšimnu...tam bych to změnila. Takže díky. A k tomu ostatnímu...psát vázané verše je těžké a ne vždy se mi to povede..spíš nepovede, než jo :o) ale i tak to budu zkoušet. A že je to o lásce, vztacích a tak..No básník nebo písař ze mně nebude, ale nevadí.. :o))) Ještě jednou dík..

Ginna Avro
20. 03. 2009
Dát tip
No nevím...za prvé, docela se mi příčí stále psát o vztazích, zlomených srdcích atd., ale to je každého věc, za druhé mne praštila do očí gramatika, používání hovorových výrazů, to je na každém, ale "si" bych vyměnila za "jsi", dále stačil polibek a Ty si, jak kočka předl. nesedí mi zde ta čárka, konec se nerýmuje a první sloka používá jiný styl rýmu než ostatní.. Nic ve zlém, jen pár malých připomínek, doufám, že bude líp:).

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru