Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

"KOULE TROJBOJ" - POPRAVA

22. 04. 2009
11
19
3350
Autor
macecha

III.téma - úryvek z knihy "Zachráníš mne ráno," od Joy Fieldingové - "Deník zabijáka" Reportáž




     V denním tisku jistého amerického městečka ve státě Utah, byla otištěna reportáž o popravě dlouho hledaného masového vraha, která byla vykonána toho dne o půlnoci a to smrtící injekcí. Jako vždy, byla doprovázena demonstrací aktivistů, bojujících proti rozsudku smrti.

     Patrik Byerr ,původně souzen za distribuci drog, byl paradoxně usvědčen vlastní rukou psaným "Deníkem zabijáka", který byl nalezen při domovní prohlídce, nařízené pro podezření z prodeje drog. Na základě této skutečnosti , mohlo být ukončeno pátrání po čtyřech pohřešovaných ženách.
   
     Jednalo se o mladé ženy, které zmizely před více než třemi lety. Těla  Liany Martinové, Candy Abbové, Mary Deinové a tety zavražděného, Nelly Byerrové, se podařilo najít až na základě popisu, uvedeného v tomto deníku.  Vrah si vedl přesnou evidenci o zavražděných, popisoval způsob krutého mučení, samotný akt vraždy i místa, kde byla těla zahrabána.

     Při zatýkání nekladl obviněný odpor a při soudním líčení neprojevil ani náznak lítosti nad svým činem. Psychologické testy prokázaly, že dotyčný, pokud by nebyl zadržen, pokračoval by v dalším zabíjení, což dokazuje samotný fakt, že obviněný přiznal, že vraždy páchal z nudy a samotné mučení a zabíjení obětí mu  přinášelo pocit síly a uspokojení se sebou samým. Pouze u vraždy své tety uvedl, že ji zabil z nenávisti. "Vysmívala se mi, ponižovala mě a nechovala se ke mně jako k muži."

     Tuto ženu zavraždil jako první. Při vyšetřování  jejího zmizení, byly v domě, kde Patrik žil se svými rodiči, nalezeny pouze její boty, které ležely pod stolem mezi rozházenými komiksy. Pro nedostatek důkazů a protože nebylo nalezeno tělo, bylo tenkrát  vyšetřování tohoto případu odloženo a žena byla vedena jako pohřešovaná.

     U popravy nebyl přítomen nikdo z příbuzenstva. Rodiče se svého syna zřekli ještě před soudním přelíčením a celá rodina se odstěhovala mimo stát Utah.




  
 



19 názorů

macecha
28. 04. 2009
Dát tip
Jiří, to jsem ráda. Pokud je vražda opravdu prokázána a navíc se k ní pachatel přizná, nic jiného než trest smrti si nezaslouží. Záleží ovšem také, proč to ten člověk udělá. Možná si někdo opravdu za to, co provádí někomu celý život, zaslouží i zemřít. Děkuji za komentář.

nostalgik
27. 04. 2009
Dát tip
Také nemám ani náznak lítosti, nad tím popraveným vrahem.

macecha
23. 04. 2009
Dát tip
Robinie - díky i za to "Brr...", je to podle předlohy, která byla zadána, sama jsem to nevymyslela celé :o)

Robinia
23. 04. 2009
Dát tip
Brr......

macecha
22. 04. 2009
Dát tip
řádkovi děkuji za to, že mě naučil posílat avíza. Snad se mi to bude dařit i v budoucnu. Díky moc.

macecha
22. 04. 2009
Dát tip
Děkuji všem za tipy a jsem ráda, že to působilo realisticky. Měla jsem strach, že to jako reportáž nezvládnu. Mám radost, že se mi to trochu povedlo.

Dobré,působí to jako pravdivý příběh "Z černé kroniky" TIP

Diana
22. 04. 2009
Dát tip
Tohle vyznívá tak realisticky, že až naskočí husí kůže. Vůbec není poznat, že je to vymyšlený. To se ti povedlo!!! T*

neroušek
22. 04. 2009
Dát tip
*

Bíša
22. 04. 2009
Dát tip
Brr...

BigBivoj
22. 04. 2009
Dát tip
stávaj se horší věci než avi :)

řádek
22. 04. 2009
Dát tip
dvakrát

řádek
22. 04. 2009
Dát tip
macecha: avi přišlo, dokonce vakrát :) myslim, že už to umíš :)

macecha
22. 04. 2009
Dát tip
avi řádek

macecha
22. 04. 2009
Dát tip
avi řádek

macecha
22. 04. 2009
Dát tip
já nedokážu poslav avízo řádkovi, jsem blbá, až hrůza, pořád to posílám sama sobě! Jarmilko, díky za uznání.

macecha
22. 04. 2009
Dát tip
avi

Fuj, to bylo morbidní! Ale zhostila ses toho bravurně :))))*

macecha
22. 04. 2009
Dát tip
avi

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru