Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Iva Fruhlingová

20. 03. 2009
29
48
5184
Autor
pozorovatel

Tehdy mi to přišlo neskutečně složité. Dnes tomu jen nerozumím.


Zamiloval jsem se do Ivy Fruhlingové. V kině jsem už dlouho nebyl. Nerad chodím do klubů a rád si povídám ve tmě. Stále nepiji alkohol. Tento měsíc jsem oslovil několik dívek a v žádné nenašel nejistou modelku, která se vrátila z Paříže do Litvínova. Žádná nesklopila oči, když jsem zavadil o její loket. Ani dnes vědci neobjevili Temnou hmotu. Já ji našel v prostěradle. Obklopovala Terezu a neslyšně ji hladila. Vlastně ani já nic neslyšel, ale ta dívka ze snu vzdychala… Pak sebou trhla a mně to došlo.

 

Několikrát do roka se zamiluji. Dnes to byla dívka v metru. Poslouchala Ivu Fruhlingovou a kousala si dolní ret. Když bylo metro v pohybu, potichu si zpívala, protože ji nikdo nemohl slyšet. Já slyšel jen La muerte a ona se zastyděla. Připomněla mi jeden polibek:

Už nevím, jak se jmenovala. Povídali jsme si a ona na mne hleděla, i když jsem mlčel. Dnes bych to už pochopil, ale tenkrát jsem si myslel, že dívky naslouchají jinak než muži. A tak jsem se usmál a zavřel oči. Mlčel. A ona mi políbila suché rty. Celou noc mě líbala a já ji hladil po hýždi a přemýšlel, proč to dělá a jak jí vysvětlím, že si chci jen povídat ve tmě…

Dveře metra se zavřely. Bylo devět hodin večer a já šel k Tereze domů.

 

Povídáme si, i když svítí lampička. Já mezitím přemýšlím nad dnešním dnem. Nic se v něm nestalo, všechno jsem si vymyslel, abych se nenudil. Tereza říká, že nemůže spát v tichu. Chtěl bych zhasnout, lehnout si vedle Terezy a povídat si. Držet ji za ruku. Pak hladit. Jít výš a líbat se. Pomalu svlékat. Dotknout se klitorisu a slyšet ji sténat. Mít orgasmus a usnout. Už to není jako dřív.

Psycholožka ji poradila, ať všechno napíše na papír, že jí to pomůže. Chtěl bych si to přečíst, ale doufám, že mi to nedovolí. Napsal bych o tom skvělou báseň

Kolem třetí ráno ležíme vedle sebe. Šeptám „Pojď sem.“

„Kam?“

„No…

Já tě teď obejmu, jo?“

„Víš to jistě?“
„Ne. Ale nechci teď přemýšlet,“ lžu a přemýšlím.

Líbáme se. Má zpocenou levou dlaň a občas se zachvěje. Bojí se toho, co si myslím. Vím to, ale nevím, jak ji ujistit, že je vše v pořádku.

„To bude v pořádku,“ říkáme, když nic v pořádku není. Za celý večer jsem se nedotkl hýždí ani ňader. Držel jsem ji za ruku, když spala a občas se zachvěla. Hlídám ji. Nechci pomoct, jen hlídat. Kdyby byl konec světa, díval bych se.

Dnešní večer jsem nespal. Držel jsem Terezu kolem pasu a čekal až sebou trhne. Po každém trhnutí se probudí. Představuji si, že se rozpláče. Já ji obejmu a řeknu „ššš“. Ale ona se jen otočí a obejme mě. Říkám si, jaký by byl sex s Terezou. Byl by krásný. Jen kdyby vedle nás neležela její dcera a já si vše nemusel vymyslet. Ve skutečnosti nemiluji Ivu Fruhlingovou.


 


48 názorů

Skvelé, strhjúce, napínavé...jedným slovom super. A hneď po tomto si prečítam zápis zo včerajšej schôdze dobrovoľných hasičov.

pozorovatel
01. 07. 2009
Dát tip
neni to úplně jednoduchý a to jsem zkoušel tu nejjednodušší formu konec to trochu vysvětluje:)

Alojs
01. 07. 2009
Dát tip
pěkná fotka na té hlavní stránce. k povídce - pro mě velice zajímavé fragmenty, myšlenkové pochody, místy mi to přišlo tak nějak... nahutněné. což je sice blbé slovo, ale jiné mě teď nenapadá. je to dost volný, i když by to mohlo být ještě volnější. možná mi tam něco přebývá. nevím. ale co se týče trajektorie mého zraku, byla plynulá. což je u tebe standard. a dost možná souhlas se stvnem o konci. takhle je pozornost přemístěna o kousek vedle. ... jak si to tak po sobě čtu, tak pěkně kecám. ale mazat to nebudu. nemůžu najít... klávesnici. *

Saša Deda
15. 06. 2009
Dát tip
Zkusím zapsychologizovat - že by "kyselé hrozny" zakryté Evou Fruhlingovou? :-) Ale jinak pěkné vyústění. Saša

Narvah
18. 05. 2009
Dát tip
s tebou to de lukáši trochu zkopce, jak to tak čtu. na tuhle tendenční prózu se ještě docela mladej myslim

pozorovatel
12. 05. 2009
Dát tip
hýždě jsou moje druhá úchylka díky! potěšilo celkem dost

pozorovatel
22. 04. 2009
Dát tip
mluvila druhá strana, já hezky poslouchal a vyptával se

pozorovatel
21. 04. 2009
Dát tip
já bych nerad říkal něco k textu ať sám text působí

pozorovatel
20. 04. 2009
Dát tip
není to luštění a já si o tomto textu už párkrát dobře pokecal.. škoda že ne tady pod dílem a složitosti tam žádný nejsou, možná to bude jen o přístupu k textu

Santi€
07. 04. 2009
Dát tip
rozumím tomu po svém jako Tereze z Nesnesitelné lehkosti bytí *

Kyklopka
03. 04. 2009
Dát tip
Skvělé * Prostě se mi to od začátku až do konce líbí .. jsou tam věty, který bych řekla i já .. kdybych to uměla tak jako ty *

pozorovatel
01. 04. 2009
Dát tip
tak já ti teda neděkuju ale hýždě mám rád

pozorovatel
29. 03. 2009
Dát tip
jj, dost velkej záměr jsem právě trochu nepotěšen, že mi tu nikdo nic moc k formě nenapsal

Saša Deda
29. 03. 2009
Dát tip
Velice zvláštní útvar. Je v něm hloubka a na konci kus bolesti z té temné hmoty. Jen nevím proč ta Eva, jen nechápu proč ty další dívky? Jsem z toho jaksi mimo souvislosti. :-) To byl záměr?

pozorovatel
27. 03. 2009
Dát tip
konec to celé popřel, to je mý vyznění

Quaken
27. 03. 2009
Dát tip
(ale jinak to mělo skončit tou "dcerou". Těch pár posledních slov z toho udělalo takový zápis ala "hoď to na blog". Tož, tak.)

pozorovatel
27. 03. 2009
Dát tip
mám to podobně

Quaken
27. 03. 2009
Dát tip
Tak jsem chtěl napsat něco duchaplného, ale moc mi to nejde.

reka
26. 03. 2009
Dát tip
asi mačkám blbej čudlík.

pozorovatel
25. 03. 2009
Dát tip
tobě nesténají, jo?:)

reka
25. 03. 2009
Dát tip
Ivu Fruhlingovou neznám. To je ta paní na fotce? "Dotknout se klitorisu a slyšet ji sténat." mi přijde jako strašně legrační věta, představuju si to tak, že žena má čudlík a nad ním je popisek: Na sténání.

Iva je pěkná.

ceder_john
21. 03. 2009
Dát tip
píčovina.. si patlal..

pozorovatel
21. 03. 2009
Dát tip
podívej se z hlediska formy

Winter
21. 03. 2009
Dát tip
To je roční dobou, to přejde.

Norsko
21. 03. 2009
Dát tip
MILÝ POZOROVATELI. DEJ SI BACHA. PROJEVUJEŚ SE JAKO ĆÍM DÁL VÉTŚÍ ÚCHYL :-)

pozorovatel
21. 03. 2009
Dát tip
chtěl! tento týden jsi ještě stále dominou ty

Puzzle
21. 03. 2009
Dát tip
Je to skvělé...

pozorovatel
21. 03. 2009
Dát tip
vem si něco koženého a budu ti říkat pane

pozorovatel
21. 03. 2009
Dát tip
eileen: no jasně, že mám, jenom nevim, kde.. mám moc pokojů dík za blahopřání hvezdinka: to já si nepřeju old: Emotoemisivní - jo, tak tomu nerozumim, s tim by se dalo souhlasit

Eileen
21. 03. 2009
Dát tip
Kdyby byl konec světa, díval bych se to asi jo.. : ) četla sem něco od tebe po dlouhý době a je to fajn. musels mít teď někdy narozeniny, tak všechno pěkný.. máš ještě ten obrázek s klukem na provázku?

Impresse
21. 03. 2009
Dát tip
Moc pěkná!*

přeju si... abys porozuměl... *

StvN
21. 03. 2009
Dát tip
Jen kdyby vedle nás neležela její dcera. Proč jsi to neutnul hned tady? Škoda. Jinak fajn.

Oldjerry
21. 03. 2009
Dát tip
Emotoemisivní. Koukám na to očima povídkáře. Koukám na to očima samce. Koukám na to očima nešťastného člověka, který by chtěl a nemůže pomoci. Furt je to dobrý... Nejhorší jsou bloky fluidní. Takové to nepřekonatelné nic v prostoru. Silové pole. Jestli je to podle skutečné životní situace, tak je to na cvokhaus... Výborná. Výběr ti ale nedám. Jen to, co můžu...

Já zase miluju Ellu Fitzgeraldovou. Pravda, trošku jinak.

Norsko
21. 03. 2009
Dát tip
Loni jsem se zamiloval do Riley Mason, ale že bych to ventiloval ...

G_B_Show
21. 03. 2009
Dát tip
Deníčky jednou zabijou Literaturu:) *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru