Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

/unavená/

06. 03. 2009
14
10
3632
V pavučinách vzduchu
brodím se ulicí
"Nahlaste i vy nelegální obsah!"
"Mejstřík!" na popelnicích
/Mej přeškrtnuto/

Je pátek
bez předjaří
kouř padá únavou
lidi jsou zavřený
a Praha
- krásná -
daleko

Barmanka v 3+1
otočila list
znovu se začetla
naproti zrcadlu
pod jmelím
bar olepený
francouzskými novinami


Tak ještě jednu
dokouřím
než budu muset
zase zpátky...

pán s igelitkou
už dávno dopil
svý jedno malý
a
odešel...

Svět odtikává
jako vždycky

/prý Michael Jackson
chystá comme back/

Nahoře
někdo důležitý
zběsile rychle
krájí
čas

10 názorů

sepiolite
05. 05. 2009
Dát tip
fajn, mě pomalu vtáhla a stálo to za to °

Edvin1
13. 03. 2009
Dát tip
Na Tvém místě bych si ujasnil, zda to budu psát hovorově, nebo spisovně. Takhle to vypadá jako čeština Čecha, žijícího na Moravě (kde se skloňuje spisovně): hovorově: pán s igelitkou už dávno dopil SVÝ jedno malý (místo SVÉ, MALÉ) a odešel... ale třeba: Nahoře někdo důležitý (místo důležitej) zběsile rychle krájí čas Jinak bych si prověřil pravopis slov, jež nejsou běžná. Comeback (návrat)je dokonce v češtině přijatelné, skloňuje se a najdeš ho v www.pravidla.cz. Tvůj způsob psaní (comme back) mi připomíná francozštinu (třeba pommes frites - brambůrky), nebo sis to spletla s němčinou, kde se slovo se stejným významem (kommen) skutečně se dvěma m píše. Rešerše!!! - základ solidního psaní! Jinak se velice líbí. dědEd :-)

Zbora
12. 03. 2009
Dát tip
Mně se líbila moc. Je to tam.

Bez: a dokázala bys říct čím jsou si podobný? To by bylo pro mně velmi zajímavé, pohled zvenčí. Já píšu málo. Hlavně co jsem v nové práci. Takže není skor co číst :-) A dík za zastavení:-)

už jsem tu dlouho nic nečetla, jakože opravdu dlouho :)...ale mám pocit, že třeba u tebe je to vlastně jedno, tvoje věci jsou si něčím všechny tolik podobný, že by mi někdy nějaký vyrušení z té podobnosti vůbec nevadilo :) (ale možná jen kecám a za tu dobu, co jsem nic nepřečetla, si napsala x vybočujících věcí)

Santi€
06. 03. 2009
Dát tip
něco ano, něco ne.

nádherná výpověď

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru