Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Co bude až všechno skončí?

18. 08. 2001
1
0
2274
Autor
valerinka

Co bude až to všechno skončí?

Až slunce nevyjde

vítr nezafouká

voda nepoteče?

Možná vymře lidstvo

možná vznikne nový tvor.

To my už nevíme a asi se

nedozvíme.

 

Co bude až škola skončí?

Rozpadne se všechno co mám ráda!

Vše co jsem tak dlouho budovala

Všechno bude pryč

Půjdu jinam

Tam začnu opět vytvářet svůj "domov"

Ovšem za pár let se to opět

rozpadne!

 

Na nejdůležitější životní situace

se připravujeme dlouhou dobu

Konečná fáze je ovšem krátká!

Trvá většinou jen několik minut

někdy hodinu, dvě.

Ovšem původní nasazení

bylo mnohokrát větší.

Takto je to se vším.

Proto žijeme!

Aby jsme vydávali výkony!


Bacil
09. 09. 2001
Dát tip
Moudrost přece není věc školních výsledků :-) a povídej, rozhodně povídej, už proto, že se Ti tím uleví... a neboj, bude líp.

valerinka
07. 09. 2001
Dát tip
bacílku: moudrá?? hm...tak to si neuvědomuju...jo v některých blbostech vyhrávám, ale když se podívám na výsledky ve škole, tak to ani raději komentovat nebudu...do kouře chmur se balím často...je to moje skrýš před světem...není to správné, já vím...mě to nijak nevadí...bolest a smutek patří do člověčího života a tak to nemohu nějak vylučovat...určitě jenou nastanou doby, kdy já i ostatní kolem mě budou šťastní, ale ty také nebudou trvat dlouho pokud si je neuchováme v našich srdcích..taková je realita a s tou se nedá nic dělat..změnit?? no nevím...člověk si občas potřebuje vyplakat a vypláchnou všechno zlé ven z těla.....udělat si očistu...já jsem na tom špatně...ani o tom mluvit nebudu.......no radši ne.........možná že trpím nějakým druhem psychózy a nebo jak se tomu říká, že si připadám pořád ubližovaná...já nevím...doufám že ne, ale možný je vše....někdy si připadám opravdu mimo, viz. auditorium, vím o tom a nevím co s tím mám dělat.......během dvou let jsem se strašně změnila......ach jo.-((( no jo už radši mlčím......zase tady vyvzpovídávám......nudím..............ch jo:-(((

Bacil
05. 09. 2001
Dát tip
Máš pravdu - člověk potřebuje být mezi lidmi - ve škole, v práci, nebo v kroužku přátel. Jsi moudrá, pokud si to uvědomuješ, a svědčí to mimo jiné o tom, že Tvoje sebepodceňování není na místě. Jsi zkrátka inteligentní dívka... které se - jako každému - občas něco nepovede... tak proč se halit do kouře chmur?

valerinka
04. 09. 2001
Dát tip
Psychopat: Tobě by nechyběla škola? Mě docela jo!!! Ztratit kamarády? Nevím, moje myšlenky jsou trochu divný, ale mě je to jedno. I když jsem ve třídě, za exota, tak se mi tam líbí. Je to něco, co prožívám už hodně dlouho a líbí se mi tam. Je tam ukryto spousty vzpomínek hezkých i nehezkých, ale i ty se počítají. Pravdu míš v tom, že já je měnit nebudu. Nikdy bych to neudělala. Oni vypovídají o mém pocitu přímo v tý době a ne potom to nějak upravovat. Nechápu jak básničky může někdo psát na části. Příběhy třeba, ale básně?? To mi nějak nejde dohromady. Já píšu, jak umím. Jo možní, že od počátku tam změna je, ale ne moc viditelná...jsou to jen moje vzdechy a přání, ale jednou si v nich budu listovat a vzpomínat na tuto dobu.........díky:-)

cup_of_tea
26. 08. 2001
Dát tip
valerinka: samozrejme ze si me nenastvala...jen sem napsala kritiku a co si o tom myslim...

Bacil
25. 08. 2001
Dát tip
Valerinko, já myslím, že chápu, proč jsi to napsala, a nemohl bych ani říct, že se mi to nelíbí - naopak. Já jen vyjadřuju malinkou pochybnost o tom, jestli je tohle ještě báseň. Ale z takových poznámek blbého Bacila si nic nedělej :-))

Bacil
24. 08. 2001
Dát tip
Podle mě to bohužel není báseň... je to hromada pocitů, určitě silných, chápu, že tím teď žiješ, že Tě to ovládá, ale není to dost básnicky zpracované...

valerinka
24. 08. 2001
Dát tip
mě je to jedno...já se uklidním, když to sem dám...i když je to blbost:-))

Atala
24. 08. 2001
Dát tip
náhodou...mě se to líbí...

Atala
23. 08. 2001
Dát tip
bude to tak...

finarfin
23. 08. 2001
Dát tip
... hmm ... já určitě nežiju abych podával ňákej výkon (s mou línou povahou je to stejně naprosto vyloučený) ... ale tak trochu pozoruju ... někdy i cítím tenhle svět ...

Krel
22. 08. 2001
Dát tip
kdo ví...

KID
19. 08. 2001
Dát tip
val: Nemusíš být odborník, stačí jenom trochu uvolnit city a fantazii popustit na delší uzdu. Když píšeš jen fakta a primitivní pocity, málokdo si na básni smlsne.. (Mimochodem, příště zkus opravdu větší písmenka.. :) Astalavista: :)))))))))))))))))))))))))) Anglicky se učim dlouho, ale tohle čtu prvně..

Astalavista
19. 08. 2001
Dát tip
KID: Všechno je někdy poprvé :)

Danny
19. 08. 2001
Dát tip
po starém světě přijde nový

Jákob
18. 08. 2001
Dát tip
poslední část jakoby nenavazovala a zvětšovací skla jsem hledal dlouho :o)

Astalavista
18. 08. 2001
Dát tip
Angličani na tenhle pocit mají docela dobrej idiom: Life is a bitch and then you die :) k první sloce: když nepoteče voda, tak lidstvo vymře určitě. Každopádně nechci znát odpověď na některé otázky.

cup_of_tea
18. 08. 2001
Dát tip
Připadá mi to nic moc...myšlenka celkem dobrá,ale myslím,že je špatně vyjádřená...Působí to povrchně

valerinka
18. 08. 2001
Dát tip
cup: nejsem odborník...pouze vyjadřuju svoje pocity, který se někdy nepovedou tak jak by měli......promiň jestli jsem tě nějak naštvala.....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru