Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Na stránkach

23. 03. 2009
6
7
2132
Na stránkach katolíckych novín písaná švabachom a pre neznalých ešte jidišom spomienka na zverstvá a na ich výročie. Na komory plné splyňovaných nahých tiel na valy uprostred námestia a na čísla vytesané do dlaní. Žalostná kronika krížov ... a mien.

7 názorů

Moc krát ďakujem za slová, ktoré si na margo mojej osoby použil. Naozaj snažim sa dívať na ľudské problémy očami nie seba samého, ale očami tých druhých. Je pravda, že tento uhol pohľadu je veľmi náročný. Sám nemôžem hodnotiť, či sa mi toto dívanie na svet darí, alebo nie. To by snáď museli hodnotiť iní. Dôležité je, že sa aspoň o tento pohľad snažím. Aj keď tento pohľad mnohokrát spôsobuje, že bolesť a problémy následne prežívam na svojom Ja... Mockrát ďakujem za čas ktorý si venoval mojej básni, za slová a za Tip.

a2a2a
24. 03. 2009
Dát tip
Všiml jsem si z přečtení několika tvých básní, že jsi jako člověk angažovaný, v dobrém slova smyslu nelhostejný. Svého času jsem tady na Písmáku vedl s jednou výtečnou slovenskou autorkou Dream diskusi na téma, do jaké míry máme právo psát o třeba holocaustu, jestliže jsme ho neprožili. Měli jsme odlišné pohledy, ale z obou stran argumentované a dobře míněné. Já jsem psaní obhajoval, Dream soudila, že je to téma tak hluboké, že se ho bojí uchopit i autoři tuto zkušenost mající, a také, že bývá někdy uchopeno povrchně a lacině. Myslím, že je však ještě jeden hlubší argument, a sice, že bez ohledu na to, jak jsme schopnými básníky, je povzbuzující vědět, že jsme nelhostejnými.

a2a2a
24. 03. 2009
Dát tip
OSVĚTIM V kině Svět se nepromítá a v kině Čas je plný sál Zavřeli dveře Na kabátech tmavnou hvězdy něžně je měsíc kolébá

Ďakujem za návštevu všetkým....a samozrejme aj Raje, ktorá sice nezanechala po sebe žiadné písmenko...ale Tip potešil z jej strany oto viac.

Rani
23. 03. 2009
Dát tip
ťažká téma. netrúfla by som si.

chytáš sa silných tém prostredníctvom veľmi biedneho a čitateľom ťažko stráviteľného prevedenia

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru