Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Když tma se snáší nad krajem

14. 03. 2009
3
19
3646
Autor
Delfín

Když odkudsi se vynoří chytlavá melodie, srdce ve verších hovoří, touhy své v básni skryje...

Když tma se snáší nad krajem,
my na Lásku si zahrajem,
tak jak to oba milujem,
možná si dáme sex!

Když tma se snáší nad krajem,
spolu si něžně pohrajem,
prožijem spolu krásný sen
než vezmem se na ex!

Když tma se snáší nad krajem,
já skryji Tě na srdci svém,
bláhové vášni vstříc teď jdem,
štěstí má u nás rest!

Když tma se snáší nad krajem,
v touze se k nebi povznesem,
asi se vážně milujem,
Láska náš Osud jest!


19 názorů

Delfín
11. 05. 2009
Dát tip
Barkku: Stojatá voda k spánku jen láká, člověk, byť mladý, se pak jen fláká! Žiješ jen jednou, tak užívej si, až budeš v rakvi, šlofíčka dej si!;o))))

Delfín
09. 05. 2009
Dát tip
Barkku: Přece v diskusním kroužku debatujícím o mém pokusu tak trochu zparodovat dávné šlágry... Stačilo hodit sem pár lehkých veršíků a jak se všichni pěkně rozpovídali!;o))) Někdo to tu musí rozproudit...

Delfín
17. 03. 2009
Dát tip
Toscana: Paleček a Janík! Pamatuju si na ně, když vystupovali na dnes již neexistujícím výstavišti v Plzni, ale nenapadlo mne je spojovat s touhle písní!K nim mi spíše sedí "Ptáček Jarabáček, šláp na napínáček..." Jo, ani slavní nejsou uchráněni pokušení něco ukrást a využít to ke svému prospěchu! Jinak by asi ani nebyli schopni se proslavit...

Toscana
16. 03. 2009
Dát tip
No abych neznala Palečka s Janíkem a jejich Dej mi pusu... ;-) Zagorovou moc nemusím, člen její kapely kdysi ukradl text, který napsala má kamarádka, a pak ho Hanička vydávala za svůj (šlo o písničku Rybičko zlatá přeju si). A od té doby na Zagorovou hledím kalným očkem - to víš, to jsou ty osobní důvody, ve kterých hraje roli fakt, že košile bližší než kabát - a já tuhle svou kamarádku mám moc ráda už dlouhé roky...

Fouraix
16. 03. 2009
Dát tip
no já nevěděl že je to parodie (natož na co), ale mnohé se tím vysvětluje

Delfín
16. 03. 2009
Dát tip
Fouraix: Co Ty víš o literu? A co o mých sklonech parodovat jisté texty a napodobovat tvůrce některých "šlágrů?" Já občas něco čtu či slyším a hned zkouším, zda bych v tom stylu dokázal taky tvořit, ale jen já vím, co myslím vážně a co ne! Už jsem měl, inspirován mnohými "inteligentními " reklamami připraveny některé vlastní nápady ve stylu Pierra Richarda, jak hrál v té komedii reklamního agenta!;o)))

Delfín
16. 03. 2009
Dát tip
Ing-Kareš: Je to jen taková lehká parodie na kdysi šlágr "Dej mi pusu, dej mi pusu..."Bylo to lehké, s chytlavou melodií a vlastně to nic moc taky neříkalo...To já bych spíše zapěl s Neckářem: "Chci Tě líbat..." To už má větší hloubku... P.S. Já taky u Tvého jediného dílka měl stejné pocity jako u Havlovy nudné "Audience" či jiných jeho protekčně až podlézavě uváděných "dramat"... I když si se smutkem uvědomuji, že to byl odraz reality s pachutí kdysi zakázaného ovoce v oblasti sdělování...Ale já bych si to zřejmě nikdy nečetl tajně pod lavicí jako kdysi Římanku!

Delfín
16. 03. 2009
Dát tip
Norsko 1: Neděs se, chladný seveřane, je to jen pokus o šlágr, spíš plátno z "Parodie" tkané, tak v hrdle ztiš už to své Grrr! ***Má odpověď Toscaně Ti to možná vysvětlí blíže! Prostě jsem zase zaslechl to tuším Hubovo "Dej mi pusu, dej mi pusu..." a hned jsem na to reagoval po svém! Stejně jako při tom popěvku "Chytila jsem včera v lese klíšťátko" byla spouštěčem ta děsná reklama na očkování proti klíšťové encefalitidě /Jedna dvě, klíště jde, klíště si jde pro Tebe!/. Tu snad už hůře pojmout nemohli a zaplavili s tím prostředky MHD i radiové vysílání...Co by za to mohlo být vakcín zdarma pro ty chudší potřebné a oni to vyplácají na takhle blbou reklamu!

Delfín
16. 03. 2009
Dát tip
Toscana: Díky! Prostě jsem zase jednou opustil vody vážných citů a zkusil splodit lehounký šlágr typu "Dej mi pusu, dej mi pusu, uvařím Ti černý kafe, černý kafe na Primusu. Dej mi pusu, dej mi pusu!" Jistě to znáš! Jenže jsem holt nezvolil vhodné prostředí a hlavně vhodnou dobu na jeho zveřejnění! Dnes už spíše platí to, o čem zpívá Hanka Zagorová v jedné písni o tom, jak on maloval obrázky dlaní horkou od Lásky, ale pak též propadl prokletí dnešní doby a zapomněl, že Láska se musí stále pěstovat a zalévat.../"Učil jsi mne uhýbat, příliš často nelíbat, já jsem chtěla kolíbat, Tys chtěl dobýt svět!"/ Proto dnes taky vypadá tak, jak to vypadá... P.S. Taky se kdysi říkalo, že šlágr je způsob, jak blbost neříci ale zapívat ji! A to vlastně platí i o většině dnešních laciných populárních textů! Mít vlivného sponzora, třeba bych taky takovými texty zaplavil svět a když by měly chytlavou melodii, broukal by sis je a nic se nad nimi nezamýšlela!

Toscana
15. 03. 2009
Dát tip
sex mě taky docela rozesmál... si nemůžu pomoct... tohle nepatří k tvým top ;-) - ale za snahu *t

Norsko 1
15. 03. 2009
Dát tip
vskutku strašné

Delfín
14. 03. 2009
Dát tip
zpívající trávník....: Zajímavé! Kohosi jiného zase to "Na ex!"

Fouraix
14. 03. 2009
Dát tip
dva roky na literu, aha.. tak tím se vše vysvětluje

Mozna si dáme sex me rozesmálo.*

Fouraix
14. 03. 2009
Dát tip
no to je šit

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru