Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

SVINĚ VÁLKA …!!!

12. 11. 1999
3
0
237
Autor

Proč ?!!!

Svině Válka, se zrodila v hlavě jednoho dobytka, který nic nedělá, jenom si válí, ty svoje špeky, v jednom prasečím parlamentu …. Svině Válka, mu nedala spát, pořád přemýšlel, co s tím udělat, jak to zaonačit, jak na tom co nejvíc prachů vydělat …. Svině Válka, s ním teď vládne, je jeho vnitřním Já, poroučí mu a on poroučí jiným, dobytkům stejným, co přemýšlí, jako on …. Svině Válka, vládne teď světem, bratr povstal proti bratru, soused proti sousedovi, kamarád proti kamarádovi, všichni proti všem …. Mladý voják, donucen povinností ke své drahé zemi, leží v zákopu, s šedivými vlasy od strachu, špinavý a zaprášený, nemůže pochopit, proč musí porušit desatero …. Mladý voják, poslouchá rozkazy, od prasat, které sedí se svými nenasytnými panděry někde v krytu, nesmí přemýšlet, nesmí uvažovat, musí zabíjet bližního svého člověka, který je stejný, jako On …. Mladý voják, slyší to dunění, děl a pušek, hřmění letadel, hřmot motorů nenasytných tanků, jež mlsně pod svými kovovými pásy rozdrtí nevinné bytosti a chtějí víc, pořád víc krve …. Mladý voják, uviděl nepřítele, vystřelil a vyhrál ten zbytečný souboj, na život a na smrt. Šel blíž k mrtvému příteli nePříteli a zděsil se! Vždyť je to kluk! Je stejný jako On! Stejné oči, stejné vlasy, stejné myšlenky, stejné nápady ….. S hrůzou v očích utíká voják pryč do svého špinavého zákopu ….. S hrůzou v očích lidé utíkají z rozbitého města, do cizí země ….. S hrůzou v očích drží matka v náručí svého mrtvého syna ….. S hrůzou v očích sledujeme pak v televizi mrtvá těla …. Pláče voják protože zabil … protože nechtěl zabít … protože musel zabít … protože se za to nenávidí … a to všechno pro jeden hloupý rozkaz ! Pláče stařec protože mu zabili děti … protože mu zabili vnuky … protože ztratil domov … protože už nechce žít … a to všechno pro jeden hloupý rozkaz ! Smrt chodí po bitevní poli, má plné ruce práce, ale nemá z toho radost, abyste si nemysleli. To co vidí, svým smrtícím pohledem, už dlouho nezažila …. … lidé s utrženými údy … … lidé s vystřelenými mozky … … lidé vyhřezlými vnitřnostmi … … lidé roztrhaní výbuchem … … lidé … lidé … lidé … to už ani nejsou lidé … jako zničené hadrové panenky … Je ustaraná,neboť v pekle je prázdno, v nebi plno nevinných ….. Kdo to vymyslel, takovou blbost, zabíjet lidi, pro trochu peněz, pro trochu slávy, pro svoje úchylky? No přece to jedno vyžrané prase, které se jenom doma nudí ! Tak vzniká Svině Válka, zbytečná, nechtěná, nenáviděná, nechutná! Nenávidím svět, který mne nutí takhle žít! Nenávidím svět, zastavte ….!!! …. Chci vystoupit !!!
Anita
19. 11. 2001
Dát tip
Skvělé!

DeGra
08. 12. 1999
Dát tip
Daimon Terr!!!!!
Opět geniální a ... vůbec - už mi chybí slovní zásoba, abych se v těch přívlastcích neopakoval... Díky moc - tohle je úplně fantastický - navíc s dalším smyslem (dobytek, co se tlačí do čela vlády v každém z nás... ???) Dobytkové v čele tohodle světa... Utrpení (psychické i fyzické) nevinných... Deprese z toho, že mě ten svět žene kamsi, kde já nechci být... Skvělý! Výstižný! Co mi zbejvá... no tak dobře, no... tak teda zase... ti dám ten tip... :)))

Jean
18. 11. 1999
Dát tip
Šanov neni špatnej...

Tohle je na mě trochu moc naštvaný. Vona to totiž neni vina jenom těch hajzlů nahoře. Kdyby sami lidi nebyli svině, mohli by klidně tu válkychtivou potvoru v čele vodfuckovat. Já bych hledal tu svini i v řadovym, "spořádanym" občánkovi.

Bibša
17. 11. 1999
Dát tip
Já válku lituji, všichni ji nenávidíme, přitom ona jediná nás naučila vážit si života !!! Hlubší zamyšlení mi ukázalo, že nic není jenom černé ... válka je strašná věc, není to jenom slovo, nejhorší je, že hlavními postavami jsme jenom my, lidé, žádné náhody, přírodní katastrofy, ale my.

Špuntík
15. 11. 1999
Dát tip
k tomuhle se nebudu vyjadřovat.....to je na mě moc ........realistický? zkreslený?......nevím....

Bříza
15. 11. 1999
Dát tip
Gls !? no jo fakt - (ty se s těmi slovy nesereš) je to vůbec možný ?! :-) zajistil sis mne coby čtenáře, na následujících x děl...

B.Ezejmenij
12. 11. 1999
Dát tip
Promiň...ale mě dovedl ke mě až Print...
Já bych taky vystoupil, ale vzal bych si ten hnusnej svět, to hnusný prase, tu válku v SOBĚ !

Rivka
12. 11. 1999
Dát tip
A nepatří mezi jednu z dalších hrozných věcí, že většina lidí ty zprávy v televizi sleduje naprosto v poklidu? Buráky, pivečko a za chvíli Esmeralda:-(

Bříza
12. 11. 1999
Dát tip
Printe - nebuď podrážděný, jde o nedorozumění -mluvíme každý o něčem jiném- já o náboru UCK nájemných zabijáků po celé Evropě, ale to tady a teď nemá cenu rozebírat...

Print
12. 11. 1999
Dát tip
Břízo... Vystihl jsi můj stav dobře. Ano, byl jsem podrážděný. Zbytečně...
Chápu a souhlasím...
Děkuju!
*!

Print
12. 11. 1999
Dát tip
Břízo... Vystihl jsi můj stav dobře. Ano, byl jsem podrážděný. Zbytečně...
Chápu a souhlasím...
Děkuju!
*!

Gls
12. 11. 1999
Dát tip
Hmm, precetl jsem prvnich par slok, prominte, ze ne cele, nekdy to dozenu.
Ale pochopil jsem z toho silnou zast na valku. Nevim proc, z mnoha smeru na me dneska sla valka, takze asi i tohodle bych si mel vsimnout.
Uz to nerozeberu, jenom reknu svuj nazor.

Valka svine neni a je uzitecna.

Tak si me klidne kamenujte za moji bezcitnost, ale ja valku taky nenavidim a bojim se ji. Kdyz nad tim tak premyslim, neco rozeberu ve svych nesmyslech, co sem budu psat, tak me prosim zatim neukamenujte.

Jinak i z tech prvnich par slok musim uznat, ze to bylo zajimave a s autory vlastne souhlasim, i kdyz mam jiny nazor na valku (je to vubec mozny?).

Print
12. 11. 1999
Dát tip
Fuj!!!! To je nádherně hnusný!!!!
Daimon+Terr!!!!!
Fuj!!!!
Prostě tip a dík...
*!

Bříza
12. 11. 1999
Dát tip
Do Jugoslávie jezdili mladí sadisté z celé "kulturní" Evropy, zastřílet si na živé terče ...
Je nás víc, co by rádi vystoupili ...

Print
12. 11. 1999
Dát tip
Hm...
A naši mladí sadističtí letci z kulturní Anglie si kdysi jeli zastřílet z rokoše na Němce...
Je nás víc, co bychom s nima do letadel nastoupili...!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru