Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

EXTRAVAGANCÉ

25. 02. 2009
5
6
1691
Autor
Cypherion

Jo, díky Extra Vagan Cému

 

 

Existuje síť, jež neleží nikde ve známém vesmíru; vlastně není, ale protože teda jako není, tak se zobrazuje jenom jako modrobílá plocha s mnohými názvy kolem a tak. No a ona tahle síť zahrnuje množství entit, které si vybrali jako svůj další život právě onu koexistenci v oné síti, aby si mohly vylít svoje duše a zážitky z těch minulých životů a podělit se o ně s ostatními zoufalkami.

A jednou tahleta síť začala mít problémy. Protože entity začaly býti všechny afektované jednou nejsilnější z nich. Tou byl Architekt. Architekt nebyl stejného rázu jako ostatní entity, byl totiž entitou ze vzdálené galaxie a jeho opravdové jméno se nápadně podobalo extraterestiálním jedincům, co žijí pod zemí. No a tenhle Architekt teda se prohlásil za absolutního vládce sítě a všechny ostatní entity ho musely na slovo poslouchat a zodpovídat se mu. Vdžy, když se probudily, musely mu naleštit boty a dělat všelijaké podobné věci, které do jejich pole působnosti se vůbec nehodily, a tak se po čase rozučily si vylývat ty svoje umučené duše stejně kvalitně jako předtím.

Proto se jednoho večera tajně sešly, aby se teda jako dohodly co s tím, provedou, protože už to všem lezlo pořádně krkem.

A přední entitou byl Keroušek, který byl už hodně starý a ostatní entity mu chtěly říkat Joda, ale on na to prý že už mu tak říkali v minulém životě a že už ho to jméno pěkně štve.

"My potřebujeme nějakého bojovníka, který by to tady osvětil, osvěžil takříkajíc a dal Architektovi co proto," prohlásil.

A entity se s ním shodly. A tak se tedy tajně začalo pracovati na projektu pod tajným názvem, který měl představovat super - hustou - fajn a in - entitu, která by se stala vyvolenou a osvobodila ostatní entity zpod usurpátorských intencí Architekta a jeho administrace. A nejdřív se nemohly shodnout na tajném jménu toho projektu. Jedna z entit navrhovala, že by ho měly nazvat prostě "Extra", to protože ten projekt byl docela extra tajný, ale tu se ozvala další s tím, že by se měl jmenovat spíš "Vogon", to protože je Douglas Adams vytvořil docela silné, ale dost blbé na to aby se po tom, co by vyvolená entita sesadila Architekta, nechtěla stát sama absolutistickým monarchou a Architektem a aby nemusely vytvářet další. A tak se Keroušek zamyslel a řekl:

"Nazveme ten projekt Extra Vogon. To protože je docela extra a protože, jak již bylo řečeno, Vogoni jsou docela silní a blbí a to se hodí."

A tak tedy začaly entity vytvářet onu vyvolenou podle těchto parametrů. Ale jak už to tak bývá, geneticky modifikované projekty, o kterých nemá jejich tvůrce ani páru, se jen tak hned nepodaří, a tak první stvoření bylo pěkně dementní, tudíž ho zahodily do hajzlu. Druhé stvoření bylo už lepší a nemělo žádné vady na mozku, bylo však extra slabé, a tak ho také zahodily. Zato třetí se povedlo. Bylo dost silné a fungoval mu mozek a zpočátku se zdálo že je i adekvátně blbé. A vzhledem k tomu, že to byl třetí pokus, dohodly se že nakonec jeho pojmenování přidají písmeno C. Ale aby každý věděl tak ho opsaly foneticky a tedy jako Cé a vznikl z toho Extra Vogon Cé. A všechny entity se radovaly nad úspěchem a tak k němu Keroušek slavnostně přišel a řekl:

"Čauves. Keroušek tě zdraví. Jsi Extra Vogon a tvým osudem je zachránit síť entit před usurpátorskou administrací Architekta."

Ale Extra Vogon Cé se na něj tak zadíval a říká:

"No to teda jako upe hele névim."

Tehdy všechny pochopily, že je Extra Vogon Cé chytré.

"A taky upe se mi nějak nelíbí, že mý middle name je podle nějakýho vesmírnýho tlusťocha bez mozku. Od teď mi budete všichni řikat EXTRAVAGANCÉ voe. Dohromady a akorát bez toho voe, voe."

V tu chvíli, kdy byly všechny entity úžasem bez sebe a zklamány, se Keroušek otočil a ďábelsky se zasmál.

"HAHAHAHAHAHAH !!!!"

Pak si sundal masku a všechny uviděli Architekta a pochopily, že Keroušek je vlastně Deroušek a poznaly jméno architekta a on je tím ovládl. Pak všechny počaly leštit jeho boty.

Od té doby již v síti nevzikají adekvátní výlevy a je slyšet jen klouzání leštících štětek po botách. Deroušek si totiž s EXTRAVAGANCÉm založili firmu na rychlé čištění bot a tím zotročili všechny entity. Žijou si ve velkym baráku a jsou totálně zazobaní.

 

 


6 názorů

Cypherion
26. 02. 2009
Dát tip
no to jsem upe rád...

Cumpton
25. 02. 2009
Dát tip
**

Cypherion
25. 02. 2009
Dát tip
heheehee..dík

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru